فروش کوتاه مدت بیمه شخص ثالث به جای فروش قسطی

شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی در پاسخ به مصوبه پیشنهادی ۱۱ بندی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به بیمه مرکزی، جوابیه‌ای را به شورای عالی اداری ارسال کرده‌اند. محمد آسوده، مدیرعامل شرکت سهامی‌ بیمه ایران، در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر درباره اقساطی کردن بیمه شخص ثالث که یکی از مفاد مصوبه پیشنهادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به بیمه مرکزی بود و بررسی‌های بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه در این زمینه گفت: شرکت‌های بیمه بر این باورند که بیمه شخص ثالث را نمی‌توان به صورت اقساطی فروخت، اما امکان فروش آن در کوتاه مدت وجود دارد، در عین حال بیمه مرکزی نیز به این امر اعتقاد دارد.

آسوده، با اشاره به اینکه شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی نظرات خود را درباره فروش اقساطی بیمه شخص ثالث به شورای‌عالی اداری ارائه کرده‌اند، تصریح کرد: البته این دسته از مسائل در سطح شورای عالی اداری نیست بلکه در سطح شورای عالی بیمه است که باید نسبت به آن تصمیم‌گیری کند.

وی ادامه داد: استفاده‌‌کننده اصلی از بیمه، بیمه‌گزار نیست بلکه خسارت‌دیده است. اگر بیمه‌گزار اقساط بیمه‌نامه خود را نپردازد، زیان‌دیده دچار مشکل می‌شود، به همین دلیل شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی به شورای‌عالی اداری توصیه کرده‌اند که اگر قرار است برای اقشار خاصی بیمه ارزان قیمت فروخته شود فقط بیمه کوتاه‌مدت قابل صدور است.

مدیرعامل بیمه ایران، با بیان اینکه در حال حاضر بیمه شخص ثالث یک ساله فروخته می‌شود خاطرنشان کرد: طبق این توصیه می‌توان بیمه شخص ثالث را شش ماهه به فروش رساند، در این حالت حق بیمه آن، مقداری از نصف حق بیمه یک ساله بیشتر است، زیرا در یک سال دو بیمه نامه صادر می‌شود و کارمزد نماینده نیز افزایش می‌یابد و انگیزه بیشتری برای مردم ایجاد خواهد شد تا بیمه نامه

یک ساله خریداری کنند.

او ادامه داد: اگر حق بیمه شش ماهه معادل نصف حق بیمه یک ساله در نظر گرفته شود، افرادی هم که قادرند بیمه نامه یک ساله خریداری کنند به سمت خریداری بیمه نامه شش ماهه سوق می‌یابند،. در این حالت مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد، همانند این که خریداران سررسید بیمه نامه را فراموش کنند و یا خودروی خود را به فرد دیگری فروخته و آن فرد سررسید بیمه‌نامه را فراموش کند.

آسوده، در پاسخ به این سوال که آیا لایحه بیمه شخص ثالث که در مجلس شورای اسلامی‌ تحت بررسی است، کاستی‌های قانون فعلی را به صورت کامل رفع می‌کند یا خیر؟ توضیح داد: سندیکای بیمه‌گران نظراتی در این زمینه به کمیسیون مربوطه ارسال کرده است. اصلاحات زیادی مورد نظر شرکت‌های بیمه است. قانون فعلی بیمه شخص ثالث نیز از نظر درجه نفوذ مورد سوال بوده است و قصد است ضریب نفوذ آن از طریق تدابیری که اندیشیده می‌شود افزایش یابد، تا از این طریق افرادی که این بیمه نامه را خریداری نکرده‌اند به خرید آن مبادرت ورزند و در عین حال بیمه نامه‌های با سرمایه کم (ناقص) نیز خریداری نکنند.