افزایش تقاضای خرید جواهرآلات در خاورمیانه قیمت طلا را بالا برد
گروه بازارپول- قیمت طلا روز گذشته با افزایش تقاضای خرید در منطقه خاورمیانه مواجه شد و قیمت هر اونس آن برای تحویل فوری با ۳/۳دلار افزایش مواجه شد. بلومبرگ گزارش داد: افزایش خرید جواهرآلات در منطقه خاورمیانه و به ویژه هندوستان موجب جبران کاهش چند روز اخیر قیمت طلا شده و همچنین برخی سرمایهگذاران نیز به خرید آن اقدام کردهاند. اواخر ماه سپتامبر تا اوایل ماه دسامبر فصل ازدواج و عروسیها در هندوستان است و در این مدت مصرف جواهرآلات در این کشور رو به افزایش دارد. به علاوه خرید طلا توسط صندوقهای سرمایهگذاری نیز بر رشد قیمت طلا افزوده است. از سویی روز گذشته نرخ برابری دلار در مقابل ارزهای عمده همچون یورو، پوند و ین ژاپن اندکی کاهش یافت که اگرچه این کاهش پس از اعلام بانک مرکزی آمریکا فدرال رزرو مبنی بر رشد آمار اشتغال و افزایش درآمدهای عمومی، موقتی به نظر میرسد، اما بر رشد قیمت طلاهای روز گذشته تاثیرگذار بود.
در عین حال، رشد تورم و کاهش میزان قراردادهای کارخانههای تولیدی و کاهش نرخ فروش مسکن در آمریکا به علاوه کسری تجاری عوامل اصلی افت دلار در مقابل یورو و دیگر ارزهای عمده بودهاند.
افزایش قیمت طلا به ۶۷۵ دلار در سال ۲۰۰۷
موسسه مالی مریل لینچ آمریکا در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرد، قیمت جهانی طلا طی سال آینده به بیش از ۶۷۵دلار در هر اونس خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویتر به نقل از این موسسه افزود: قیمت جهانی طلا تا پایان سال ۲۰۰۶میلادی نیز به طور متوسط به کمتر از ۳۵/۶۰۳دلار در هر اونس خواهد رسید.
این موسسه پیش از این قیمت طلا طی سال ۲۰۰۶میلادی را بیش از ۶۲۵ دلار پیشبینی کرده بود. کاهش تقاضای جهانی مهمترین علت کاهش قیمت طلا ارزیابی شده است.
قیمت جهانی طلا طی سال ۲۰۰۶ میلادی بیش از ۲۲درصد افزایش یافت. قیمت طلا در روز ۱۲ماه مه سالجاری میلادی به بیش از ۷۳۰ دلار در هر اونس رسید که این رقم یک رکورد تاریخی به شمار میرفت.
موسسه مریل لینچ همچنین روند قیمت طلا طی سالهای ۲۰۰۸ ، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی نیز را روندی رو به رشد ارزیابی کرده است.
براساس این گزارش، قیمت هر اونس نقره نیز تا پایان امسال به بیش از ۴۱/۱۱دلار خواهد رسید و این رقم طی سال آینده نیز به بیش از ۱۳دلار افزایش خواهد یافت.
قیمت نقره از ابتدای سال ۲۰۰۶ تاکنون بیش از ۵۷درصد رشد داشته است.
ارسال نظر