قیمت سکه با دلار و اونس افزایش یافت
ارز در وضعیت «جزر و مد»
گروه بازار پول: هیجانات ناشی از مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا فروکش کرد و دلار هم به تبع آن افت قیمت ۲۰ تومانی خود در روز گذشته را پس گرفت. درواقع حالت جزر و مدی که «دنیای اقتصاد» هم قبلا به آن اشاره کرده بود، همچنان بر بازار آزاد ارز حاکم است. روند معاملات در بازار ارز، بیشتر تحتتاثیر اخبار و اطلاعات خارج از حوزه بازار قرار دارد. روزهایی که خبرهای مثبت میرسد، بازار میل به کاهش بیشتر پیدا میکند و روزهایی که «پالس»های مثبت نسبت به روزهای قبل کمتر میشود، جلو ایجاد نوسانهای کاهشی در بازار گرفته میشود.
گروه بازار پول: هیجانات ناشی از مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا فروکش کرد و دلار هم به تبع آن افت قیمت ۲۰ تومانی خود در روز گذشته را پس گرفت. درواقع حالت جزر و مدی که «دنیای اقتصاد» هم قبلا به آن اشاره کرده بود، همچنان بر بازار آزاد ارز حاکم است. روند معاملات در بازار ارز، بیشتر تحتتاثیر اخبار و اطلاعات خارج از حوزه بازار قرار دارد. روزهایی که خبرهای مثبت میرسد، بازار میل به کاهش بیشتر پیدا میکند و روزهایی که «پالس»های مثبت نسبت به روزهای قبل کمتر میشود، جلو ایجاد نوسانهای کاهشی در بازار گرفته میشود. با وقوع این رفتار جزرومدی در بازار ارز در دو روز گذشته، کاهش ۲۰ تومانی قیمت دلار در روز سهشنبه تحتتاثیر اخباری که مذاکرات را مثبت ارزیابی میکرد، شکل گرفت و پس از فروکش کردن این هیجان و تحتتاثیر عوامل منطقهای ازجمله بحران عراق، قیمتها در روز چهارشنبه ۲۰ تومان افزایش یافت. این روند جزرومدی براساس پیشبینی کارشناسان در یکی دو هفته آینده و تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات هستهای در وین، همچنان بر بازار حاکم خواهد بود. روز گذشته معاملات در بازار ارز با ۳۲۴۰ تومان آغاز شد؛ یعنی در گام اول نسبت به روز قبل، ۱۰ تومان افزایش قیمت داشت. این شروع از سوی فعالان بازار، علامتی برای افزایش بیشتر تلقی شد و در ادامه معاملات، قیمت دلار به صورت پلکانی تا ۳۲۵۰ تومان افزایش یافت. هرچند قیمتها بهطور کلی روی همین سطح ثبت شد، اما در ساعات میانی روز، شاهد نوسانهای پنج تا ۱۰ تومانی بودیم؛ یعنی برای مدتی دلار به بالای ۳۲۵۰ تومان صعود میکرد و بعد از چند دقیقه به همین سطح میرسید یا حتی پایینتر از آن قرار میگرفت. یکی از صرافان به «دنیای اقتصاد» گفت: کاهش قیمت دلار در روز سهشنبه کاملا هیجانی شکل گرفت و صعودی شدن روند قیمتها قابل پیشبینی بود. یکی از نکات بارز در روز چهارشنبه پاک شدن نرخها از تابلوی صرافیها بود که نشاندهنده واکنشهای هیجانی در بازار ارز است. صرافان روز گذشته، خصوصا در میانههای روز از درج نرخ ارز روی تابلوها خود داری کردند. تغییرات پیدرپی نرخ یکی از دلایل مهم صرافان برای درج نکردن نرخ بود. همچنین روز گذشته فاصله خریدوفروش هم کاهش یافت. صرافان دلار را در لحظه ۱۰ تومان کمتر از نرخ فروش میخریدند. به اعتقاد برخی از فعالان بازار ارز، روند قیمتها در روزهای آینده هم به شرط ثابت بودن شرایط کنونی افزایشی خواهد بود. آنها میگویند در چند روز آینده، دلار به همان سطح قبل از شروع مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا بازخواهد گشت، البته در مقابل، برخی کارشناسان هم معتقدند سطح ۳۲۵۰ تا ۳۲۶۰ تومان تا زمان مشخص شدن نتیجه مذاکرات نهایی کشورمان با گروه ۱+ ۵ مطلوب بازار است.
افزایش قیمت سکه تحتتاثیر دو عامل
افزایش نرخ دلار در بازار آزاد کشور از یکسو و افزایش قیمت اونس طلای جهانی از سوی دیگر باعث شد روند قیمتها در بازار سکه و طلا تهران افزایشی باشد و کاهش قیمت روز قبلتر (سهشنبه) که ناشی از کاهش قیمت دلار بود، جبران شود. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران، ۹۵۲ هزار تومان به فروش رفت که نسبت به روز سهشنبه، افزایش ۱۲ هزار تومانی را نشان میدهد. هر گرم طلای ۱۸ عیار ۹۷ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد که نسبت به روز سهشنبه افزایش هزار و ۲۰۰ تومانی داشت. نیم سکه هم با افزایش ۳ هزار تومانی نسبت به روز سهشنبه، ۴۷۸ هزار تومان قیمت خورد و ربع سکه هم در بازار تهران با ۴ هزار تومان افزایش نسبت به سهشنبه، ۲۸۱ هزار تومان معامله شد. بازار سکه و طلا هم روز گذشته نوسانهای لحظهای زیادی را تجربه کرد. در اوایل معاملات، قیمت سکه تمام بهار آزادی ۹۶۰ هزار تومان هم اعلام شد، اما در ادامه روز و با کاهش هیجانات، قیمتها شروع به ریزش کرد و نهایتا روی قیمتهای ذکر شده ایستاد. پیشبینیها حاکی از ادامه روند افزایشی قیمت اونس طلای جهانی است و در صورت تحقق این پیشبینی انتظار این است روند بازار سکه و طلای تهران هم افزایشی با دامنه نوسان محدود باشد.
ارسال نظر