آیا روزهای طلایی ۲۰۰۶ تکرار میشود؟
چشمانداز قیمت «طلا» درسال ۲۰۰۷
دنیای اقتصاد- بهای هر اونس طلا در آغاز سال میلادی گذشته حدود ۵۱۸دلار بود که در مقایسه با روز گذشته که بهای هر اونس آن برای تحویل در ماه فوریه از ۶۳۸دلار فراتر رفت، با رشدی در حدود ۱۶/۲۳درصد روبهرو بوده است. قیمت طلا در روز ۱۲ ماه مه سال گذشته پس از ۲۶سال به نرخ ۷۳۲دلار نیز رسید. گروه بازارپول- مسعودرضا طاهری: قیمت طلا طی سال ۲۰۰۶ میلادی در حدود ۲۳درصد رشد قیمت داشته است.
به گزارش بلومبرگ، آغاز سال میلادی گذشته بهای هر اونس طلا در حدود ۵۱۸دلار بود در مقایسه با روز گذشته که بهای هر اونس آن برای تحویل در ماه فوریه از ۶۳۸دلار فراتر رفت، با رشدی در حدود ۱۶/۲۳درصد روبهرو بوده است. در این میان رشد تقاضا برای سرمایهگذاری موجب شد تا قیمت طلا در روز ۱۲ ماه مه سال گذشته پس از ۲۶سال به نرخ ۷۳۲دلار برسد.
در این راستا، ارزش دلار آمریکا نیز با پشتسر گذاشتن سالی پرنوسان در میان ۶ارز معتبر جهان نزدیک به ۱/۸درصد ارزش خود را از دست داد.
در آستانه سال نو میلادی، پیشبینیها همچنان حکایت از رشد قیمت طلا برای سال آینده دارد. فیلیپ نیومن، تحلیلگر ارشد شرکت پژوهشی فلزات GFMS لندن، معتقد است که سال آینده طلا به رشد قیمت خود ادامه خواهد داد و در مقابل تضعیف دلار آمریکا به عنوان یکی از دلایل مهم افزایش نرخ طلا همچنان پیشرو است.
روز گذشته نرخ هر اونس طلا برای تحویل فوری به نرخ ۶۳۶دلار و برای تحویل در ماه فوریه به ۸۰/۶۳۸ رسید که از پنجمماه دسامبر سال گذشته بیشترین رشد را داشته است. طی هفته گذشته این میزان ۵/۲درصد رشد داشته در حالی که دومین روز هفته رشد قیمت طلا را نیز پشتسر گذاشتهایم.
جان نادلر، تحلیلگر سرمایهگذاری در bullion dealers kitco نیز در خصوص وضعیت طلا در سال آینده میلادی معتقد است: با وجود کاهش فعالیتهای تجاری در آخرین روزهای سال ۲۰۰۶، بازار فلزات گرانبها سال پرهیجانی را پیش رو خواهد داشت. وی همچنین میافزاید: با توجه به اطلاعات به دست آمده از ژاپن و حوزه یورو سال ۲۰۰۶ ارزش دلار آمریکا در مقابل یورو افت کرد در حالی که در برابر ین ژاپن تقویت شد، اما براساس اطلاعات عمده اقتصادی آمریکا، رونق بازار دلار در حد اوراق قرضه باقیمانده است. نادلر گفت: از پایان ماه مارس تا ۱۲ ماه مه سال ۲۰۰۶، شمش طلا در حدود ۲۰۰دلار سودآوری داشته است و یکماه بعد قیمت طلا دوباره به محدوده ۵۰۰دلار بازگشت و در تابستان دوباره شروع به رشد کرد، اما باز هم ۵۰دلار از حد اصلی خود پایینتر آمد تا به مرور در یک شیب ملایم به حد کنونی ۶۳۸دلار رسیده است.
وی در خصوص وضعیت طلا در سال ۲۰۰۷ گفته است: جهتگیری طلا و فلزات گرانبها در سال ۲۰۰۷ تا حد زیادی به نرخ رشد اقتصادی کشورهای جهان بستگی دارد. در حالی که نشانههای زیادی در خصوص کند شدن نرخ رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته وجود دارد و در مقابل شرق دور به وضعیتی رسیده است که تاثیر بیشتری بر قیمت فلزات گرانبها به ویژه طلا خواهد داشت.
این تحلیلگر انگلیسی میافزاید: از سویی وضعیت طلا به شدت به وضعیت دلار آمریکا وابسته است. در حالی که اکثر بانکهای مرکزی کشورهای جهان نیز با توجه به کاهش ارزش دلار در پی کم کردن ذخایر دلار و افزودن ذخایر یورویی خود هستند.
برخی دیگر از تحلیلگران بازار طلا، کاهش فروش ذخایر طلا را کمکی دیگر به افزایش قیمت این فلز دانستهاند. بانک مرکزی روسیه در سه ماه سوم سال ۲۰۰۶میلادی ۲/۲درصد به ذخایر طلای خود افزود و حجم آن را به ۱/۳۹۴تن رسانده است. کشور چین نیز در پی تبدیل بخشی از ذخایر ارزی خود به طلا است.
ارسال نظر