دلار در آستانه فینال مذاکرات در سطح ۳۱۰۰ تومان آرام گرفت
برخورد دلار به سطح حمایتی جدید
گروه بازار پول: قیمت دلار که روز دوشنبه با رسیدن به سطح ۳۱۰۰ تومان به کمترین سطح خود از شنبه ۲۳ فروردین ماه به بعد رسیده بود، دیروز (سهشنبه) را با نوساناتی جزئی حول سطح ۳۱۰۰ تومان سپری کرد. البته در ساعات اولیه بازار، بعضا قیمتهایی در حوالی ۳۰۹۵ تومان روی تابلوی برخی از صرافیها دیده میشد، اما در ساعات بعدی قیمت بالا رفت و به سطح ۳۱۱۰ تومان نیز رسید. روند کاهشی دلار در روزهای گذشته سرعت نسبتا بالایی به خود گرفته بود و حتی طی دو روز یکشنبه و دوشنبه، حدود ۶۵ تومان افت را ثبت کرد. اما با رسیدن قیمت به آستانه ۳۱۰۰ تومان، قیمت حول این سطح درجا زده است.
گروه بازار پول: قیمت دلار که روز دوشنبه با رسیدن به سطح ۳۱۰۰ تومان به کمترین سطح خود از شنبه ۲۳ فروردین ماه به بعد رسیده بود، دیروز (سهشنبه) را با نوساناتی جزئی حول سطح ۳۱۰۰ تومان سپری کرد. البته در ساعات اولیه بازار، بعضا قیمتهایی در حوالی ۳۰۹۵ تومان روی تابلوی برخی از صرافیها دیده میشد، اما در ساعات بعدی قیمت بالا رفت و به سطح ۳۱۱۰ تومان نیز رسید. روند کاهشی دلار در روزهای گذشته سرعت نسبتا بالایی به خود گرفته بود و حتی طی دو روز یکشنبه و دوشنبه، حدود ۶۵ تومان افت را ثبت کرد. اما با رسیدن قیمت به آستانه ۳۱۰۰ تومان، قیمت حول این سطح درجا زده است. همین موضوع موجب شده که فعالان بازار، قیمت ۳۱۰۰ تومان را یک «سطح حمایتی» جدید برای دلار عنوان کنند. البته با توجه به نوسانی بودن نرخ دلار در روزهای گذشته و اثرپذیری تغییرات نرخ از «انتظارات روانی»، نمیتوان این محدوده قیمتی را یک محدوده باثبات خواند و باید منتظر تثبیت عوامل اثرگذار بر روند بازار مثل «نتیجه دور آخر مذاکرات هستهای در وین» بود. دور ششم و آخر مذاکرات هستهای در وین، امروز آغاز میشود و مطابق گزارشها، این دور از مذاکرات حدودا دو هفته ادامه خواهد داشت. کارشناسان معتقدند درصورتیکه متن نهایی توافقنامه در این دور از مذاکرات هستهای نوشته شود، میتوان انتظار داشت که دلار سطح حمایتی ۳۱۰۰ تومان را پشتسر بگذارد و حتی به محدوده سابق ۳۰۰۰ تومانی نزدیک شود؛ اما درصورتیکه توافق روی جزئیات باقیمانده، به نشستهای بعدی موکول شود، انتظار افزایش قیمت و بازگشت به محدودههای تعادلی دو ماه گذشته، وجود خواهد داشت.
چهارمین هفته کاهشی نرخ ارز
همچنین، بررسی روند طی شده توسط نرخ در چهار روز سپری شده از هفته جاری، نشان میدهد درصورتیکه امروز و فردا نیز قیمت حول ۳۱۰۰ تومان نوسان کند، این هفته چهارمین هفته کاهش متوالی نرخ ارز خواهد بود. علاوه بر این، اگر نرخ در همین سطوح باقی بماند، متوسط قیمت دلار در یک هفته گذشته حدود ۳۱۲۰ تومان خواهد بود که در مقایسه با متوسط قیمت هفته گذشته، کاهش هفتگی حدودا ۶۵ تومانی را نشان خواهد داد. متوسط قیمت دلار در سه هفته قبلی، به ترتیب حدود ۳۱۸۵ تومان، ۳۲۱۰ تومان، ۳۲۵۰ تومان و ۳۲۸۰ تومان بوده است. این آمارها نشان میدهد که قیمت ارز در حدود یک ماه گذشته، بیش از ۵درصد (تقریبا ۱۸۰ تومان) افت کرده است. در توضیح این روند کاهشی، به عوامل مختلفی در دو سمت عرضه و تقاضای بازار ارز اشاره شده است که مهمترین آنها، تقویت «خوشبینی» به توافق هستهای در دور آخر مذاکرات وین بوده است. با مشخص شدن چشمانداز کاهشی ارز در هفتههای گذشته، بخشی از متقاضیان واقعی ارز (واردکنندگان و تولیدکنندگان) تقاضای خود را به تعویق انداختهاند تا از کاهش بیشتر قیمت زیان نبینند. در سمت عرضه ارز به بازار نیز، گزارشها حاکی از این است که برخلاف سال گذشته، صادرکنندگان غیرنفتی ارز حاصل از صادرات خود را بهصورت کامل در بازار عرضه میکنند؛ چراکه به نظر میرسد چشمانداز افزایش بیشتر نرخ در آینده وجود ندارد.
کاهش جزئی نرخ رسمی در مسیر صعودی
بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را نیز در روز گذشته به میزان یک ریال کاهش داد و به ۲۵۶۵تومان رساند. این در حالی است که تغییر نرخ این ارز در روز پیشین یعنی دوشنبه، با افزایشی ۲۲ریالی همراه بوده است. این رفتار نرخ رسمی ارز، منعکسکننده رویکرد بانک مرکزی در تطبیق نرخ رسمی ارز با نرخ ارز بودجه (۲۶۵۰ تومان) است که بنا بود در سال جاری اجرایی شود. نرخ فعلی با نرخ هدف، حدود ۸۵ تومان فاصله دارد. البته در روزهای ابتدایی سال، روند تعدیل نرخ رسمی ارز به خوبی در حال طی شدن بود و بانک مرکزی با سرعت بیشتری این تعدیل را اجرا میکرد، اما با تشدید نوسانات در اواخر فروردینماه و اردیبهشتماه، این تعدیل نسبتا متوقف شد و سرعت بسیار کمتری گرفت. در مجموع اما، روند کلی نرخ رسمی به این صورت بوده که برآیند تغییرات نرخ رسمی، صعودی بوده است و مشابه تغییرات دو روز گذشته، یک افزایش بیشتر با کاهشی کمتر، همراه شده است. قیمت سکه بهار آزادی نیز روز گذشته در بازار تهران حدود ۹۵۷هزار تومان بود که در مقایسه با روز قبل، افزایشی ۱۲هزار تومانی را نشان میداد. این افزایش تحت تاثیر رشد اخیر بهای اونس جهانی طلا بوده است. نیمسکه و ربعسکه نیز روز گذشته را افزایشی سپری کردند.
ارسال نظر