ثبات نسبی به معاملات ارزی بازگشت
نقطه تعادل در بازار دلار
دنیای اقتصاد - هر چه از زمان اعلام نتایج انتخابات میگذرد بازارهای متاثر از سیاست، شکل و قالب باثباتتری پیدا میکند. در این میان ثبات در بازار ارز که پیشگام این نوع بازارها به حساب میآید، نمود ملموستری دارد. قیمت ارز پس از افت ۱۰ درصدی در سه هفته گذشته به یک نقطه تعادل رسیده است. بررسی روند بازار نشان میدهد حرکت دلار که ارز شاخص بازار به حساب میآید، بر مدار ۳۳۰۰ تومان چرخ میزند. نوسان بازار در چند روز گذشته محدود و در یک دامنه مشخص بوده و اخبار متفاوت سیاسی و اقتصادی موجب خروج از مدار ثبت شده در این روزها نبوده است.
دنیای اقتصاد - هر چه از زمان اعلام نتایج انتخابات میگذرد بازارهای متاثر از سیاست، شکل و قالب باثباتتری پیدا میکند. در این میان ثبات در بازار ارز که پیشگام این نوع بازارها به حساب میآید، نمود ملموستری دارد. قیمت ارز پس از افت 10 درصدی در سه هفته گذشته به یک نقطه تعادل رسیده است. بررسی روند بازار نشان میدهد حرکت دلار که ارز شاخص بازار به حساب میآید، بر مدار 3300 تومان چرخ میزند. نوسان بازار در چند روز گذشته محدود و در یک دامنه مشخص بوده و اخبار متفاوت سیاسی و اقتصادی موجب خروج از مدار ثبت شده در این روزها نبوده است. این در حالی است که در موارد مشابه گذشته شیب نوسان به مراتب تندتر از زمان کنونی بوده است. فعالان بازار معتقدند: در شرایط کنونی بازار به یک نقطه تعادل رسیده و منحنی عرضه و تقاضا بر هم منطبق است. پیشبینیها نیز حکایت از آن دارد تا زمانی که تقاضای جدیدی در بازار شکل نگیرد یا اتفاقی خاصی در طرف عرضه رخ ندهد، داد و ستد ارزی در سطح کنونی انجام میشود. کارشناسان با اشاره به فضای روانی مثبت شکل گرفته بر این تحلیل مهر تایید میزنند و معتقدند: پس از نزدیک به دو سال نوسانهای شدید ارزی شرایط امروز را
میتوان نشانهای از بازگشت تعادل به بازار دانست.
دلار همچنان بر مدار ۳۳۰۰ تومان میچرخد
گروه بازار پول- دیروز بازار ارز در یک افت و خیز قیمتی از یک اتفاق مهم در بازار سرمایه تاثیر گرفت و قیمت دلار تقریبا بر تابلوها ضمن نوسان ۴۰ تومانی، به مرز ۳۳۰۰ تومان نزدیک شد.
بازار ارز با وجود افت تقاضای تجاری موثر، در این روزها عمدتا از حرکت نقدینگی به سمت بازار سهام تاثیر میگیرد. عرضههای اولیه معمولا بازار سهام را با هیجان خرید روبهرو میکند و بخشی از این هیجان البته به جابهجایی ارقام در بازار ارز نیز دامن میزند. از ساعات اولیه روز گذشته انتشار برخی اخبار مبنی بر به تعویق افتادن عرضه سهام شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) فضای بازار را متاثر کرده بود. این شایعات البته با انتشار خبرهای بعدی تکذیب شد و در نهایت در ساعات پایانی معاملات ۵ درصد از سهام این شرکت در بورس فروخته شد و هر سهم آن نیز ۳۵۰ تومان قیمت خورد.
خبر عرضه اولیه این سهام پرطرفدار از جذابیت ارز و سکه کاست و قیمتها در بازار ارز افت کرد و دلار دوباره به مرز ۳۳۰۰ تومان نزدیک شد. بازار ارز در حالی شاهد کاهش قیمت ارز بود که نرخ درهم کاهشی چندانی نداشت.
در ساعاتی از بازار قیمت دلار تا ۳۲۶۰ تومان در کف بازار هم افت کرد. بر تابلوها البته کمترین قیمت دلار ۳۲۹۰ تومان گزارش شد که دوباره تا ۳۳۲۰ تومان هم افزایش را ثبت کرد. تا ساعت ۱۵ اما قیمت دوباره به ۳۳۱۰ تومان و در برخی مناطق به ۳۳۰۰ تومان رسید.
در بازار سکه نیز افت قیمتها در حالی متاثر از کاهش قیمت ارز پیگیری شد که قیمت طلا در بازارهای جهانی تقریبا با افزایش ۱۸ دلاری مواجه بود.
قیمتهای داخلی
دیروز همراستا با افت و خیز قیمت دلار، نرخ یورو نیز نوسانهایی داشت و تا بعد از ظهر به ۴۳۲۰ تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه تقریبا ۱۰ تومان افت داشت. پوند انگلیس به ۴۹۶۰ تومان رسید و ۴۰ تومان ارزان شد. درهم امارات تنها ۲ تومان افت داشت. در بازار سکه بهای هر قطعه سکه طرح جدید با ۵۰۰۰ تومان کاهش تا یک میلیون و ۱۰۵ هزار تومان افت کرد. در ادامه بازار، اما قیمت آن باز هم کاهش یافت و تا ۱۰ هزار تومان زیر این قیمت نیز افت داشت.
نیم سکه نیز با تقریبا ۱۵ هزار تومان کاهش تا ۵۸۵ هزار تومان پایین آمد. ربع سکه هم به ۳۹۰ هزار تومان و حتی ۳۸۵ هزار تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه تقریبا ۵ هزار تا ۱۰ هزار تومان افت داشت.
دیروز بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار در محدوده همان ۱۰۲ هزار تومان با ۱۰۰ تومان نوسان همراه بود. روز گذشته عملا بازار داخلی برخلاف روزهای اخیر از نوسان قیمتهای جهانی طلا تاثیر متناسبی نگرفت.
بهای طلا در بازارهای جهانی
دیروز قیمت طلا با تقریبا ۱۸ دلار افزایش تا ۱۲۵۴ دلار بالا رفت. نوسان قیمتها در بازارهای جهانی همچنان منتظر رویکردهای تازه فدرال رزرو آمریکا است. امروز چهارشنبه برنانکه در یک سخنرانی تصمیمات تازهای را در خصوص تداوم خریدهای اوراق قرضه اعلام خواهد کرد. اما روز گذشته در انتظار این اتفاق، آمارهای دیگری از اقتصادهای تاثیرگذار جهان منتشر شد. بالارفتن نرخ تورم در چین تقاضا برای خرید طلا به عنوان یک جایگزین را تقویت کرده است.
در عین حال افزایش قیمت نفت در آمریکا و تحولات مصر نیز از جمله عواملی هستند که بر افزایش قیمت طلا موثر عنوان شده اند. در ژاپن نیز اعلام شده افزایش تقاضا برای خرید شمش طلا توسط صندوقهای سرمایهگذاری در این کشور هم دلیلی برای بالارفتن قیمت طلا بوده است.
قیمت جهانی طلا بیش از یک درصد افزایش یافت
همچنین اعلام شد که به دنبال انتشار آمارهای مربوط به نرخ تورم چین دومین اقتصاد بزرگ جهان قیمت طلا امروز سه شنبه برای دومین روز متوالی با افزایش روبهرو شده است.
رویترز خبر داد در پی افزایش نرخ تورم چین طی ماه گذشته قیمت جهانی طلا با رشد بیش از یک درصدی روبهرو شده است.
بر اساس این گزارش قیمت طلا اواخر هفته گذشته و پس از انتشار گزارش وزارت کار آمریکا مبنی بر بهبود نسبی وضعیت اشتغال این کشور با کاهش نسبی روبهرو شده بود.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی سطح مقاومتی قیمت طلا ۱۲۴۵ دلار خواهد بود. قیمت طلا پس از اظهارات ماه گذشته بن برنانکه رییس فدرال رزرو آمریکا مبنی بر احتمال متوقف شدن برنامه محرک پولی با افت ۱۰ درصدی روبهرو شده است.
با این حال افت قیمت طلا در بازارهای جهانی از آنجا که اقتصاد آمریکا به شرایط سالهای قبل از سال ۲۰۰۸ نزدیک شده امری بدیهی به نظر میآید، اما اروپا و آسیا و کشورهای در حال توسعه در کنار بازارهای نوظهور یا همچنان درگیر بحران بدهیها هستند که همراستا با افت نرخ رشد اقتصادی و نقدینگی تورم اندکی را بر بازارهای منطقه تحمیل میکند یا با افزایش نرخ رشد اقتصادی ناگزیر به خرید طلا به عنوان مامنی در مقابل فشارهای تورمی هستند. در آمریکا در حالی صندوقهای سرمایهگذاری با کاهش حجم طلا روبهرو میشوند که در آسیا در کشورهایی همچون چین و هندوستان تقاضای زیادی برای طلا وجود دارد.
در کنار افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه در آمریکا سهام جذابیت خود را حفظ کرده است و البته شاخصهای تازه اعلام شده برای ماه ژوئن فدرال رزرو آمریکا را در معرض تصمیمهای قاطعتری قرار داده است. در این حال تحولات ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه و شاخ آفریقا همچنان انتظار برای افزایش قیمت کالاهای پایه را بالا برده است.
در بازار داخلی یکی از مهمترین مسائلی که از ماه آینده و پس از ماه رمضان ابعاد جدیتری به خود خواهد گرفت داستان مالیات بر ارزش افزوده است.
در عین حال درماه مبارک پیش رو به غیر برخی تقاضاهای سفته بازی، به نظر میرسد که بخش زیادی از تقاضای خرید ارز و سکه با محدودیت مواجه شود.
ایام ویژه موجود در این ماه البته به نوعی برای بالابردن توقعات معاملاتی اثر کاهنده دارد و در عین حال پس از برگزاری مراسم تحلیف رییسجمهور منتخب، باید انتظار فعالیتهای جدیتری در بازار ارز داشت. بر اساس بررسیهای موجود میزان تقاضا برای حوالههای ارزی از هفته گذشته تقریبا با کندی صورت میگیرد و کاهش قابلتوجهی نیز به مرور احساس میشود.
بانک مرکزی از اواخر هفته گذشته نرخ ارز مرجع را همسان با نرخ مرکز مبادلات اعلام کرد و عملا تمامی محاسبات بودجهای و تخصیص اعتبارات ارزی با این نرخ انجام میشود. از این رو کاهش معنیدار واردات خود عامل مهمی برای افت قیمتهای داخلی است.
از انتخابات تاکنون برخی خوشبینیها از میزان سفته بازیها در بازار ارز کاسته شده است.
اطلاعیه ارزی بانک مرکزی
فروش مبالغ ارزی با ابلاغ بودجه سال ۱۳۹۲ به نرخ واحد تعیین شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، براساس ضرورت اجرای بودجه سال ۹۲ بانک مرکزی مکلف به فروش مبالغ ارزی به نرخ واحد برای کلیه مصارف و با رعایت قوانین حاکم شد.
مطابق بودجه سالجاری، بانک مرکزی مکلف شد در طول دوره اجرای این قانون با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر این بانک، وظایف پایش مستمر منابع ارزی کشور، تعیین میزان و نحوه مداخله در بازار آزاد ارز و نظارت بر حسن اجرای آن، مدیریت نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابتپذیری در تجارت خارجی و تعیین قیمت محاسباتی ارز جهت تسویه حساب وزارت نفت، بانک مرکزی و خزانهداری کل کشور را اجرا کند.
نرخ ارز به صورت روزانه از طریق سایت بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر