تمایل دلار به حفظ سطح فعلی
نوسان محدود بازار ارز
گروه بازار پول: معاملات روز گذشته در بازار ارز، با دلار ۳۲۷۰ تومانی آغاز شد؛ یعنی پنج تومان پایینتر از قیمت بسته شده روز شنبه. فعالان رسمی بازار در این بازه قیمتی، دلار را با قیمت ۳۲۶۰ تومان میخریدند و این نشان میداد که روز یکشنبه بازار آمادگی برای دلار پایینتر از ۳۲۷۰ تومان را ندارد. همین نگاه فعالان رسمی بازار آزاد باعث شد در ادامه معاملات دلار روند صعودی بگیرد و بهطورکلی از زمان شروع تا پایان معاملات ۱۰ تومان افزایش قیمت داشته باشد. نکته مهم در این زمینه فاصله کم نرخ خرید و فروش بود.
گروه بازار پول: معاملات روز گذشته در بازار ارز، با دلار ۳۲۷۰ تومانی آغاز شد؛ یعنی پنج تومان پایینتر از قیمت بسته شده روز شنبه. فعالان رسمی بازار در این بازه قیمتی، دلار را با قیمت ۳۲۶۰ تومان میخریدند و این نشان میداد که روز یکشنبه بازار آمادگی برای دلار پایینتر از ۳۲۷۰ تومان را ندارد. همین نگاه فعالان رسمی بازار آزاد باعث شد در ادامه معاملات دلار روند صعودی بگیرد و بهطورکلی از زمان شروع تا پایان معاملات ۱۰ تومان افزایش قیمت داشته باشد. نکته مهم در این زمینه فاصله کم نرخ خرید و فروش بود. در قیمت ۳۲۷۰ تومان صرافان دلار را با قیمت ۳۲۶۰ میخریدند و وقتی که قیمت به ۳۲۸۰ تومان رسید، صرافان هم قیمت خرید را پنج تومان دیگر افزایش دادند. فعالان بازار در مورد نحوه عمکرد روز گذشته بازار میگویند: در حال حاضر فعالان رسمی چشم انتظار شروع مجدد مذاکرات هستهای کشور با ۶ قدرت جهانی هستند و عملکرد فعلی بازار هم به نوعی متاثر از اخبار و پیشبینیهایی است که در مورد آینده این مذاکرات منتشر میشود. به گفته آنان، قیمت شاخص بازار فعلا تمایل دارد در همین بازه ۳۲۷۰ تا ۳۳۰۰ تومان در نوسان باشد. کم شدن فاصله خرید و فروش هم نشانه تمایل فعالان بازار به این بازه قیمتی است، البته هنوز برخی عوامل مانند تقویت سمت عرضه با ورود ارز حاصل از صادرات پتروشیمیها و کم شدن تقاضا در سطوح بالا میتوانند برای کاهش قیمت روی بازار فشار بیاورند و در صورتی که اخبار سیاسی مثبت باشد؛ ممکن است قیمت دلار تا ۳۲۵۰ تومان هم پایین بیاید، اما بهطورکلی در شرایط فعلی و بدون وقوع رخدادی خاص، انتظار قیمتهای کمتر از ۳۲۵۰ تومان منطقی نیست، مگر اینکه سمت عرضه بهشدت با دخالت مستقیم دولت تقویت شود. در این زمینه هم آنطور که از اظهارنظرهای مسوولان دولتی برمیآید دولت تمایلی به دخالت مستقیم در بازار ارز ندارد و مسوولان بانک مرکزی اعتقاد دارند با آرام شدن فضای سیاسی و کاهش شایعات و زمزمههای مخرب در بازار، «دلار از زیر فشار رها خواهد شد.» یکی از عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز کاهش تقاضا است. صرافان میگویند تقاضا در بازار تا حدودی کاهش یافته و با چشمانداز نزولی قیمت، فعلا مصرفکنندگان دست نگه داشتهاند. به گفته صرافان، روز گذشته حجم معاملات دلار تا حدی پایین آمده بود و ممکن است این روند در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد. نکته مهم دیگر کاهش تمایل مردم و خریداران خرد به بازار ارز است. با وجود نوسانهای اخیر و تلاشهای زیاد فعالان غیر رسمی در بازار برای ایجاد هیجان و رونق سفتهبازی در بازار ارز، هیچ هجوم هیجانی برای ذخیرهسازی دلار در هفتههای گذشته صورت نگرفت. برخی کارشناسان اعتقاد دارند با کاهش تورم و چشماندازهای خوشبینانه در مورد حل و فصل اختلافات کشور با جامعه جهانی، جذابیت دلار بهعنوان یک ذخیره مطمئن برای حفظ ارزش پساندازها کم شده و جذابیت بازارهای دیگر مانند بازار سرمایه و بانکها، افزایش یافته است. فعالان بازار میگویند: در هر حال بازار تمایلی برای ثبت دلار بالاتر از ۳۳۰۰ تومانی ندارد، مگر اینکه فشار غیرقابلپیشبینی از طرف یکی از اضلاع اثرگذار بر بازار به آن وارد شود. طبق روال یکشنبهها، همزمان با تعطیلی بازارهای جهانی، بانک مرکزی هم نرخ رسمی ارز در بازار رسمی را تغییری نداد و قیمتها در این بازار ثابت ماند.
سکون بازار سکه و طلا
سکه و طلا هم در بازار تهران روز گذشته متاثر از نوسان جزئی در قیمت دلار و تعطیلی و ثبات قیمت در بازار طلای جهانی، در نوعی سکون به سر برد و تغییر آنچنانی در این بازار مشاهده نشد. هر چند جهت قیمتها در بازار سکه و طلا افزایشی بود. سکه تمام بهار آزادی در بازار تهران با ۹۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت نسبت به روز قبل، ۵۰۰ تومان گرانتر شد و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۱۰۰ هزار و ۶۲۰ تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز قبل، افزایش ۱۲۰ تومانی داشت. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم هزار تومان کاهش یافت.
ارسال نظر