مهلت بانک سرمایه برای معرفی مدیرعامل جدید به پایان رسید

فاطمه بهادری- پایان اسفند‌ماه امسال، سال مالی بانک سرمایه در حالی به پایان می‌رسد که این بانک در‌حال‌حاضر مدیرعامل ندارد. پس از ۲۵ آذرماه امسال که حسینی هاشمی مدیرعامل سابق بانک صادرات از سمت مدیرعاملی بانک سرمایه استعفا کرد، بانک مرکزی طبق مقررات به این بانک دو هفته فرصت داد تا گزینه‌های جدید خود را برای مدیرعاملی ششمین بانک خصوصی کشور معرفی کند. در‌حال‌حاضر مهلت ۱۴ روزه بانک به پایان رسیده و هنوز گزینه‌ای برای مدیرعامل معرفی نشده است. البته زمانی گفته شد که سالار، قائم مقام بانک تجارت و یا علیرضا خطیب که ۱۰ سال پیش مدیرعامل بانک تجارت بوده از جمله گزینه‌های مدیرعاملی بانک سرمایه هستند اما خطیب از پذیرفتن این سمت سر باز زد و مذاکرات با سالار بی نتیجه ماند. بانک سرمایه در زمان مدیرعاملی حسینی هاشمی امیدوار بود که شعب خود را تا پایان سال به ۵۰ شعبه برساند گرچه در ابتدای امر قرار بود این بانک یک بانک ۹۰ شعبه‌ای در پایان امسال باشد. اما از آنجایی که همواره مدیریت حرف اول هر فعالیت اقتصادی را می‌زند، بانک سرمایه هیچ‌گاه نتوانست به عنوان یک بانک خصوصی در میان سایر بانک‌های کشور قد علم کند.

فعالیت شعب این بانک در میانگین دوره یکساله از زمان تاسیس در حد خدمات بانکی نبود وگرچه خدمات مالی در سالیان اخیر یکی از سودآورترین کسب و کارهای تجاری در ایران بوده است اما سرمایه‌گذاری‌های این بانک حداقل تا قبل از مدیرعاملی حسینی هاشمی در حد خرید اوراق مشارکت بوده است. پس از ورود حسینی هاشمی نرم‌افزار جامع این بانک نصب شد و امروز به نحوی کار می‌کند که به عضویت شتاب درآمد.

علت استعفای وی نیز دخالت سهامداران در امور بانک اعلام شد که وجود یک نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان در اداره مرکزی بانک که بر فعالیت مدیرعامل نظارت می‌کند نیز موید این ادعاست.

طبق اساسنامه بانک سرمایه باید حداقل اعضای هیات مدیره این بانک پنج نفر باشد که در حال حاضر این هیات‌مدیره شامل ۳ نفر است. این یکی‌دیگر از مشکلات بانک سرمایه است که باید مورد توجه بانک مرکزی به عنوان یک نهاد نظارتی باشد. موارد یاد شده مشکلاتی است که در صورت حل شدن می‌تواند ۳۵۰هزار سهامدار بانک را امیدوار کند.