گروه بازار پول: بازار ارز در ضرباهنگ نوسان به یک تکرار رسیده است. دو هفته قبل شروع به کار بازار کاهشی بود اما از روز سه‌شنبه روند افزایشی شد. هفته قبل بازار مجددا تا روز یکشنبه کاهشی بود؛ اما از دوشنبه به بعد روند کاهش قطع شد. هفته جاری نیز روز شنبه نرخ دلار کاهش یافت؛ اما از روز گذشته مسیر کاهشی تغییر کرد. در واقع پازل سه هفته قبل نشان می‌دهد هر چه بازار به جلوتر آمده روند نوسان یک خانه عقب آمده است. در کنار این اتفاق سطح نوسان هم به‌جای مدار ۳۱۰۰ تا ۳۲۰۰ در بازه ۳۱۰۰ تا ۳۱۵۰ حبس شده است. روند بازار

روز گذشته در ساعات اولیه بازار، قیمت دلار به ۳۱۱۸ تومان رسید که نسبت به روز پیش از آن(شنبه) افزایش ۸ تومانی ثبت کرد، قیمت دلار در ادامه فعالیت بازار بازهم افزایش یافت و در اواخر بازار به قیمت‌هایی بین ۳۱۳۰ تومان تا ۳۱۳۵ تومان رسید.البته برخی صرافی‌ها برای دلار قیمت ۳۱۴۰ تومان را نیز ثبت کردند اما چون تعداد اندکی بودند نمی‌شد به‌عنوان قیمت غالب بازار آن را معرفی کرد. روند حرکت دلار روز گذشته باز هم تایید‌کننده این تحلیل است که قیمت این ارز شاخص در یک سقف و کف مشخص حرکت می‌کند.برای نمونه در سه‌شنبه هفته گذشته نرخ دلار به ۳۱۴۵ تومان رسید.این نرخ روز چهارشنبه تا ۳۱۲۵ تومان پایین آمد. در ادامه این نرخ تا سطح ۳ هزار و ۱۱۰ تومان پایین آمد، اما روز گذشته با افزایش قیمت از این سطح فاصله گرفت. برخی فعالان می‌گویند به‌محض آنکه دلار به این سطوح می‌رسد اخباری منتشر می‌شود که روند قیمت را در بازار تغییر می‌دهد.

دلایل نوسان

روز گذشته، بین فعالان بازار آزاد ارز دو دیدگاه متفاوت نسبت به افزایش نرخ دلار در بازار آزاد وجود داشت، گروهی از فعالان بازار افزایش قیمت را ناشی از همان عوامل روانی و انتظاری پیشین می‌دانند، به عقیده آنها افت‌وخیزهایی که در بازار وجود دارد بیشتر به‌خاطر حالت صبر و انتظاری است که در بین متقاضیان وجود دارد و اعتقاد دارند که به علت افت و خیز‌هایی که در بازار است عده زیادی ترجیح می‌دهند معاملات جدی نکنند تا بازار به یک حالت ثبات برسد، این دسته از فعالان همچنان مهم‌ترین عامل موثر بر نرخ ارز را عامل «مذاکرات وین» و اخبار و انتظارات پیرامون آن می‌دانند. به‌نظر این دسته از فعالان مهم‌ترین عامل بر نرخ ارز در آینده می‌تواند وابسته به نتایج این دور از مذاکرات باشد، به اعتقاد آنها ورود شرکت‌های خارجی و وارد شدن ارز به کشور و همین‌طور افزایش صادرات کشور وارز تزریق شده از طریق آن نرخ ارز را می‌تواند بسیار تحت‌تاثیر قرار دهد، ولی تا آن زمان نوسان و حرکات رفت و برگشتی در قیمت دلار بیشتر حاصل عامل‌های انتظاری و فضای روانی بازار است، در مقابل این عده از فعالان بازار گروهی دیگر عامل افزایش نرخ دلار در روز گذشته را این می‌دانستند که دلار زیادی در بازار وجود نداشته است.

فضای بازار

بر اساس مشاهدات میدانی در بازار آزاد داد و ستد و خرید و فروش نسبت به روزهای گذشته کاهش یافته بود و گویا تعدادی از فعالان بازار طبق همین مشاهدات میدانی ترجیح می‌دادند در روزهای بازی‌های جام جهانی بیشتر روی بازی‌های

جام جهانی شرط‌بندی کنند؛ به‌طوری‌که یکی از فعالان بازار روی برد آرژانتین در بازی دیشب ۷۰۰ هزار تومان با دیگری شرط می‌بست، این در حالی بود که به نظر می‌رسید به جز شرط‌بندی‌های فرد به فرد، شرط‌بندی‌هایی هم به‌صورت گروهی وجود داشت، گویی فعال‌های غیر‌رسمی بازاردر روزهای اخیر روزگارشان را با شرط‌بندی می‌گذرانند و باید دید که پس از اتمام بازی‌ها از امروز چه اتفاقی بین این دسته از فعالان غیر‌رسمی اتفاق خواهد افتاد و وضعیت بازار به چه سمت‌و‌سویی خواهد رفت.

بازار سکه و طلا

در راستای افزایش قیمت دلار در بازار آزاد دیروز ،

قیمت سکه بهار آزادی نیز در بازار آزاد به ۹۶۵ هزار تومان رسید که افزایشی ۴ هزار تومانی نسبت به روز پیش از آن داشته است. به‌نظر می‌رسد بعد از چند روز، افزایش بهای اونس جهانی بر نرخ سکه هم در بازار آزاد تاثیر گذاشته است، این در حالی است که این افزایش نسبتا جزِئی در حالی صورت می‌گیرد که محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه طلا و جواهر پیش‌بینی کرده است افزایش اونس جهانی با یک وقفه زمانی در بازار داخلی خود را نشان می‌دهد؛ بنابراین انتظار می‌رود این اثر از امروز به بعد به بازار سکه و طلا برسد.