بیمه‌نامه‌های سنتی جذابیتی برای جمعیت جوان ندارد

گروه بازارپول- اولین همایش گروه مدیریت بیمه با عنوان ارتباط متقابل دانشگاه و صنعت بیمه در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد با حضور انجمن علمی دانشگاه و کارشناسان صنعت بیمه برگزار شد. موضوع همایش مذکور تبیین جایگاه دانشگاه و صنعت بیمه در سطح کشور و توانمندسازی مدیران بیمه و تاثیر متقابل دانشگاه و بیمه در پیشبرد اهداف آموزشی و اقتصادی بود.

جذابیت بیمه‌های عمر پس‌اندازی!

براساس آمار ارائه شده در مقاله رنجپور، دانشجوی مدیریت بیمه تعداد بیمه‌‌نامه عمر انفرادی در سال ۷۹ معادل ۲۲۸هزار و ۵۲۸فقره بیمه‌نامه و تعداد بیمه‌نامه‌های عمر گروهی معادل ۴هزار و ۴۷۱فقره بوده است.

وی با اعلام این آمار گفت: در مجموع ۲۳۳هزار بیمه‌‌نامه عمر صادر شده است که در مجموع ۸/۱۴درصد از حق بیمه‌های تولیدی در بیمه‌های بازرگانی مربوط به این رشته بوده است.

رنجپور با یادآوری اینکه تعداد بیمه‌نامه در مقایسه با جمعیت ۷۰میلیون نفری کشورمان رقم ناچیزی است، خاطرنشان کرد: عدم نوآوری و خلاقیت در فروش انواع بیمه‌نامه‌های عمر متناسب با نیاز اقشار مختلف جامعه، وجود تورم و کاهش قدرت خرید سرمایه بیمه شده، تنوع فرصت‌های سرمایه‌گذاری و بازدهی مطلوب‌تر آنها در مقایسه با بیمه‌نامه‌های عمر و هزینه‌بر بودن بیمه‌نامه‌های عمر و پس‌انداز برای مشتری در مقایسه با سایر سرمایه‌گذاری‌ها موجب شده که مردم استقبال قابل توجهی از خرید بیمه‌نامه‌های زندگی نداشته باشند.

او افزود: از سویی جوان بودن جمعیت موجب شده که خرید بیمه‌نامه‌های سنتی جذابیتی برای آنها نداشته باشد و فقدان برنامه تبلیغاتی مناسب بر این مشکل دامن زده است.

رنجپور عدم سرمایه‌گذاری ذخائر شرکت‌های بیمه در طرح‌های پربازده و مورد نیاز مشتریان بیمه عمر را عمده‌ترین عامل در بحث عدم ایفای تعهد دانست و خواستار سرمایه‌گذاری بیمه‌گران در بخش‌های دیگر اقتصادی از جمله مسکن شد.

بیمه و کارآفرینی

محمود کاظمی، کارشناس رشته آتش‌سوزی از بیمه آسیا در این سمینار ضمن بیان اینکه کارآفرینی، امروزه مفهومی با اهمیت در اقتصاد و اجتماع تلقی می‌شود، گفت: اهمیت این پدیده نه تنها در بخش‌های تجاری و اقتصادی بلکه در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی پدیدار شده و کاربرد دارد.

او افزود: در ایران بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی واحدهای تحقیقاتی را تحت عناوین واحد یا مرکز کارآفرینی ایجاد کرده و این پدیده را مورد مطالعه قرار داده‌اند و در دوره‌های آموزشی کاربردی سعی در ترویج و گسترش آن دارند.

تیم کارشناس بیمه آسیا خاطرنشان کرد: در همین راستا توجه مسوولان و دست‌اندرکاران دولتی نیز به بحث کارآفرینی معطوف شده و در بسیاری از سازمان‌ها برای مواجه با بحران اشتغال سیاست‌گذاری صورت گرفته و تشکیلات و واحدهایی برای این امر ایجاد کرده‌اند.

کاظمی یادآور شد: صنعت بیمه به لحاظ دارا بودن پتانسیل بالا و جوانی در حال رشد و گسترش است و نیازمند کاربرد کارآفرینی است.

وی ادامه داد: صنعت بیمه در ایران در‌حال‌حاضر نسبت به بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و حتی در حال توسعه عقب‌تر است و ضرورت دارد تا با به‌کارگیری مفاهیم، تکنیک‌ها و روش‌های نوین ظرفیت‌های بالقوه آن شناسایی و فعال شود و کارآفرینی یکی از این مفاهیم نوین است.

او در خصوص رابطه میان صنعت بیمه و کارآفرینی گفت: کارآفرینی در بخش‌های گسترده صنعت بیمه کاربرد داشته و می‌توان با به‌کارگیری آن باعث توسعه و ارتقای کمی و کیفی هرچه بیشتر این صنعت شد.

بیمه و طرح‌های نو

ایمان ارسطو، کارشناس رشته عمر بیمه سامان نیز در این سمینار در خصوص فرآیند توسعه طرح‌های بیمه‌ای جدید در کشورمان گفت: بررسی بازار، تشخیص نیازها، طراحی خدمت بیمه‌ای، اخذ مجوز از مراجع قانونی، عملیاتی کردن طرح جدید، ارائه آزمایش محصول، ارائه عملی محصول به بازار و توسعه فروش مراحل مختلف اجرایی این فرآیند است.

وی افزود: بررسی نیازهای موجود در بازار و محصولات موجود در بازارهای محلی و نقش دانشگاه در همکاری با صنعت بیمه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ارسطو با اشاره به طراحی بیمه‌ای متناسب با پاسخگویی در بازار خاطرنشان کرد: اخذ مجوز از مراجع قانونی ضرورت دارد و به جای ذکر دلایل عدم موفقیت در انجام کار باید به دنبال راهکارهای رفع موانع دسترسی به اهداف خود باشیم.

این کارشناس بیمه سامان یادآور شد: برای عملیاتی کردن محصول متقاعد کردن مدیران ارشد شرکت به حمایت از یک طرح نو و پاسخگویی به ابراز نگرانی و مقاومت‌های کارکنان، گام اول خواهد بود.

وی ادامه داد: عملیاتی کردن محصول در گرو هماهنگی با سایر بخش‌های دخیل در طرح‌ها از قبیل بخش مالی، فنی، برنامه‌ریزی، انفورماتیک و بازاریابی است.

ارسطو، فروش محصول در مقیاس کم و ارزیابی محدودیت‌ها و رفع موانع را عوامل آزمایش محصولات نوین بیمه‌ای دانست و گفت: پس از موفقیت طرح می‌توان با هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی عملیاتی فروش و گسترش تبلیغات مناسب و ایجاد برقراری ارتباطات مناسب با نمایندگان و کارگزاران، محصول را در بازار عرضه کرد.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی فرآیند توسعه محصولات نوین بیمه‌ای گفت: جامعه برای پذیرش طرح‌های نو آمادگی ندارد و رقابت ناسالم و توقعات کوتاه‌مدت از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی این مقوله است.

ارسطو در خاتمه برنامه‌ریزی مدون، پیگیری و اجرای گام به گام آن و بازخورد مناسب و ایجاد تغییرات در جهت جلب نظر مشتریان و رقابت سالم با رقبا را مهم‌ترین راهکارها برای ارائه طرح‌های نوین بیمه‌ای در جامعه عنوان کرد.