۱۰ برنامه جدید در نظام بانکی ایران
به گفته معاون امور بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی، اصلاح نظام بانکی در ۱۰محور بانکداری اسلامی، بانکداری الکترونیک، اصلاح مقررات، شفافیت مالی، نظارت و بازرسی، حضور در بازارهای جهان، افزایش کارآیی، خصوصیسازی، مبادلات ارزی و تسهیلات اعطایی در حال انجام است. به گفته معاون امور بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی:
اصلاح نظام بانکی در ۱۰ محور اساسی ادامه دارد
معاون امور بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اصلاح نظام بانکی در ۱۰محور بانکداری اسلامی، بانکداری الکترونیک، اصلاح مقررات، شفافیت مالی، نظارت و بازرسی، حضور در بازارهای جهان، افزایش کارآیی، خصوصیسازی، مبادلات ارزی و تسهیلات اعطایی در حال انجام است.
سیدحمید پورمحمدی در گفت و گو با خبرگزاری فارس، افزود: طرح اصلاح نظام بانکی کشور در ۱۰ محور بانکداری اسلامی، بانکداری الکترونیک، اصلاح قانون و مقررات، شفافیت مالی و گزارشگری در بانکها، شیوههای نظارت و بازرسی در نظام بانکی، حضور جدی در بازار پولی جهان، افزایش کارایی نظام بانکی، خصوصیسازی بانکهای دولتی، مبادلات ارزی بانکها و بحث تسهیلات اعطایی نظام بانکی یا داراییهای بانکها در حال پیگیری و انجام است. معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد در مورد محور بانکداری الکترونیک تصریح کرد: ۵ کار گروه مرتبط در محور بانکداری الکترونیک در معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد و دارایی شکل گرفته است.
پورمحمدی خاطرنشان ساخت: به دنبال مصوبه دولت مبنی بر اصلاح نظام بانکی، تفاهمنامهای بین وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد که به دنبال آن کمیته بانکداری الکترونیک شکل گرفت.
وی گفت: اعضای کمیته بانکداری الکترونیک، تمامی بانکهای دولتی خصوصی، نمایندگان بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزرات بازرگانی، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و تعدادی از صاحبنظران اقتصادی است که این کمیته در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده است. پورمحمدی تاکید کرد: هدف کمیته بانکداری الکترونیک این است که بتواند با اقدامات همه جانبه سطح عملیات بانکداری الکترونیک در کشور را افزایش دهد و به یک سطح قابل قبول مطابق با شاخص کشورهای موفق برساند.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: علاوه بر کار گروه اصلی بانکداری الکترونیک، ۵ کار گروه فرعی هم در کنار آن فعالیت دارند که شامل کار گروه زیرساختها، امنیت شبکه و خطوط ارتباطی، استانداردسازی، نظام پرداختها و گروه بانکداری پایه Core Banking، خدمات نوین و خدمات کارت، کارگروه آموزش و کارگروه فرهنگسازی است.
وی یادآور شد: کار گروه زیرساخت و امنیت شبکه وظیفه دارد زیرساخت مورد نیاز بانکداری الکترونیک را فراهم کند و امنیت خطوط و شبکه مورد استفاده را به حد قابل قبول برساند. وی افزود: برای امنیت شبکه و زیرساخت با هماهنگی شرکت مخابرات، قرار شده که خطوط زمینی ارتباط از ۵هزار خط ارتباط زمینی در شهریور ۸۵ به ۱۵هزار خط ارتباط تا پایان سال افزایش یابد، در حالی که اکنون به ۸۵۰۰ خط ارتباطی رسیده است.
پورمحمدی با اشاره به این که بانک ملت رییس کار گروه زیرساختها و امنیت شبکه است، گفت: بانکهای اقتصاد نوین، تجارت، ملی، سپه و صنعت و معدن اعضای این کار گروه هستند. معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: اهداف بانکداری الکترونیک در قالب ۵۷ کار گروه باید تا پایان برنامه چهارم توسعه سال ۱۳۸۸ محقق شود. وی گفت: در نظر است ۴۰۰ ارتباط خودپرداز ATM جدید و حدود ۱۰۰۰ ارتباط جدید ADSL برای زیرساخت بانکداری الکترونیک ایجاد شود. پورمحمدی در مورد کار گروه امنیت خطوط ارتباط بین بانکها گفت: سامانه مدیریت امنیت شبکه SLA سال آینده راهاندازی میشود که برای کاهش میانگین زمان تعمیرات خرابی خطوط ارتباطی زمینی، افزایش سطح امنیت شبکه ارتباطات، ایجاد نقطههای تماس بانکها و مخابرات و ارائه خدمات پشتیبانی شبانهروزی از اهداف این کار گروه است.
پورمحمدی تاکید کرد: رسیدن به قابلیت اطمینان شبکهای بالاتر از ۹۹/۹۹درصد در شبکه الکترونیکی بانکداری از سایر اهداف این کار گروه است.
۱۳ برنامه برای افزایش سطح امنیت اطلاعات
معاون امور بانکی، وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: خود بانکهای دولتی نیز ۱۳ برنامه برای افزایش سطح امنیت اطلاعات بانکها دارند.
پورمحمدی افزود: افزایش خطوط ارتباط زمینی اولویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیاز بانکها است که در صورت قطع ارتباط ماهوارهای، کمترین آسیب به خطوط زمینی داخلی وارد شده و ریسک آن کاهش یابد.
معاون امور بانکی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد کار گروه استانداردسازی و نظام پرداخت گفت: مسوولیت این کار گروه به طور مشترک برعهده بانک ملی و کشاورزی است و بانکهای مسکن، رفاه و پارسیان از اعضای آن هستند.
پورمحمدی بیان داشت: برای تحقق توسعه بانکداری پایه Core Banking سه مرحله طراحی شده است، شامل مرحله شناخت، مرحله تدوین نیازمندیها براساس ریز پروژهها، مرحله ارزیابی و مرحله پیادهسازی اهداف کمی بانکها برای اجرای کامل بانکداری اسلامی است.
وی گفت: اجرای کامل بانکداری پایه Core Banking در دستور کار مجمع عمومی بانکها قرار گرفته و به تصویب رسید که برای اجرا به بانکها ابلاغ شده است.
معاون امور بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: همه بانکها براساس تصویب مجمع عمومی بانکها مکلف هستند که تا ۳ سال آینده، طرح بانکداری پایه Core Banking را اجرا کنند، البته بانکهای خصوصی چون کوچکتر و جدیدتر هستند، این امر در مورد آنها زودتر اجرا شده است. وی در مورد کار گروه خدمات نوین و خدمات کارت گفت: مسوولیت این کار گروه برعهده بانک سامان است و اعضای آن بانکهای سپه، کارآفرین و صادرات هستند.
وی گفت: وضع موجود دستگاههای خودپرداز ATM و پایانههای فروش POS و تعداد کارتها برای این کار گروه مشخص شده و برای رسیدن به وضع مطلوب، برنامههای کار گروه مشخص شده است.
۷۵میلیون ایرانی صاحب کارت بانک میشوند
پورمحمدی گفت: براساس اهداف تعریف شده کار گروه یاد شده، تعداد دستگاههای پایانه فروش POS از ۱۰۸هزار دستگاه کنونی به ۸۷۰هزار دستگاه و تعداد کارتهای بانکی از ۱۶میلیون عدد کنونی به ۷۵میلیون و تعداد دستگاههای خودپرداز ATM از ۶هزار دستگاه کنونی به ۳۰هزار دستگاه در پایان سال ۱۳۸۸ باید برسد.
پورمحمدی افزود: یکی از وظایف این کار گروه شناسایی مشکلات و محدودیتهای کار و تلاش برای رفع آنها است، از جمله آن شناسایی توان شرکتهای داخلی برای تولید دستگاههای خودپرداز است. وی ادامه داد: براساس ابلاغ رسمی در روزنامهها شرکتهای تولیدکننده خودپرداز فراخوانده شدهاند و مازاد بر توان تولید آنها از طریق واردات دستگاههای یاد شده تامین خواهد شد. معاون امور بانکی وزارت اقتصاد در مورد کار گروه بعدی گفت: کار گروه آموزش با مسوولیت بانک کشاورزی و حضور نماینده بانکهای تجارت و پارسیان تشکیل شده است که برنامه آنها آموزش به کارکنان شبکه بانکی و تشکیل نشستهای آموزشی با مسوولان آموزش بانکها است. پورمحمدی گفت: کار گروه پنجم، کار گروه فرهنگسازی در زمینه بانکداری الکترونیک است که مسوول آن بانک تجارت و اعضای آن بانکهای کشاورزی سپه، سامان و پارسیان هستند و وظیفه آنها توسعه فرهنگ بانکداری الکترونیک در بین کارکنان شبکه بانکی و هم در بین مردم و مشتریان بانکها است.
وی گفت: با تلاش این کار گروه، باید به شکل نظاممند کار فرهنگسازی بانکداری الکترونیک فراهم شود.
ارسال نظر