مظاهری و صمصامی شایعه دریافت پیشنهاد ریاست بر بانک مرکزی را تکذیب کردند
شیبانی هنوز جایگزین ندارد
پس از انتخاب احمدینژاد به ریاست دولت نهم، خبر تغییر شیبانی، رییس کل بانک مرکزی نیز قوت گرفت. شیبانی که از سال ۸۲ برمسند ریاست بانک مرکزی تکیه زده است به گفته برخی منابع، از نامزدهای لیست تغییرات احمدینژاد و داوودی معاون اول وی است. این خبر زمانی قوت گرفت که احمدینژاد بر انتقادهایش از عملکرد سیستم بانکی افزود و اصلاح آن را با تغییر یکباره و بازنشستگی سه مدیر بانکی دولتی آغاز کرد. اصلاحات سیستم بانکی با کاهش همزمان نرخ سود بانکهای دولتی، خصوصی و شرکتهای لیزینگ دنبال شد.
فاطمه بهادری
پس از انتخاب احمدینژاد به ریاست دولت نهم، خبر تغییر شیبانی، رییس کل بانک مرکزی نیز قوت گرفت. شیبانی که از سال ۸۲ برمسند ریاست بانک مرکزی تکیه زده است به گفته برخی منابع، از نامزدهای لیست تغییرات احمدینژاد و داوودی معاون اول وی است. این خبر زمانی قوت گرفت که احمدینژاد بر انتقادهایش از عملکرد سیستم بانکی افزود و اصلاح آن را با تغییر یکباره و بازنشستگی سه مدیر بانکی دولتی آغاز کرد. اصلاحات سیستم بانکی با کاهش همزمان نرخ سود بانکهای دولتی، خصوصی و شرکتهای لیزینگ دنبال شد. این اقدامات از سوی دولت به جایی ختم شد که همه تغییر رییس کل بانک مرکزی را هم محتمل دانستند و داوودی را گزینه اصلی رییسجمهوری برای بانک مرکزی عنوان کردند. در مقابل برخی با استناد به حمایتهایی که از شیبانی میشود این خبر را شایعهای بیش ندانستند. خبر تغییر شیبانی تا به حال شایعه از آب درآمده است. شایعهای که به قدمت عمر دولت نهم است. مدتی است شایعه برکناری شیبانی به همراه دور جدید تغییرات مدیران عامل بانکهای دولتی مورد توجه قرار گرفته است. بهار امسال از میان چهار مدیر بانکهای دولتی که در لیست غیررسمی تغییرات قرار داشتند داوود زارع اسکندری مدیرعامل بانک تجارت جای خود را به راعی داد.
راعی پیش از این عضو هیاتمدیره بانک توسعه صادرات بود.
اخبار غیررسمی حاکی از آن است که طهماسب مظاهری مدیرعامل فعلی بانک توسعه صادرات که پیش از این نیز در دوره ریاست جمهوری خاتمی مدتی وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده قرار است جانشین شیبانی شود. خود طهماسب مظاهری در گفتوگو با دنیای اقتصاد این خبر را تکذیب کرد.
در عین حال منابع آگاه از نامزدی صمصامی دبیر کمیسیون اقتصادی هیات دولت برای این کرسی خبر دادند. صمصامی نیز قویا این خبر را تکذیب کرد. تا به حال دو گزینه مطرح اخبار غیررسمی (شایعات) را تکذیب کردند و بدین ترتیب به نظر میرسد فعلا پرونده تغییر رییس کل بانک مرکزی در این فصل گرم بسته شده باشد.
شیبانی در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۸۲ به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیات وزیران به عنوان رییس کل بانک مرکزی منصوب شد.
وی که در سال ۱۳۲۷ به دنیا آمده تحصیلات ابتدایی را در تهران و تحصیلات متوسطه را در مدرسه ادیب تهران در رشته ریاضی گذرانده است. وی پس از آن وارد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران شد و مقاطع لیسانس و فوق لیسانس را در آن دانشکده سپری کرد.
سپس ابتدا به اروپا و پس از آن به آمریکا برای ادامه تحصیل رفت و دیپلم عالی آمار را از موسسه مطالعات اجتماعی لاهه در هلند و فوق لیسانس و دکترای اقتصاد را از دانشگاه ایندیانای آمریکا گرفت.
وی استادی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.
وی کارشناس ارشد سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق و معاون مرکز آمار ایران بوده است. عضویت در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق از دیگر سوابق اجرایی وی است.
وی پیش از منصوب شدن به رییس کل بانک مرکزی عضو منتخب رییس جمهوری در شورای پول و اعتبار و دبیر کل بانک مرکزی بوده است.
ارسال نظر