تقویت یوآن مصرف کنندگان آمریکایی را متضرر میکند
گروه بازارپول- فشارهای وارد بر دولت چین جهت تقویت سریعتر ارزش یوآن برای آمریکاییهایی که در جستوجوی محصولات ارزانتر و نرخهای بهره پایین هستند دارای عواقبی است. گر چه تقویت یوآن به شرکتهای آمریکایی کمک میکند تا بتوانند در سطح بینالمللی بهتر رقابت کرده و از مشاغل داخلی نیز بهتر حمایت نمایند. حامیان تقویت ارزش یوآن در برابر دلار چنین استدلال می نمایند که این تقویت موجب بهبود تراز تجاری ایالات متحده با چین گردیده و به کارخانه داران آمریکایی کمک میکند تا بتوانند در سطح بینالمللی و داخلی رقابت نمایند. لکن این امر موجب صدمه دیدن مصرف کنندگان آمریکایی خواهد شد که به شدت به محصولاتی از قبیل: کفشها، لباسها و سایر کالاهای ارزان قیمت ساخت چین عادت نموده و در صورت روبهرو شدن خانوارها با افزایش نرخهای بهره احتمال ترقی قیمتها در ایالات متحده وجود دارد.
یک شهروند آمریکایی اظهار داشت: افزایش هزینهها برای هر کسی ناگوار است و البته تقویت تجارت داخلی نیز دارای اهمیت است. با وجود این تصور من این است که نهایت هر کسی که بتواند با کارایی بیشتری کالا تولید نماید و دارای کیفیت معقول و تجهیزات امنتر باشد بایستی در بازار عرضه مناسب و عادلانهای را به خود اختصاص دهد. استدلالات بلند مدت برای فشار بر چین جهت تشدید روند اصلاح ارزش یوآن از نظر ایالات متحده عبارت است از بهبود وضعیت تراز تجاری، تقویت اقتصاد و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر. گرچه اقتصاد آمریکا به طور تایخی دارای کسری تجاری بوده لکن تحلیلگران معتقدند عدم توازن تجاری با چین که در سال ۲۰۰۶ به رقم ۲۳۳۳۰میلیارد ریال رسید دارای سابقهای طولانی بوده و نمیتواند به طور نامحدود دوام داشته باشد.
آقای کوئینلن، کارشناس اقتصادی اظهار داشت: عوامل زیادی در ایجاد کسری تجاری و زیانهای احتمالی آن دخیلاند. تولید بیشتر سایر کشورها، افزایش خریدهای ما از خارج به کاهش اشتغال و تنزل سطح دستمزدها در ایالات متحده منجر شده است.
کالاهای ارزان چینی
با توجه به میزان ۵/۴درصدی بیکاری در ایالات متحده آمریکا، کارگران دارای شغل که تعدادشان بسیار بیشتر از افراد بدون شغل است از کاهش قیمت کالاهای مصرفی منتفع میشوند. یک تحلیلگر ارشد اقتصادی بر این باور است که ورود کالاهای ارزان از چین باعث تنزل نسبی قیمتها در ایالات متحده شد. چنانچه ارزش یوآن تقویت شود برای افراد فقیر در آمریکا مشکلتر خواهد بود تا کالاهای چینی را خریداری نمایند و شرایط برای کارخانهداران آمریکایی جهت افزایش قیمتها بهتر خواهد شد. در زمینه دیگر منافع کوتاهمدت برای مصرفکنندگان آمریکایی میتوان به این موضوع اشاره نمود که دولت چین مقدار عظیمی از دلار آمریکا را که از فروش کالا به این کشور به دست آورده را با خرید اوراق قرضه دولتی آمریکا سرمایهگذاری مینماید. با تداوم تقاضا برای اوراق قرضه ایالات متحده نرخهای بهره که رابطهای معکوس با قیمت دارند در سطوح نازلی نگه داشته میشوند که منافع بیشتری برای مصرفکنندگان آمریکایی دارند.
گرچه جزئیات دقیق ذخایر ارزی چین مشخص نیست لیکن این کشور با دارا بودن بیش از یکتریلیون دلار ذخیره ارزی بزرگترین دارنده ذخایر ارزی جهان محسوب میگردد و از این مبلغ ۰/۴۱۴میلیارد دلار در اوراق قرضه خزانهداری آمریکا سرمایهگذاری شده که از این نظر چین پس از ژاپن رتبه دوم جهان را داراست. ناتوانی و شکست چین در تداوم خرید اوراق قرضه ایالات متحده منجر به کاهش قیمت این اوراق و افزایش نرخهای بهره میگردد که به دلیل وجود سیستم مالی میتواند تشدید شده و کاهش بیشتر قدرت خرید مصرفکنندگان در آمریکا را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظر