رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی خبر داد:
تدوین لایحه جدید چک با همکاری قوهقضائیه و بانک مرکزی
رییس پژوهشکده پولی و بانکی، ایجاد ضمانت اجرایی قوی را برای استفاده از سفته و برات به جای چک، کاهش هزینههای استفاده از سفته و برات و مورد استفاده قرار گرفتن چک در پرداختهای نقدی را پیشنهاد داد و گفت: قرار است قوهقضائیه با همکاری بانک مرکزی قانون چک را اصلاح کنند که این اقدام نیازمند انجام یکسری تشریفات و تصویب اصلاحات آن در مجامع مختلف است. احمد مجتهد در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در خصوص آخرین اقدامات برای اصلاح قانون چک گفت: قرار بود قوهقضاییه با همکاری بانک مرکزی قانون چک را اصلاح کند ولایحه جدیدی برای چک تدوین شود.
احمد مجتهد با اشاره به دو مشکلی که در رابطه با استفاده از چک وجود دارد، اظهارداشت: با توجه به جنبه حقوقی استفاده از چک، در ابتدا از بخش اعظم چکهای برگشتی جرم زدایی شد و پس از آن با یکسری مشکلات در رابطه با دریافت و پرداخت چک که باعث عدماعتماد مردم بود، مواجه شدیم.
به گفته وی، این مشکلات باعث شد تا قوهقضاییه به فکر اصلاح قانون چک بیفتد و با کمک بانک مرکزی تجدید نظری در این رابطه انجام دهد.
رییس پژوهشکده پولی وبانکی بانک مرکزی خاطر نشان کرد: از بحثها و اقدامات نهایی در این خصوص اطلاع دقیقی ندارم اما قرار است این تجدید نظر در قانون چک انجام شود و اجرای این لایحه نیازمند انجام یکسری تشریفات و تصویب اصلاحات آن در مجامع مختلف است.
وی بحث اعتبارچک را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: به دلیل گسترش استفاده و به کارگیری کارتهای پرداخت که همان کارهای چک را به نحو بهتر و مطمئنتری انجام می دهد، امروزه اهمیت چک در دنیا در حال کاهش است.
مجتهد به مشکلات استفاده از چک نظیر برگشت خوردن و ایجاد مشکلات قضایی برای افراد اشاره کرد و افزود: زمانی که پرداختی در قالب کارت انجام میشود، بلافاصله نسبت به پریا خالی بودن موجودی فرد پرداختکننده اطلاع حاصل میشود به علاوه بدون این که مشکلی از لحاظ پرداخت یا سوءاستفادهها صورت گیرد، پرداختها به صورت نقدی انجام میشود.
وی یکی از مشکلات عمده استفاده از چک در ایران را مدت دار بودن آن ذکر کرد و ادامه داد: در ایران به جای استفاده از سفته و برات که ابزار خاصی برای فعالیتهای مدتدار هستند از چک که ضمانت اجرایی قویتری داشت، استفاده میشد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایجاد چنین ضمانت اجرایی را برای سفته وبرات به جای چک، کاهش هزینههای استفاده از سفته و برات و مورد استفاده قرار گرفتن چک تنها در پرداختهای نقدی را پیشنهاد داد و افزود: با این روشها مردم برای استفاده از سفته و برات راغب میشوند.
وی یکی از امتیازات چک نسبت به سفته و برات را درحالحاضر کمتر بودن هزینههای آن دانست و تصریح کرد: برای استفاده از سفته و برات هزینهای متناسب با مبلغ آن باید هزینه شود، اما در استفاده از چک میتوانیم به صورت نامحدود هر مبلغی را بدون این که مبلغ خاصی غیر از رقم ناچیز برگه چک بپردازیم پرداخت کنیم.
ارسال نظر