واکنش مدیرعامل بانک کشاورزی به تذکرات نمایندگان مجلس
حمیدرضا اسلامی منوچهری - مدیرعامل بانک کشاورزی دیروز در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد در مورد محتوای تذکرات نمایندگان مجلس به دو تن از وزرا در خصوص عملکرد بانک کشاورزی گفت: هنوز اطلاع دقیقی از محتوای نامه نمایندگان مجلس ندارم اما با توجه به اسامی نمایندگان که اعلام شده موضوع نامه باید در مورد عدم پرداخت تسهیلات به برخی از طرحهای بزرگ در بخش کشاورزی باشد. عکس: سامان دزیانیان
۲۴ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکری به اسکندری و دانش جعفری وزرای جهاد کشاورزی و اقتصاد خواستار الزام بانک کشاورزی به رعایت قانون و مقررات و حقوق مردم شدند.
مدیرعامل بانک کشاورزی در مورد تذکرات نمایندگان گفت: اگرچه از محتوای این نامه بیاطلاع هستم اما نمایندگانی که این نامه را امضا کردهاند عمدتا پیگیر پرداخت تسهیلات به طرحهایی بودهاند و به دلایلی تاکنون این تسهیلات ریالی یا ارزی پرداخت نشده است.
دکتر نوربخش در این خصوص توضیح داد: برخی از این طرحها یا وثیقه ندارند و یا طرحهای توجیهی آنها ضعیف است.
وی رقم تسهیلات درخواستی برخی از این طرحها را تا ۲۰میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در برخی از طرحهای یاد شده برای وصول مطالبات مشکل داریم و برخی پروژهها در حالی که هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیدهاند درخواست تسهیلات ارزی تا مبلغ ۱۵میلیون یورو کردهاند. وی خاطرنشان کرد: براساس مصوبات قانونی، بانک کشاورزی میتواند تا ۹۰درصد سرمایه یک طرح را در مناطق محروم پرداخت کند. این یک تکلیف قطعی نیست و تصریح شده است که بانک میتواند تا ۹۰درصد سرمایه طرح را تامین کند. ما در برخی مناطق براساس کار کارشناسی به این نتیجه رسیدهایم که تا ۹۰درصد سرمایه را تامین نکنیم و به طور مثال تا ۷۰درصد وارد طرح شویم. اما برخی نمایندگان از این موضوع ناراضی هستند. مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: ما در رابطه با حل این مشکلات، پیشنهادی را به دولت و نمایندگان مجلس دادهایم و آن اینکه اگر دولت بازپرداخت تسهیلات این طرحها را تضمین کند، بانک کشاورزی برای پرداخت آن مشکلی نخواهد داشت.
وی افزود: این طرح توسط ۳۰تن از نمایندگان تهیه شده و در مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد.
دکتر نوربخش با اعلام این مطلب که بانک کشاورزی تا بهمنماه سالجاری مبلغ ۴۷۵۰میلیارد تومان تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده است، گفت: مانده کل تسهیلات در بانک کشاورزی ۱۰ هزار و ۳۰۰میلیارد تومان و مانده منابع ۶هزار و ۵۰۰میلیارد تومان است.
وی از اجرای طرح دیگری در بانک کشاورزی خبر داد که براساس آن سود تسهیلات ۴۰۰هزار نفر از بدهکاران این بانک که کمتر از ۳میلیون تومان وام دریافت کردهاند و به دلیل مواجه شدن با ۴سال خشکسالی با تایید ستاد حوادث غیرمترقبه موفق به بازپرداخت اقساط خود نشدهاند توسط دولت از محل حساب ذخیره ارزی پرداخت شود و بازپرداخت اصل این وام تا ۱۰سال توسط وامگیرندگان صورت گیرد. ۸۵۰میلیارد تومان از مطالبات معوق بانک کشاورزی مربوط به این وامها است. وی اجرای این طرح را منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی دانست زیرا تامین منابع آن به میزان ۴۰۰ تا ۴۵۰میلیارد تومان باید از حساب ذخیره ارزی صورت گیرد. مدیرعامل بانک کشاورزی میزان مطالبات این بانک از دولت را ۵۰۰میلیارد تومان و میزان مطالبات صندوق بیمه محصولات کشاورزی از دولت را ۵۵۰میلیارد تومان اعلام کرد. به گفته دکتر نوربخش بیش از یکچهارم تسهیلات این بانک به طرحهای کوچک و متوسط زودبازده پرداخت شده که رقم آن ۱۲۵۰میلیارد تومان است. وی گفت: در ابتدای سال با اعلام دولت در مورد پرداخت تسهیلات به طرحهای زودبازده با هجوم متقاضیان روبهرو بودیم و در بین این متقاضیان تسهیلات کسانی بودند که هیچ تجربهای در مورد طرحهای ارائه شده خود نداشتند.
نوربخش افزود: از ۱۸۰هزار درخواست ارائه شده به این بانک برای دریافت تسهیلات طرحهای زودبازده تاکنون با ۱۰۰هزار واحد قرارداد پرداخت تسهیلات منعقد شده است.
به گفته مدیرعامل بانک کشاورزی، این بانک فقط از ۱۰درصد تسهیلات گیرندگان وثیقه میگیرد که این رقم ۲۳درصد کل تسهیلات پرداختی بانک را تشکیل میدهد.
نوربخش افزود: در حال حاضر کشاورزانی که ضامن معتبر داشته باشند بدون وثیقه میتوانند تا مبلغ ۲۰میلیون تومان از بانک کشاورزی وامی بگیرند و پرداخت وامهای ۲ تا ۳میلیون تومانی بدون وثیقه و ضامن به کشاورزانی که مورد تایید روسای شعب باشند پرداخت میشود.
وی میزان وصول مطالبات بانک کشاورزی را در سال ۸۵ معادل ۹۱درصد اعلام کرد و افزود: از تعداد یکمیلیون و ۶۰۰هزار وام گیرنده در بانک کشاورزی فقط تعداد ۶۲۵نفر بیش از ۵۰۰میلیون تومان وام دریافت کردهاند.
وی سقف پرداخت تسهیلات به طرحهای زودبازده را یکمیلیارد تومان اعلام کرد.
به کفته مدیرعامل بانک کشاورزی، این بانک برای خرید نقدی گندم آمادگی کامل دارد.
به گفته وی سال گذشته نیز که بانک ملت متولی طرح خرید نقدی گندم کشاورزان شد به این دلیل بود که ریاستجمهوری این مسوولیت را به وزارت بازرگانی محول کرده بود و این وزارتخانه هم تمایل بیشتری برای همکاری با بانک ملت داشته است.
وی در عین حال اعلام کرد با وزارت بازرگانی مذاکراتی صورت گرفته و گروههایی از بانک کشاورزی در حال بررسی همکاریهای مشترک با وزارت بازرگانی هستند تا در زمینه خرید نقدی گندم توسط بانک کشاورزی به توافقاتی دست یابند.
مدیرعامل بانک کشاورزی تعداد حسابهای موجود در این بانک را ۲۴میلیون حساب اعلام کرد و افزود: در سال ۸۴ سهم بانک کشاورزی از سپردههای بانکی معادل ۷/۷درصد و در سالجاری به ۲/۸درصد رسیده است.
وی تعداد کارتهای بانکی صادر شده توسط بانک کشاورزی را ۲میلیون و ۲۰۰هزار کارت، تعداد شعب این بانک را ۱۸۲۰شعبه و تعداد کارکنان بانک کشاورزی را ۱۶هزار نفر اعلام کرد.
ارسال نظر