رشد صنعت توریسم در مالزی ارزش رینگیت را بالا برد
به گزارش خبرگزاری فارس، افزایش ارزش رینگیت در مقابل دلار درحالی است که طی سالهای اخیر دولت مالزی نرخ پایه را برای دلار ۷/۳ رینگیت اعلام کرده است.
طی یک هفته اخیر نرخ رینگیت مالزی به حدی تقویت شده است که اکنون برای یک دلار آمریکا باید ۵۵/۳ رینگیت پرداخت.
به گزارش خبرگزاری فارس، افزایش ارزش رینگیت در مقابل دلار درحالی است که طی سالهای اخیر دولت مالزی نرخ پایه را برای دلار ۷/۳ رینگیت اعلام کرده است. قیمت خرید دلار نیز در صرافیهای مالزی تنها ۵۲/۳ رینگیت است که در مقایسه با یک ماه گذشته بیش از چهار سن و در مقایسه با یک سال گذشته بیش از هفت سن کاهش داشته است.
قیمت هر رینگیت مالزی در مقابل ریال ایران نیز به دو هزار و ۴۸۹ریال رسیده است، یعنی ارزش ریال ایران در مقابل رینگیت مالزی حدود هشت ریال افزایش یافته است.
با این حال به دلیل ناتوانی در تبدیل مستقیم ریال و رینگیت به یکدیگر، طرفهای متعامل دو کشور باید ابتدا منابع ارزی خود را به دلار تبدیل نموده و پس از آن دلار را با ریال یا رینگیت مبادله نمایند که این امر موجب کاهش شدید ارزش ریال در مقابل رینگیت مالزی و همچنین بات تایلند شده است.
در حال حاضر و براساس قیمت ارز در تهران، هر دلار آمریکا ۹هزار و ۲۸۰ ریال معامله میشود که خرید دلار به این مبلغ به وسیله ریال و تبدیل آن به رینگیت مالزی ارزش ریال را تا ۱۴۷ ریال کاهش میدهد و نرخ برابری هر رینگیت مالزی را در مقابل ریال به ۲هزار و ۶۴۰ریال میرساند.
بسیاری از کارشناسان افزایش نرخ دلار در تهران را به دلیل آغاز سفر حجاج و همچنین سفر خارجی بسیاری از افراد در ایام کریسمس میدانند.
این درحالی است که مسوولان بانکی کشور چندی است که تغییر سبد ارزی کشور از دلار به یورو را در پیش گرفتهاند که این امر قاعدتا باید اثری کاهنده بر تقاضای دلار و در نهایت اثری کاهنده بر ارزش دلار در داخل کشور داشته باشد.
این تصمیم دولت زمانی علنی شد که رسانههای خارجی در اوایل شهریور ۸۵ با درج مطلبی با عنوان «تلاش آمریکا برای فشار مالی بر ایران» از تصمیم آمریکا به منظور اعمال فشار هر چه بیشتر بر ایران خبر داده بودند.
پس از آن بود که داوود دانش جعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که دولت ایران تصمیم گرفته است در مبادلات ارزی خود، پول واحد اروپا (یورو) را جایگزین دلار آمریکا کند.
وزیر اقتصاد کشورمان همچنین تاکید میکند که سیاست استفاده از یورو به جای دلار در معاملات خارجی از مدتها پیش در دستور کار دولت ایران قرار داشته و اکنون حداقل میزان ذخایر ارزی ایران به دلار است.
اما در طرف مقابل کارشناسان معتقدند هجوم گردشگران خارجی که عمدتا با انبانی از دلار وارد کشورهایی مانند تایلند و مالزی میشوند، افزایش عرضه دلار را در این کشورها در پی داشته است که این امر به کاهش ارزش دلار منجر شده است.
این گروه معتقدند افزایش ارزش رینگیت و بات در مقابل دلار مقطعی است و پس از پایان دوره تعطیلات کریسمس و ژانویه، دلار سیر صعودی خود را برای رسیدن به قیمتهای قبل، آغاز خواهد نمود.
ارسال نظر