بیمه پارسیان 20میلیارد تومان سود تقسیم کرد

دنیای اقتصاد- مجمع عمومی عادی سالانه شرکت بیمه پارسیان با حضور صاحبان سهام یکشنبه‌ گذشته در باشگاه صنعت نفت برگزار شد و صورت‌های مالی منتهی به ۲۹اسفند سال ۸۵ به تصویب مجمع عمومی رسید.

بیمه پارسیان با سرمایه ۱۱۰میلیارد تومانی در پایان اسفندماه سال ۸۵، معادل ۲۲میلیارد تومان سود خالص داشت که معادل ۲۰درصد سرمایه پرداخت شده یعنی به میزان ۲۰میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۲۰تومان سود تقسیم کرد. حسین کریم‌خان‌زند، مدیر عامل بیمه پارسیان تعیین EPS سال ۸۶ را مشکل خواند و گفت: هیات‌مدیره سعی خواهندکرد تا EPS سال‌جاری از رشد ۵۰درصدی نسبت به سال مالی قبل برخوردار باشد.

پیرو دستور جلسه مجمع عمومی عادی بیمه پارسیان ترکیب اعضای هیات‌مدیره این شرکت تغییر کرد و بانک پارسیان، شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، لیزینگ پارسیان، شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو و شرکت توسعه ساختمانی بانک پارسیان به عنوان اعضای هیات‌مدیره حقوقی بیمه پارسیان انتخاب شدند که نمایندگان خود را در روزهای آینده معرفی خواهند کرد.همچنین مبلغ ۲۰۰میلیون تومان پاداش برای هیات‌مدیره تعیین و اختیار پرداخت حق‌الزحمه حسابرس و بازرس قانونی به هیات‌مدیره تفویض شد. این شرکت اعضای علی‌البدل ندارد.کریم خان‌زند، مدیرعامل بیمه پارسیان اعلام کرد سهامداران می‌توانند در پایان شهریور امسال سود خود را دریافت کنند.حق بیمه تولیدشده این شرکت در سال ۸۵ معادل ۲۴۰میلیارد تومان بود که از صدور ۹۴۲هزار و ۳۰۲فقره بیمه‌نامه حاصل شد. بیمه پارسیان همچنین معادل ۱۱۸میلیارد تومان خسارت در سال ۸۵ به بیمه‌گذاران پرداخت کرد.

بیمه پارسیان در سال۸۵

شرکت بیمه پارسیان در چهارمین سال فعالیت خود در سال ۸۵، در میان ۴ شرکت بیمه دولتی و ۱۳ شرکت بیمه‌خصوصی از نظر حجم فعالیت، رتبه سوم کشور و در بین شرکت‌های خصوصی رتبه نخست را دارد. بر اساس آمار فعالیت شرکت‌های بیمه خصوصی از سال ۸۱ تا ۸۵ ، حدود ۶۰درصد از کل پرتفوی جذب شده توسط بخش‌خصوصی را، شرکت بیمه پارسیان جذب نموده است. همچنین شرکت بر اساس گزارش ارائه شده از سوی سازمان مدیریت صنعتی در سال ۸۵ در مورد آمار عملکرد سال ۸۴، توانست رتبه ۶۲ را به لحاظ فروش و رتبه سوم را در رشد فروش در میان صد شرکت برتر کشور به خود اختصاص دهد. شرکت در بدو فعالیت خود، تمرکز کلیه فعالیت‌های توسعه‌ای خود را در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت ارائه خدمات بیمه‌ای مورد نیاز به سهامداران عمده خود قرار داد. پس از گذشت ۳ سال از فعالیت و دستیابی کامل به این مهم، شرکت در گام دوم توسعه، گسترش پوشش شبکه فروش خود در سراسر کشور را در دستور کار قرار داد و ضمن به‌‌کارگیری اصول نوین فروش، اقدام به طراحی اجزای جدیدی از شبکه فروش از جمله ICD و AC نمود تا پس از گسترش کمی و کیفی مناسب شبکه در سطح کشور، بتواند در بازارهای B۲C نیز رسوخ نماید.

هم‌اکنون مهمترین برنامه شرکت، افزایش سهم شرکت در بازارهای اولویت‌دار مورد نظر و ورود به برخی دیگر از بازارهای جدید می‌باشد.

یکی از سیاست‌های مهم در فعالیت بیمه‌ای پارسیان، توجه به مدیریت ریسک در جذب پرتفوی بوده است و افزایش پرتفوی به تنهایی هیچگاه مدنظر مدیریت شرکت نبوده است.

بررسی و تحلیل پرتفوی عملیاتی شرکت در سال ۸۵

عملکرد فنی شرکت بیمه پارسیان در سال ۱۳۸۵ به این شرح است.حق بیمه صادره توسط شرکت بیمه پارسیان در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۳۹۷میلیارد ریال بوده که از طریق صدور تعداد ۹۴۲۳۰۲ فقره بیمه‌نامه حاصل شده است. بیمه‌های اموال در سال ۸۴ حدود ۴۲/۹۴درصد از کل پرتفوی شرکت را به خود اختصاص داده‌اند در حالی‌که این رقم در سال ۸۵ به ۲۱/۸۹درصد رسیده است که این تغییر ناشی از افزایش بیش از ۱۰۰درصدی پرتفوی بیمه‌های اشخاص و مهندسی و مسوولیت نسبت به سال ۸۴ می‌باشد.

مبلغ ۱۴۸۸میلیارد ریال از حق بیمه‌های صادره مربوط به سنوات آتی است که تحت سرفصل حق بیمه سنوات آتی در ترازنامه سال ۱۳۸۵ شرکت منعکس گردیده است.

تحلیل پرتفوی شرکت به تفکیک رشته

- بخش قابل توجه پرتفوی جذب شده در رشته‌های مسوولیت مربوط به رشته‌های مسوولیت مدنی کارفرمایان واحدهای خدماتی، تولیدی و صنعتی، مسوولیت مدنی سازندگان ابنیه، بیمه‌های اعتباری و مسوولیت مدنی وجوه در صندوق و در گردش می‌باشد که دلیل عمده آن نیز شناخته شده بودن بیشتر این بخش‌ها در بازار بیمه‌های مسوولیت می‌باشد.

- پرتفوی بیمه‌های مسوولیت به استثنای بیمه‌های اعتباری (۶۱میلیارد در سال ۸۴ و ۴۶میلیارد در سال ۸۵ که با توجه به ریسک بالا روند نزولی یافته است) در مقایسه با سال ۱۳۸۴ در حدود ۹۴درصد رشد داشته است.

اهم بیمه‌نامه‌های صادره

«صدور بیمه‌نامه تمام خطر باربری فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی، «صدور بیمه‌نامه باربری شرکت توربو کمپرسور، «صدور بیمه‌نامه باربری شرکت زیمنس، «صدور بیمه‌نامه باربری شرکت ایران خودرو از بیمه‌های باربری و «صدور بیمه‌نامه تمام خطر نصب پالایشگاه فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی بخش Onshore که توسط کارگزاری اروپایی HSBC در لندن بیمه‌گران برتر اتکایی، اتکایی گردیده است.

«صدور بیمه‌نامه تمام خطر نصب سکوی نیمه شناور در دریای خزر و تمامی شناورهای آن در دریای خزر و خلیج فارس که توسط شرکت صدرا انجام می‌شود.

«صدور بیمه‌نامه بخش Offshore فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی، «شراکت در ارائه پوشش‌های بیمه‌ای کارخانجات پتروشیمی، تاسیسات گاز، تاسیسات پالایشگاه‌های کشور، نفت مرکزی و فلات قاره، «صدور بیمه‌نامه تمام خطر نصب ۵ ایستگاه کمپرسور گاز برای خط لوله گاز از بیمه‌نامه‌های شرکت بوده‌است. همچنین «صدور بیمه‌نامه آتش‌سوزی صنعتی شرکت ایران خودرو به عنوان بزرگترین بیمه آتش‌سوزی صنعت بیمه با کاهش نرخ نسبت به سال گذشته به‌رغم شرایط نه چندان مطلوب بازار بین‌الملل، «بیمه آتش‌سوزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی (کنسرسیوم)،«صدور بیمه‌نامه آتش‌سوزی و ... شرکت نفت فلات قاره (کنسرسیوم)،«صدور بیمه‌نامه آتش‌سوزی و ... شرکت ملی گاز (کنسرسیوم) بخش دیگر پرتفوی است.

خسارت پرداختی

شرکت بیمه پارسیان در پرداخت خسارت که در صنعت بیمه به مثابه خدمات پس از فروش محسوب می‌شود. در سطح وسیعی عمل نموده است. کل خسارت پرداختی سال ۱۳۸۵ بابت بیمه‌نامه‌های صادره مبلغ ۱۰۱۸میلیارد ریال بوده است.

قابل ذکر است که ۹۹درصد از خسارت پرداختی در بخش اموال که ۸/۹۴درصد از کل خسارت پرداختی شرکت را شامل می‌شود، مربوط به خسارت پرداختی در بیمه‌های اتومبیل (شخص ثالث، حوادث سرنشین و بدنه خودرو) می‌باشد که ۸/۹۳درصد از کل خسارت پرداختی شرکت در سال ۱۳۸۵ را شامل می‌گردد.