فوایدش می‌چربید!

نمایندگان مجلس روز چهارشنبه گذشته با کلیات طرح بازگشت ساعت کار بانک‌ها به وضع سابق موافقت کردند و حالا منتظر نظر شورای نگهبان هستند که در صورت تایید آن دولت موظف می‌شود که قانون را به اجرا درآورده و ساعت آغاز به کار بانک‌ها را به هفت و ۳۰ دقیقه بازگرداند. به گزارش ایسنا بر اساس ماده واحده طرح بازگشت ساعت کار بانک‌ها به روال سابق، ساعت کار بانک‌ها در سراسر کشور به وضعیت منتهی به شهریور ۱۳۸۵ اصلاح و اقدام می‌شود و بر اساس جزئیات این طرح که تصویب شد، با این مصوبه، ساعت کار شعب بانک‌ها ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح خواهد بود.

از ۱۹۸ نماینده‌ حاضر در جلسه‌ علنی روز چهارشنبه ۱۴۵ نماینده به این طرح رای مثبت دادند، ۴۵ رای مخالف و ۸رای ممتنع نیز از دیگر رای‌های داده شده به این طرح بود.

اما بعد از تصویب کلیات و جزئیات این طرح دولت همچنان زمان اجرای آن را اعلام نکرده است.

با نظر دولت موافقیم

بعد از این جلسه ابراهیم شیبانی، رییس کل بانک مرکزی، در پاسخ به این‌که موافق برگشت ساعت کار بانک‌ها به سابق هستید؟ گفت: ما با نظری که دولت می‌دهد موافقیم. هیچ‌کس نمی‌تواند نظر شخصی بدهد و براساس گزارش‌هایی که از شورای ترافیک ارائه شده، این ترافیک با تغییر ساعت بانک‌ها کم شده بود و مصرف سوخت نیز کاهش یافته بود.

وی در پاسخ به ایسنا، درخصوص نارضایتی کارمندان از تغییر ساعت بانک‌ها گفت: ممکن است از هر تصمیمی عده‌ای نارضایتی داشته باشند اما باید در کنار آسیب‌ها فواید هم دیده شود.

وی افزود: تغییر ساعت بانک‌ها به ۹ صبح فوایدش بر آسیب‌هایش می‌چربید.

رییس کل بانک مرکزی درخصوص آماری که در صحن علنی مجلس نسبت به تغییر ساعت بانک‌ها ارائه کرد و مورد انتقاد تعدادی از نمایندگان قرار گرفت، گفت: این آماری است رسمی و فکر نمی‌کنم اشتباهی در آن صورت گرفته باشد. ما نظر کارشناسی را از کارشناسان می‌گیریم.

وی با بیان این‌که ان‌شاء‌ا... همه چیز به صورت نرمال جلو رود، گفت: محاسباتی که در مورد خسارات عنوان می‌شود، محاسبات ذهنی است. ما هیچ ضرری از این کار نبرده‌ایم و چندین اداره در بانک مرکزی درگیر این قضیه هستند. عده‌ای از روی حدس و گمان صحبت می‌کنند. چطور ممکن است که بانک مرکزی با آن همه کارشناس، این خسارات را در نظر نگیرد؟

این در حالی بود که دولت با علم به اینکه مجلس در مورد تغییر ساعت طرح داده است در جلسه هیات وزیران روز چهارشنبه با بررسی این موضوع تصمیمی اتخاذ نکرد.

هیات دولت فقط بررسی کرد

در این جلسه که به ریاست دکتر محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور تشکیل شد، وزیر کشور، فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی کشور و دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک، جداگانه گزارش‌هایی درباره اثرات تغییر ساعات کاری بانک‌ها بر کاهش ترافیک و برخی اثرات جانبی این طرح بیان کردند.

در این گزارش‌ها با اشاره به این که تا سال ‌۷۸ ساعت شروع به کار بانک‌ها در سراسر کشور هشت و ۳۰ صبح بوده است، کاهش محسوس ترافیک براساس بررسی‌های مختلف کارشناسی به ویژه کاهش ‌۴۵ دقیقه اوج ساعات ترافیک صبحگاهی تهران بر اساس گزارش‌های پلیس راهنمایی و رانندگی و شهرداری از مزایای این طرح برشمرده شد.

بر اساس این گزارش همچنین در مدت اجرای این طرح در حالی که رشد متوسط مصرف بنزین در سراسر کشور نسبت به سال گذشته ‌۱۰‌درصد بوده است، در شهر تهران این رقم به ۴/۱‌درصد کاهش یافته است و بر اساس بررسی‌های کارشناسی از ‌۲۰۰ شعبه بانک در نقاط مختلف تهران درباره‌ ازدحام در بانک‌ها مشخص شد که متوسط افراد منتظر دریافت خدمات قبل از آغاز کار بانک هفت نفر است که بخشی از آن مربوط به نقصان دستگاه‌های خودپرداز و لزوم دریافت پول از شعب است.

در این جلسه اعضای هیات وزیران با تاکید بر اینکه امر مدیریت ترافیک کاری مستمر و دائمی و مستلزم تصمیم‌گیری بر اساس شرایط روز است، ابراز امیدواری کردند با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حل مشکلات کارکنان بانک‌ها و تسهیل فرآیندهای بانکی به‌خصوص در موارد مربوط به امور اداری، زمینه‌ تداوم اجرای این طرح به منظور جلوگیری از تشدید مشکلات ترافیکی فراهم شود.

آنچه گذشت..!

به گزارش ایسنا، بانک‌ها طبق مصوبه دولت از اول مهرماه سال‌جاری، به مدت سه ماه تا پایان آذرماه و به صورت آزمایشی کار خود را ساعت ۹ صبح آغاز کردند، این در حالی بود که طی این مدت ساعت اتمام فعالیت آنها در پایان روز اعلام نشد!

در حالی که دلیل اصلی تغییر ساعت کار بانک‌ها کاهش حجم ترافیک اعلام شده بود، اما بسیاری از کارکنان بانک‌ها و کارشناسان بانکی بر این باور بودند که اجرای این تصمیم حجم ترافیک را در ساعات بیشتری از روز گسترش می‌دهد و کارگشای حل این مشکل نخواهد بود. در عین حال نیز شهردار تهران از افزایش ۳۰‌درصدی حجم ترافیک در روز اول مهرماه در مرکز شهر تهران خبر داده بود که حجم ترافیک در این روز گفته شهردار را تایید کرد.

ساعت کار بانک‌ها به صورت آزمایشی و در دوره سه ماه تا آخر آذرماه تعیین شده بود اما نتایج بررسی‌ها بعد از گذشت چند روز از این تاریخ همچنان اعلام نشد تا اینکه مجلس با ارائه طرحی به مشکلات مردم و کارکنان بانک‌ها طی این سه ماه پایان داد. قرار بود تغییر ساعت کار بانک‌ها طبق نظرسنجی از مردم و کارکنان آنها صورت گیرد که چنین نیز نشد.

این تصمیم در حالی از سوی هیات وزیران اتخاذ شد که از بیشتر کارکنان بانک‌ها به گفته خود آنها، نظرخواهی نشده بود و آنها به این امید بودند که طی مرحله آزمایشی باعث روشن شدن مشکلات و حل آنها شود. این دسته از کارمندان دولت و بخش‌خصوصی بیشترین مراجعه‌کنندگان به سیستم بانکی را همه اقشار جامعه عنوان کردند. آنها در عین حال معتقدند که برنامه زندگی‌شان با تغییر ساعت کار بانک‌ها تغییر کرد که از این پس با بازگشت به حالت قبلی روال گذشته طی خواهد شد.

مساله مهم در این تصمیم دولت این بود که بانک‌های شهرستان‌ها نیز هماهنگ با شعب تهران کار خود را ساعت ۹ صبح آغاز می‌کردند که بعد از گذشت حدود دو ماه اجرای این طرح در شهرستان‌ها متوقف شد.

تعدادی از نمایندگان مجلس براین باورند که اگر در مساله ساعت کار بانک‌ها مجلس دخالت کرد، به این دلیل بود که دولت از این پس مدبرانه تصمیم بگیرد.

کارمندان: فردا را چه کنیم؟

در پی این تصمیمات و مخالفت‌های دولت همچنان زمان اجرای طرح بازگشت ساعت کار بانک‌ها به حالت قبلی مشخص و اعلام نشده است.

کارمندان بانک‌ها نیز در پی تماس‌های خود با ایسنا خواهان این بودند که دولت اعلام کند که آیا از امروز(شنبه) باید ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح در محل کار خود حضور داشته باشند یا خیر؟ البته بر اساس عرف تا قانون یا دستورالعمل جدید ارائه نشود مصوبه قبلی پابرجا خواهد بود.