گروه بازار پول: پنج‌شنبه گذشته روز تغییر بازیگر در بازار بود؛ روزی که شاخص بازار ارز در حالت سکون بود. طلا و سکه تحت‌تاثیر افزایش قیمت اونس جهانی طلا، پنج‌شنبه پرنوسانی را پشت‌سر گذاشت. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی روز پنج‌شنبه با افزایش ۸ هزار تومانی نسبت به چهارشنبه ۹۶۰ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم در بازار تهران با افزایش ۴۰۰ تومانی نسبت به روز قبل‌ خود۹۷ هزار و ۵۰۰ تومان فروش رفت. پیش‌بینی‌ها از ادامه روند افزایشی قیمت سکه و طلا در معاملات امروز حکایت دارد. فعالان بازار معتقدند عواملی که افزایش قیمت سکه و طلا را موجب شد در ابتدای هفته نیز اثرگذار هستند؛ بنابراین احتمال افزایش قیمت در اولین روز کاری هفته نیز وجود دارد. هفته پر تلاطم دلار

دلار پس از چند نوسان در هفته گذشته تغییر سطح داد و از محدوده ۳۲۷۰ تا ۳۲۸۰ تومان به سطح ۳۲۵۰ تومان رسید. از نیمه دوم اردیبهشت سال جاری قیمت دلار تقریبا در بازه زمانی ۳۲۷۰ تا ۳۲۹۰ تومان نوسان داشت و شنبه هفته گذشته هم، قیمت اسکناس سبز ۳۲۷۵ تومان ثبت شد؛ اما از روز یکشنبه به یکباره قیمت‌ها شروع به ریزش کرد و دلار افت ۳۰ تومانی را در یک روز به ثبت رساند. کارشناسان دلیل ثبت این کاهش را عامل انتظاری شروع مذاکرات دوجانبه بین ایران و آمریکا می‌دانستند.البته دسته‌ای دیگر از کارشناسان علاوه‌بر تایید اثر انتظاری قوی خبرهای سیاسی، بر این نکته که عوامل بنیادی مانند خروج تقاضای عمده از بازار و افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، از کاهش قیمت‌ها در بازار حمایت می‌کنند، تاکید می‌کردند. روز دوشنبه هفته گذشته دلار با ۵ تومان افزایش در سطح ۳۲۵۰ تومان قرار گرفت. روز سه‌شنبه با آمدن خبرهای مثبت از مذاکرات دوباره شروع به کاهش کرد. عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد کشورمان فضای گفت‌و‌گو‌های دوجانبه را «مثبت و سازنده» توصیف کرد. مجموعه این عوامل باعث کاهش ۲۰ تومانی قیمت دلار در بازار شد و دلار روز سه‌شنبه گذشته ۳۲۳۰ تومان معامله شد. درواقع هفته گذشته ظرف سه روز (از یکشنبه تا سه‌شنبه) دلار ۶۰ تومان ارزان شد. فعالان بازار اما همان روز سه‌شنبه به ادامه این روند کاهشی زیاد خوش‌بین نبودند و نهایتا هم روز چهارشنبه قیمت دلار به همان سطح ۳۲۵۰ تومان بازگشت و پنج‌شنبه هفته گذشته هم در این سطح باقی ماند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به اتفاقات منطقه از جمله بحران عراق، افزایش قیمت طلای جهانی و افت اثرگذاری مذاکرات دوجانبه بر بازار، دلار هفته آینده را با یک کاهش جزئی پشت‌سر بگذارد.

آنها سطح فعلی را تا پیش ازآغاز مذاکرات نهایی بین کشورمان و گروه ۱+۵ مناسب می‌دانند. هر چند این احتمال هم وجود دارد که دلار دوباره خود را به سطح ۳۲۷۰ تا ۳۲۹۰ تومانی برساند. به هر حال فعالان بازار و کارشناسان احتمال عبور دلار از ۳۳۰۰ تومان را در هفته پیش رو بسیار کم می‌دانند و از آن طرف پیش‌بینی قوی برای ثبت قیمت کمتر از ۳۲۵۰ وجود ندارد؛ مگر اینکه اتفاق خاصی در بخش عرضه و تقاضا بیفتد یا اینکه عوامل خارج از بازار فشار پیش‌بینی نشده‌ای بر آن وارد کنند.

تغییر بازیگر بازار در آخر هفته