صندوق تعاون به تعاونی‌های حمل‌و‌نقل وام خرید خودرو می‌دهد

فاطمه بهادری - صندوق تعاون کشور به مناسبت ۲۶ آذرماه، سالروز حمل‌و‌نقل، تسهیلاتی برای خرید خودرو به اعضای شرکت‌های تعاونی حمل‌و‌نقل پرداخت می‌کند. دکتر حبیب رودساز، مدیرعامل صندوق تعاون کشور در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: این تسهیلات شامل پرداخت تسهیلات به اعضای شرکت‌های تعاونی تاکسیرانی، مینی‌بوس و کامیون، خودروهای سنگین و صیادی و ... می‌شود.

وی افزود: اعضای شرکت‌های تعاونی تاکسیرانی می‌توانند ۵۰میلیون ریال برای خرید هر گونه خودروی سبک تسهیلات دریافت کنند، نرخ سود این تسهیلات ۱۴درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ماه است که عموما برای خرید خودروهای نو پرداخت می‌شود.

رودساز با بیان اینکه میزان تسهیلات مینی‌بوس و کامیون ۱۰میلیون تومان است، اظهار داشت: متقاضیان خرید خودروهای سنگین می‌توانند به میزان ۱۵میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

وی تصریح کرد: صندوق تعاون تا ۸۰درصد ارزش شناورهای دریایی مانند باربری، مسافربری و ... را به اعضای تعاونی‌های صیادی که متقاضی تسهیلات هستند، پرداخت می‌کند.

سقف پرداختی تسهیلات به متقاضیان به تامین وثایق مورد نیاز بستگی دارد اما به طور معمول تا سقف یک میلیارد تومان پرداخت شده است. وی دوره بازپرداخت این تسهیلات را ۶۰ماه و مراحل ارائه تقاضا را شامل ارائه معرفی‌نامه شرکت تعاونی و تشکیل پرونده اعلام کرد.

رودساز ادامه داد: در نیمه اول امسال ۲۰میلیارد تومان به ۳۵۰مورد، تسهیلات حمل و نقل پرداخت شده که قصد داریم به مناسبت روز حمل‌و‌نقل جهش مناسبی در این خصوص داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه از جمله سیاست‌های جدید صندوق تعاون، پرداخت تسهیلات به اعضای شرکت‌های تعاونی روستایی است، گفت: ضریب برابری اعطای تسهیلات به معدل موجودی اعضای شرکت‌های تعاونی روستایی از یک به ۵/۱برابر افزایش یافت.

به عنوان نمونه هر عضو شرکت تعاونی روستایی با داشتن موجودی سه میلیون تومان می‌تواند تا چهار و نیم میلیون تومان تسهیلات از صندوق تعاون دریافت کند. البته سقف آن تا ۸میلیون تومان و در قبال ارائه دفترچه عضویت پرداخت می‌شود.

وی پرداخت این تسهیلات را با سفته یا وثایق دیگری همچون ماشین‌آلات و... ذکر کرد.

رودساز پرداخت تسهیلات جهت خرید مسکن را از دیگر تسهیلات صندوق تعاون اعلام کرد و گفت: در گذشته این تسهیلات تنها به تعاونی‌های مسکن پرداخت می‌شد که در‌حال‌حاضر اعضای سایر شرکت‌های تعاونی غیر از تعاونی‌های مسکن می‌توانند تا سقف پنج میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن دریافت کنند.

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند برای خرید هر نوع مسکنی، ۵۰میلیون ریال دریافت کنند. بازپرداخت تسهیلات مسکن ۶۰ماه با اقساط مساوی و نرخ سود آن ۱۴درصد است که در قبال سفته و معرفی‌نامه از شرکت‌های تعاونی به متقاضیان پرداخت می‌شود.

مدیرعامل صندوق تعاون تصریح کرد: شرکت‌های تعاونی مسکن برای ساخت‌و‌ساز به ازای هر عضو، پنج‌میلیون تومان وام می‌گیرند.

وی ادامه داد: اعضای شرکت‌های تعاونی مسکن که از این تعاونی‌ها زمین دریافت کرده‌اند در صورت داشتن پروانه ساخت می‌توانند برای ساخت آن به عنوان عضو شرکت تعاونی، پنج میلیون تومان وام از صندوق دریافت کنند.

رودساز تصریح کرد: صندوق تعاون در ازای هر شش ماه انتظار، سه برابر میانگین روزشمار موجودی حساب، تسهیلات اعتباری به اعضای شرکت تعاونی مسکن جهت ساخت مسکن پرداخت می‌کند.

وی در مورد سیاست‌های موردی صندوق تعاون گفت: ضریب برابری پرداخت تسهیلات جعاله بابت تعمیر مسکن نسبت به معدل موجودی به اعضای شرکت‌های تعاونی غیرمسکن از یک برابر به یک و نیم برابر افزایش یافت.

مدیرعامل صندوق تعاون با بیان اینکه اعضا و شرکت‌های تعاونی می‌توانند امتیاز معدل مانده موجودی حساب را به دیگر اتحادیه‌ها، شرکت‌های تعاونی و اعضا واگذار کنند، افزود: با معرفی رییس هیات و مدیرعامل شرکت، تعاونی‌هایی که دارای حساب فعال باشند، می‌توانند بدون رعایت شرط معدل حساب حداکثر تا سقف ۵۰میلیون ریال تسهیلات اعتباری از صندوق تعاون دریافت کنند.

وی اظهار داشت: ضریب برابری اعطای تسهیلات نسبت به معدل موجودی به اعضای تعاونی شرکت‌های تعاونی مصرف جهت خرید کالای اساسی از یک برابر به یک و نیم برابر افزایش یافت.رودساز در ادامه در خصوص عملکرد صندوق تعاون در سال جاری تا پایان نیمه اول آذرماه تصریح کرد: میزان سرمایه صندوق تعاون نزدیک به یک هزار میلیارد ریال است و مانده سپرده در پایان آبان‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۴درصد رشد داشته است.

وی گفت: میزان تسهیلات پرداختی صندوق در مدت یاد شده بالغ بر یک هزار و ۴۵۰میلیارد ریال و درصد رشد تسهیلات پرداختی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش‌از ۱۲۰درصد بوده است.

در عین حال صندوق تعاون ۱۲هزار و ۶۲۰شغل جدید ایجاد کرده و در حدود ۲۰هزار شغل موجود را حفظ کرده است.

وی ادامه داد: درصد تحقق تسهیلات اعطایی نسبت به پیش‌بینی برنامه، ۱۰۵درصد بوده است.

رودساز میزان تسهیلات پرداختی صندوق تعاون در بخش حمل و نقل از ابتدای فعالیت تا پایان آبان‌ماه سال جاری را بالغ‌بر ۶۲۵میلیارد ریال اعلام کرد.

وی تبدیل صندوق به بانک را جزو سیاست‌های اصل ۴۴ اعلام کرد و در خصوص توزیع سهام عدالت اظهار داشت: قرار است توزیع سهام عدالت توسط صندوق انجام ‌شود منتهی در مرحله انجام کارهای ساختاری است.

وی افزایش نرخ سود سپرده‌گذاری صندوق تعاون را در دستور کار این صندوق ندانست و افزود: نقدینگی تعاونی‌ها و اعضا برای تسهیلات‌دهی است.