تبدیل ذخایر ارزی ایران به یورو بزرگ‌ترین تهدید برای سلطه دلار است

کارشناس اقتصادی مجله اینترنشنال فورکستر، اقدام ایران در تبدیل ذخایر دلاری خود به یورو را بزرگ‌ترین تهدید برای سلطه دلار بر بازارهای جهانی دانست. به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از ورلدنت دیلی، کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند در سال ۲۰۰۷ بیش از پیش موقعیت دلار در بازارهای جهانی تضعیف شود.

این روند در سال ۲۰۰۶ آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۰۷ تسریع و تشدید شود. جان ویلیامز، در این باره گفت: «به نظر من ارزش دلار در سال ۲۰۰۷ بیش از ۳۰‌درصد کاهش خواهد یافت.»

وی افزود: «ما پیش‌بینی می‌کنیم درسال ۲۰۰۷ رکود اقتصادی بر آمریکا حاکم شود و کسری بودجه فدرال آمریکا از کنترل خارج شود.»

وی توضیح داد: «نرخ بهره در آمریکا همچنان پایین‌تر از اروپا است واین امر باعث شده تا بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف تمایل چندانی برای نگهداری دارایی‌های خود در قالب دلار نداشته باشند.» بر اساس این گزارش ارزش کل دلار در سال ۲۰۰۶ بیش از شش‌درصد کاهش یافت. ارزش دلار در برابر یورو در همین سال ۵/۱۱‌درصد، در برابر پوند انگلیس ۶/۱۳‌درصد و در برابر فرانک سوئیس ۳/۷‌درصد کاهش پیدا کرد.

باب چاپمن کارشناس اقتصادی مجله اینترنشنال فورکستر، نیز پیش‌بینی می‌کند در سال ۲۰۰۷ ذخایر دلاری جهان به ارزهای دیگر تبدیل شود.

وی گفت: «این روند از هم اکنون آغاز شده است.»

به گفته وی چین در ده ماه نخست اول ۲۰۰۶، میزان خرید دلار آمریکا را ۷/۱درصد کاهش داد. بانک‌های مرکزی ونزوئلا، اندونزی وامارات نیز از کاهش سرمایه‌گذاری‌های خود بر روی دلار خبر دادند. چاپمن، در ادامه به اقدام ایران در تبدیل ذخایر دلاری خود به یورو اشاره کرد و این اقدام را بزرگ‌ترین تهدید علیه سلطه دلار بر بازارهای جهانی دانست.

وی گفت: «استفاده از یورو در ایران فراگیر شده است و پیش‌بینی می‌شود سایر تولیدکنندگان نفت نیز به این رویه روی آورند.» بر اساس این گزارش سهم دلار از ذخایر ارزی اوپک از ۶۷‌درصد به ۶۵‌درصد در حال حاضر کاهش پیدا کرده است.