حجم بالای فعالیت بانک‌های دولت سرعت توسعه بانکداری الکترونیک را کند کرده است. دکتر داوود زارع اسکندری، مدیرعامل بانک تجارت، در گفت‌وگو با ایسنا، در زمینه عقب‌ماندگی نسبی بانک‌های دولتی در زمینه توسعه تجارت الکترونیکی نسبت به بانک‌های خصوصی گفت: پیشرفت بانک‌های خصوصی در این زمینه جای خوشحالی بسیاری دارد چون باعث پیشرفت نظام بانکی در کل کشور می‌شود، البته بانک‌های دولتی نیز در ابتدای راه هستند و از شتاب مناسبی در طراحی و ارائه خدمات برخوردارند.

وی حجم و گستردگی بالای بانک‌های دولتی را عامل اصلی این عقب‌ماندگی عنوان و اضافه کرد: بانک‌های خصوصی به دلیل حجم کوچک از انعطاف بالایی برخوردارند و به سرعت می‌توانند تصمیمات جدید را عملی سازند ولی عملی ساختن تصمیمات در بانک‌های دولتی زمان‌بر است.

اسکندری در پاسخ به این سوال درباره تغییرات در سبد ارزی کشور به ویژه جایگزینی یورو به دلار گفت: طبق نظر بانک مرکزی و مسوولان اقتصادی کشور موظف بودیم که این تغییر را انجام بدهیم که به نظر می‌رسد این تغییر به نفع کشور باشد، در این میان ممکن برخی واردکنندگان در تبدیلات ارزی دچار مشکل شوند که با شرایط کشور این امر گریزناپذیر است.

وی تصریح کرد: سیستم بانکی کشور تاکنون سیاست‌ها و مدیریت‌های خاص خود را در زمینه تحریم داشته است و در شرایط جدید هم به هر حال متحمل فشارهای زیادی خواهیم شد و باید به عنوان یک بانک مهم در کشور آمادگی ایفای نقش خود را داشته باشیم.

اسکندری با اشاره به وجود برخی سیاست‌ها و راهکارهایی که می‌تواند برای خروج از بن بست لحاظ شود، اضافه کرد: پیداکردن برخی کارگزاران که بتوان از طریق آنها کارهای مالی را انجام داد، می‌تواند به عنوان یکی از این راهکارها مطرح شود.

وی ادامه داد: در‌حال‌حاضر نگرانی زیادی در این زمینه وجود ندارد هرچند باید منتظر واکنش‌های دیگری در‌این‌باره بود.

دبیر شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌ها در پایان ساعت شروع کار بانک‌ها در ساعت هفت و ۳۰‌دقیقه صبح را طبق مصوبه دولت مثبت توصیف کرد و وضعیت فعلی را رضایتبخش دانست.

۸۰‌درصد سهام بانک تجارت به بخش‌خصوصی واگذار می‌شود

همچنین یک عضو هیات‌مدیره بانک تجارت اعلام کرد: در اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی ۸۰‌درصد سهام بانک تجارت به زودی به بخش‌خصوصی واگذار می‌شود و بقیه دولتی باقی می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری فارس‌، حسن سلطانی در مراسم افتتاح بیست و نهمین شعبه الکترونیکی در مرکز مازندران اظهار داشت: برای راه اندازی شعبه الکترونیکی بانک تجارت، ۱۲ شعبه در دستور کار امسال قرار داشت که با توجه به استقبال مشتریان در سال‌جاری به ۲۰ شعبه رسیده است.

وی تعداد شعب الکترونیکی را که در سال آینده در تهران اضافه می‌شود را ۲۶ شعبه اعلام و افزود: راه‌اندازی این شعب در تمامی مراکز استان‌ها نیز از برنامه‌های سال آینده بانک تجارت است.

سلطانی مزیت سیستم‌های الکترونیکی را ارائه خدمت آنلاین و فوری عنوان کرد و تصریح کرد: در این شعب تمامی امور مشتریان بدون حضور فیزیکی مشتریان انجام می‌شود.

وی صدور کارت‌های اعتباری را نیز از خدمات بانک تجارت برشمرد و گفت: در‌حال‌حاضر ۱۱۱ مرکز به ارائه خدمات کارت اعتباری می‌پردازند و ۱۸ مرکز آن نیز در خارج از کشور است که فقط ۵ مرکز آن در کشور پاکستان فعال است.

سلطانی با اشاره به اقدامات این بانک در مشارکت در انجام پروژه‌های بزرگ اقتصادی نیز خاطر نشان کرد: اجرای طرح کارون ۳ و کارخانه‌های پتروشیمی از جمله طرح‌هایی است که بانک تجارت در پیشبرد آنها دخالت دارد. وی همچنین از انعقاد قرارداد بانک تجارت برای ادامه عملیات بزرگراه تهران شمال در سال آینده خبر داد.

سلطانی در پایان درباره مطالبات معوقه بانک تجارت از مردم و بخش‌های خصوصی گفت: بانک تجارت در‌حال‌حاضر بر‌اساس آخرین آمار ۱۲‌درصد تسهیلات پرداختی را معوقه دارد.