تشویق مردم برای خرید اوراق بهادار

همایش ابزارهای مالی نوین اسلامی‌ ۲۹ فروردین‌ماه امسال با حضور اندیشمندان، صاحبنظران و مقامات پولی و بانکی ایران و کشورهای اسلامی ‌برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، دکتر سید‌حمید پورمحمدی، معاون امور بانکی،‌ بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اموراقتصادی و دارایی، از برگزاری همایش الگوی جدید بانکداری با همکاری وزارت اموراقتصادی و دارایی، بانک توسعه‌ اسلامی ‌و بانک توسعه صادرات ایران در ۲۹ فروردین‌ماه سال‌جاری خبر داد.

وی اظهار کرد: به دنبال نوآوری‌هایی که در زمینه‌ الگوی جدید بانکداری اسلامی‌ و همچنین نهادهایی مالی جدید داشتیم این‌بار در همایشی که با همکاری صاحبنظران بانک توسعه‌ی اسلامی ‌و اندیشمندان ایرانی برگزار می‌شود ابزارهای جدید مالی اسلامی ‌معرفی و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

او گفت: این همایش در روز ۲۹ فروردین ماه سال‌جاری در محل دانشکده‌ مدیریت دانشگاه تهران و با حضور مقامات و صاحبنظران ایرانی، احمد علی، رییس بانک توسعه‌ اسلامی ‌و همکاران و مدیران بانک مزبور برگزار می‌شود. پورمحمدی افزود: در این همایش، بانک توسعه‌ اسلامی‌، نوآوری‌های جدید مالی اسلامی‌ خود را در زمینه‌ هجینگ (Hedging) و صکوک (Sukuk) برای ایرانیان تشریح خواهد کرد. همچنین صاحبنظران ایرانی نیز دیدگاه‌های خود را در زمینه‌های یاد شده بر اساس فقه شیعه تبیین کرده و چگونگی اجرای این ابزارها در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی گفت: در این همایش کارشناسان و صاحبنظران ایرانی، تجارب ایران در زمینه‌های اوراق مشارکت را تشریح کرده و چگونگی استفاده از عقود اجاره‌ای برای تامین مالی را تبیین می‌کنند. همچنین در بخش دیگری از همایش، الگوی جدید بانکداری اسلامی‌ از سوی ایران برای صاحبنظران بانک توسعه‌ اسلامی ‌تشریح شده و اجرای این الگو به بانک توسعه‌ اسلامی‌ و کشورهای مسلمان پیشنهاد می‌شود.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: در شرایط فعلی و با ابلاغ سیاست‌های کلان اصل ۴۴ از سوی مقام معظم رهبری باید از توان و ظرفیت علمی‌ دانشمندان ایرانی و اسلامی‌ در سراسر جهان برای طراحی و ارائه نهاد مالی جدید و ابزار مالی نوین استفاده کرده و با اتکا به این نوآوری‌ها ضمن بسط علم و دانش مالی اسلامی‌ نهادها، ابزار موردنیاز جهت تحقق مطلوب سیاست‌های اصل ۴۴ و اهداف چشم‌انداز را مهیا کرد. به گزارش روابط عمومی‌ وزارت اموراقتصادی و دارایی، پورمحمدی گفت: هدف اصلی، این است که مردم به این باور برسند که با استفاده از نهادها و ابزار مالی اسلامی ‌جدید با رعایت موازین شرعی می‌توانند دارایی‌ها و کالاهای فیزیکی خود را به دارایی‌های مالی به خصوص اوراق بهادار تبدیل کنند و اوراق بهادار مزبور در جهت رشد سرمایه‌گذاری و توسعه‌ کشور به کار گرفته شود و مردم هم به بهترین نحو و حسب علاقه و سلیقه‌های خود امکان سرمایه‌گذاری و سودآوری را پیدا کنند. وی درباره‌ روش‌ها و ابزارهای نوین مالی نیز گفت:‌ در بحث هجینگ نیز به دنبال این موضوع هستیم که نرخ ریسک نوسانات قیمت ارزی مختلف را برای فعالیت اقتصادی به حداقل برسانیم به نحوی که هر فعال اقتصادی که از ارز شخصی استفاده می‌کند نگران تغییرات قیمت آن در آینده نباشد.