ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی به صورت اینترنتی موجب شده است تا بانک مرکزی هشدارهایی به روسای بانک‌ها برای جلوگیری از حفره‌های بانکی بدهد.

به گزارش خبرنگار مهر، برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی که بالاترین میزان جرائم در حوزه اینترنت را به خود اختصاص داده است، موجی از نگرانی را در میان دارندگان حساب‌ها و کارت‌های بانکی ایجاد کرده است. در فروردین ماه امسال بود که اخبار مربوط به هک رمز کارت های بانکی ۳ میلیون مشتری بانکی کشور نگرانی‌هایی را در میان مردم ایجاد کرد و باعث هجوم آنها به سمت بانک‌ها و عابر بانک‌ها برای تغییر رمزهای بانکی شد.

در این بین هر یک از بانک‌ها به نوعی از مشتریان خود درخواست می‌کردند که رمزهای بانکی خود را تغییر دهند تا از ایجاد مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری به عمل آید، بانک‌ها دلیل این امر را درخواست بانک مرکزی مبنی بر لزوم تغییر رمزها هر از چند گاهی اعلام می‌کردند.

این اتفاقات در حالی رخ داد که مسوولان بانک مرکزی به صراحت اعلام کردند، هیچ گزارش تایید شده‌ای مبنی بر برداشت از حساب‌ها وجود ندارد، ضمن اینکه بانک مرکزی رویه‌ها را اصلاح کرده و وضعیت را دائما بررسی می‌کند. در عین حال هیچ نگرانی‌ای نسبت به اینکه مشکلی برای کارت و حساب آنها پیش بیاید، نداشته باشند.

این در حالی است که اخیرا سردار کمال هادیانفر رییس پلیس فتای ناجا در خصوص بیشترین جرائم در حوزه اینترنت اعلام کرده است: برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی با ۵/۴۸ درصد بیشترین جرم در فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.

بر این اساس، برگزاری جلسات مشترکی میان مسوولان بانک مرکزی، مدیران بانک‌ها و پلیس در مورد جلوگیری از حفره‌های بانکی برگزار و حتی به روسای بانک‌ها نیز به صراحت اعلام شده است و بانک‌ها هشدارهای لازم را دریافت کرده‌اند.

از سوی دیگر، یک آمار غیررسمی نشان می‌دهد که ۵۵ درصد از شگردهای مجرمان از حساب‌های بانکی مربوط به سوءاستفاده از رمز دوم اینترنتی است و سرقت از کارت‌های بانکی از جمله بیشترین آمارها را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

ناصر حکیمی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفته است: هفته‌ای ۱۰ تا ۱۵ گزارش در مورد برداشت از حساب‌ها و موارد این چنینی به ما اعلام می‌شود.

به هر حال موضوع برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی موضوعی مهم است که حاکی از نفوذپذیری سیستم‌های الکترونیکی بانکی در کشور است که مشکلاتی را هر از چندگاهی برای کاربران به وجود می‌آورد.

با وجود رمزهای یکبار مصرفی (OTP) که از سوی بسیاری از بانک‌ها ارائه می‌شود، امنیت سیستم‌های اطلاعاتی کاربران بانک‌ها بسیار افزایش یافته است اما با این وجود بیشترین آمارهای جرایم فضای مجازی را همچنان برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی افراد تشکیل می دهد.

به هر حال باتوجه به اینکه هشدارهای لازم به سیستم بانکی در این زمینه و وجود نقایصی در پرداخت‌های الکترونیکی و غیره داده شده است، تامین امنیت حساب‌های بانکی افراد اهمیت بیشتری می‌یابد.