از سوی بانک مرکزی
مجوز نهایی موسسه مالی و اعتباری مهر دی ماه امسال صادر میشود
فاطمه بهادری- براساس زمانبندی ارائه شده به بانک مرکزی، موسسه مالی و اعتباری مهر در روز عید غدیرخم (هشتم دی ماه) از بانک مرکزی مجوز میگیرد. احمد شفیعزاده، مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری مهر در گفتوگو با دنیای اقتصاد ضمن بیان این مطلب گفت: ترکیب سهامداران این موسسه شامل ۳۰درصد اشخاص حقیقی و ۷۰درصد حقوقی خواهد بود.
وی در مورد ترکیب سهامداران موسسه مالی و اعتباری مهر اظهار داشت: ۲۰درصد از سهام این موسسه به قرضا لحسنه بسیجیان واگذار میشود.
شرکتهای مختلفی در حوزه عمران، بازار کالا (لوازم خانگی) و.... نیز جزو سهامداران این موسسه خواهند بود.
وی با اعلام این خبر که موسسه مالی و اعتباری مهر در نظر دارد، یک شرکت لیزینگ به صورت مشارکتی تاسیس کند، تصریح کرد: این شرکت به صورت سهامی عام و زیرمجموعه موسسه، در همه زمینهها فعالیت خواهد کرد.
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری مهر افزود: این موسسه با تاسیس یک شرکت سرمایهگذاری مسکن به ساخت مسکن ارزانقیمت پرداخته و به همین منظور فعالیت در تبریز، گلستان و چند استان دیگر در برنامههای این شرکت است.
وی تعداد شعب موسسه مالی و اعتباری مهر را ۷۰۰شعبه اعلام کرد و گفت: سرمایه اولیه موسسات مالی و اعتباری در مقررات بانک مرکزی ۱۵۰۰میلیارد ریال است در حالی که سرمایه موسسه مهر بیش از این میزان است.
شفیعزاده ادامه داد: بانک مرکزی معتقد است که بخشی از سرمایه اولیه ۱۵۰۰میلیارد ریالی موسسات میتواند به صورت نقدی و بخشی دیگر غیرنقدی باشد. بنابراین کارشناسانی از بانک مرکزی و موسسه به تعیین ارزش داراییهای این موسسه خواهند پرداخت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیشبینی زمان ورود به بورس این موسسه تصریح کرد: این موسسه اجباری برای ورود به بورس ندارد اما برخی شرکتهای این موسسه در بورس حضور دارند.
وی تاکید کرد: باید شرایطی ایجاد شود که در پذیره نویسی منافع سهامداران فعلی و آینده حفظ شود. مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری مهر با بیان این که حل مشکل صندوقهای استان فارس از سوی بانک مرکزی به این موسسه محول شده بود، گفت: این یکی از شروط بانک مرکزی برای مجوز دادن به موسسه بود و به زودی مشکل این صندوقها حل خواهد شد.
وی ادامه داد: سه شرط دیگر بانک مرکزی از جمله تبدیل شدن موسسه به سهامی عام در حال پیگیری است و تحقق آن به دهها اقدام نیاز دارد.
شفیعزاده در خصوص نسبت کفایت سرمایه موسسه تصریح کرد: تجدید ارزیابی داراییهای موسسهای که ۲۰ سال کار کرده کار سختی است و باید به گونهای انجام شود که سهامداران جدید اعتماد کنند و موسسه نیز مغبون نشود.
به عنوان نمونه موسسه مالی و اعتباری بنیاد در سالهای قبل اقدامات زیادی انجام داده تا به پشت خط بورس برسد.
وی با تاکید بر این که این موسسه با مجوز کارش را آغاز کرده گفت: این موسسه در سال ۷۲ تحت عنوان موسسه قرضالحسنه بسیجیان ثبت شده و از همان ابتدا طبق مقررات و قوانین فعالیت کرده است.
وی ادامه داد: پس از تصویب قانون بازار غیر متشکل پولی در مجلس که هنوز آییننامههای اجرایی آن به تصویب نرسیده قرار شد فعالیت موسسه با شرایط جدید دنبال شود. شفیعزاده با انتقاد از یکی از جریانهای فکری اقتصادی اظهار داشت: دو دیدگاه در حوزه اقتصاد کشور وجود دارد که معتقد بودند قرضالحسنهها نباید وجود داشته باشند اما برخلاف این دیدگاه عدهای نیز معتقدند که حضور قرضالحسنهها باید تقویت شود.
هر کدام از این دیدگاهها پشتوانههایی برای خودشان دارند.
ارسال نظر