ایسنا - در سال ۸۵ یک هزار میلیارد ریال به منظور توسعه بیمه کشاورزی از بودجه کشور به صندوق بیمه محصولات کشاورزی اختصاص یافته که هنوز یک ریال آن هم پرداخت نشده است. مهندس علی سعادتی، معاون مستقل برنامه‌ریزی و خدمات صندوق بیمه محصولات کشاورزی، میزان بیمه‌گذاران تحت پوشش بیمه را در سال زراعی ۸۵ ـ ۸۴، یک میلیون و ۵۵۰هزار نفر عنوان کرد و افزود: از این میزان تا پایان خردادماه ۸۵ حدود ۴میلیون و ۹۵۰هزار هکتار از زمین‌های زراعی، حدود ۳۹۰هزار هکتار باغ، ۷میلیون و ۴۰۰هزار واحد دامی، ۳۶۰میلیون قطعه انواع طیور و حدود ۱۹میلیون مترمربع آبزیان تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

سعادتی با بیان این که بیمه باغ‌های انگور دیم، باغ‌های انجیر دیم پرورشگاه‌های و پرورشگاه‌های شترمرغ به صورت آزمایشی در برخی از مناطق تحت پوشش قرار می‌گیرد، افزود: با به دست آوردن نتایج لازم و رفع ایرادهای موجود سطح بیمه این اقلام دیگردر مناطق بیشتری توسعه پیدا می‌کند.

وی از بیمه شدن بوقلمون گوشتی خبر داد و گفت: مطالعه بر روی بیمه بوقلمون گوشتی آغاز شد که در صورت عبور از کمیته فنی در سال زراعی ۸۶ ـ ۸۵ بیمه آن عملی می‌شود.

مدیر گروه خدمات مدیریت و برنامه‌ریزی صندوق بیمه محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال ۸۵ مجلس در قانون بودجه کل کشور اعتباری را به مبلغ یک هزار میلیارد ریال به منظور توسعه بیمه کشاورزی برای این صندوق تعیین کرده که متاسفانه با وجود گذشت چند ماه از سال، هنوز ریالی از این اعتبارات را دریافت نکرده‌ایم.

سعادتی درباره مطالبات صندوق بیمه محصولات کشاورزی گفت: این صندوق تا پایان سال مالی ۸۳ ‌در حدود ۲۲۰میلیارد تومان از دولت طلبکار است که البته تاکنون این رقم افزایش نیز یافته است و سعی داریم امسال این مطالبات را از طریق متمم بودجه وصول کنیم که به این ترتیب گشایش بسیار زیادی در فعالیت‌های ما ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص بیمه گل‌ها و گیاهان زینتی نیز از سه سال گذشته به شکل محدود گل‌های شاخه بریده مثل رز، میخک و گلایل را بیمه کرده‌ایم که متاسفانه استقبال چندانی از این میزان برای ایجاد زمینه بیمه سایر گل‌ها و گیاهان زینتی از سوی تولیدکنندگان صورت نگرفته است و این در حالی است که ما هیچ منع قانونی برای پوشش این تولیدات نداریم.