ورود شمش استاندارد از نظر بانک مرکزی بلامانع است
ورود شمش استاندارد به کشور از نظر بانک مرکزی بلامانع و خروج آن ممنوع است. سیدجلال جلیلیان، مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی، در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که میزان واردات شمش طلا به کشور و تعداد دفعات آن از ابتدای سال تاکنون چه میزان بوده است؟ توضیح داد: واردات شمش استاندارد به کشور از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی به هر میزان از طرف بانک مرکزی مجاز است، مشروط به اینکه این مجوز از سوی بانک مرکزی صادر شود.
به گفته او بانک مرکزی به گمرکات مجوز کلی اعطا کرده است که هر شخصی که قصد داشته باشد شمش استاندارد وارد کند، از نظر بانک مرکزی در صورتی که سایر ضوابط قانونی رعایت شود، اشکالی ندارد. وی با بیان اینکه شمش طلا دارای ابعاد مختلفی است، تصریح کرد: منظور بانک مرکزی از حفظ استاندارد، مشخصات عیار، وزن و شمارههایی است که روی آن حک شده است. نام شرکت سازنده شمش نیز روی آن باید حک شده باشد، بدین ترتیب ورود شمش استاندارد به کشور به هر میزان از نظر بانک مرکزی مجاز است.
جلیلیان با بیان اینکه خروج شمش طلا از کشور ممنوع است، تاکید کرد: دلیل ممنوعیت خروج شمش از کشور این است که خروج سرمایه از کشور محسوب میشود، اما در مورد طلای ساخته شده، ورود آن به کشور ممنوع اما خروج آن ممنوع نیست. ممنوعیت ورود طلای ساخته شده به کشور در عین حال که باعث واردشدن سرمایه به کشور میشود، اما برای حمایت از سازندگان داخلی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: خروج طلای ساخته شده از کشور از نظر بانک مرکزی آزاد است اما در قبال آن طلای ساخته شده باید معادل طلا به بانک مرکزی ارائه شود و بدیهی است ارزش افزوده متعلق به صادرکننده است. در عین حال طلای ساخته شده از نظر بانک مرکزی تعریف ویژهای دارد و بدین ترتیب نیست که فردی شمش طلا را به مفتول تبدیل و از کشور خارج کند، در عین حال حداقل ۱۰درصد ارزش افزوده باید ایجاد شود که ۱۰درصد ارزش افزوده متعلق به صادرکننده است و مابقی آن باید به کشور بازگردانده شود. او در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی به چه صورتی به واردات شمش طلا اقدام میکند؟ اذعان کرد: ابتدا گشایش اعتبار صورت میگیرد و سپس شمش خریداری میشود. از ابتدای سال ۸۲، معافیت مالیاتی برای این اقدام که از سال ۵۱ به بانک مرکزی اعطا شده بود، به موجب قانون تجمیع عوارض، لغو شد. بدین ترتیب ۴درصد مبلغ خرید به عنوان عوارض به دولت پرداخت میشود و سود بازرگانی آن نیز صفر است.
ارسال نظر