۳۳۱ ریال سود هر سهم بانک تجارت
گروه بنگاهها: با برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه بانک تجارت، سهامداران این بانک ضمن تصویب صورتهای مالی سال ۱۳۹۰ بانک با تقسیم ۱۰۰ ریال از سود ۳۳۱ ریالی هر سهم موافقت کردند. به گزارش اداره روابط عمومی بانک تجارت در این مجمع که روز شنبه با حضور حسابرس و بازرس قانونی، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و دو نفر از نمایندگان سهامداران بخش خصوصی به عنوان ناظر برگزار شد، بیش از ۹۵ درصد از سهامداران این بانک یا نمایندگان قانونی آنها حضور داشتند.
در ابتدای این مجمع که دکتر داوری رییس هیات مدیره بانک تجارت، ریاست آن را بر عهده داشت، ابتدا دکتر فلاح مدیرعامل این بانک با اشاره به مهمترین دستاوردهای بانک تجارت در سال مالی گذشته اظهار کرد: کسب رتبه نخست به لحاظ رشد در میانگین منابع سپردهای نظام بانکی، حفظ جایگاه نخست در ضمانتنامهها در نظام بانکی با ۴/۳۷ درصد سهم از بازار پنج بانک بزرگ تجاری، حفظ جایگاه نخست در تعهدات اعتبارات اسنادی شبکه بانکی با ۹/۳۵ درصد سهم از بازار پنج بانک بزرگ تجاری کشور و تایید توانمندی مالی بانک از سوی موسسه بینالمللی Capital Intelligence را از جمله مهمترین توفیقات بانک تجارت در سال ۹۰ بر شمرد و اظهار کرد: این توفیقات ارزشمند در شرایطی به دست آمد که دشمنان نظام اسلامی بانک تجارت را نیز مشمول تحریمهای ناعادلانه قرار دادند و اقتصاد کشور با شرایط ویژه ای روبهرو بوده است.
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به وضعیت سهام این بانک در بازار سرمایه طی سال مالی گذشته اظهار کرد: طی سال مالی ۱۳۹۰ ، نماد بانک تجارت ۲۲۲ روز باز بوده و در تمام روزهایی که نماد باز بوده معامله سهام صورت گرفته است. وی با اشاره به اینکه ارزش بازار سهام این بانک در پایان سال مالی گذشته به بیش از ۲۶ هزار و ۶۸۸ میلیارد ریال بالغ شده است، افزود: جمع داراییهای بانک در پایان سال مالی گذشته به ۵۱۳ هزار میلیارد ریال بالغ شده است. سود خالص بانک با ۲۸ درصد افزایش از ۴۵۰۶ میلیارد ریال به ۵۷۹۹ میلیارد ریال رسیده و ۳۳۱ ریال سود برای هر سهم بانک محقق شده که ۲۱ ریال بیش از ۳۱۰ ریال سود پیشبینی شده برای هر سهم بوده است. ضمن اینکه به لطف تلاشهای حوزه مالی بانک، موفق به تعیین تکلیف وضعیت مالیاتی بانک و اخذ مفاصا حساب مالیاتی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ بانک شدیم.
دکتر فلاح در ادامه با اشاره به برخی از مهمترین شاخصهای عملکرد این بانک در بازار پول کشور طی سال گذشته یادآور شد: طی سال ۱۳۹۰ میانگین سپردههای بانک بیش از ۲۱ درصد رشد داشت که به میزان قابلتوجهی از رشد میانگین سپرده پنج بانک بزرگ تجاری کشور بیشتر بود. در همین مدت سرانه سپرده کارکنان بانک بیش از ۱۹ درصد، سرانه سپرده شعب بانک بیش ۱۸ درصد، سرانه سود کارکنان بیش از ۳۲ درصد و سرانه سود سپرده شعب بانک بیش از ۳۱ درصد رشد داشته است. وی همچنین با اشاره به رویکرد بانک تجارت در توسعه ابزارهای بانکداری الکترونیک اظهار کرد: طی سال ۹۰ تعداد دارندگان تجارت کارت بیش از ۲۹ درصد، تعداد دستگاههای POS فروشگاهی بیش از ۲۸ درصد، تعداد کاربران بانکداری اینترنتی بیش از ۳۴ درصد و تعداد دستگاههای خودپرداز بانک قریب به ۳۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به اینکه بیش از ۷۷ درصد منابع بانک از سپردههای مشتریان تامین شده است، افزود: تسهیلات اعطایی بیش از ۵۹ درصد از کل مصارف بانک را به خود اختصاص دادهاند، ضمن اینکه بانک تجارت به طور دقیق مفاد بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اعطای تسهیلات به بخشهای مختلف اقتصاد کشور را رعایت کرده است. وی همچنین با اشاره به رویکرد این بانک در توسعه سرمایهگذاریها و مشارکتهای سودآور افزود: بالغ بر هشت درصد بازده سهام بانک طی سال گذشته از همین محل بوده است.
دکتر فلاح با اشاره به برنامههای آتی این بانک در حوزههای مختلف ارائه خدمات، استقرار نظام برنامهریزی استراتژیک، راهاندازی شرکت بیمه تجارت، تاسیس شرکت کیف پول الکترونیکی تاسیس شرکت تامین سرمایه، ارائه خدمات خرید اقساطی آسان خرید و گزارشدهی اعتباری به همه مشتریان شبکه بانکی را از جمله مهمترین برنامههای در دست اقدام این بانک عنوان کرد. دکتر فلاح با اشاره به اینکه برنامههای عملیاتی بانک تجارت در راستای اهداف استراتژیک این بانک در شش حوزه تدوین شده است یادآور شد: راهاندازی ساختار بانکداری اختصاصی و شرکتی، پیادهسازی چرخه ارتقای رضایت مشتریان، نهاییسازی سامانه Core Banking، یکپارچهسازی نظام بازرسی در بانک، طراحی و استقرار سیستم اعتبارات اسنادی داخلی، افزایش ۲/۱۴ درصدی میزان سرمایه و پیادهسازی نظام بودجهریزی عملیاتی از جمله مهمترین برنامههایی است که با جدیت درصدد اجرایی ساختن آن هستیم.
پس از ارائه گزارش مدیرعامل بانک تجارت به مجمع، نماینده سازمان حسابرسی و بازرس قانونی بانک، گزارش خود در خصوص صورتهای مالی بانک را قرائت کرد که نکات مطروحه در این گزارش از سوی دکتر داوری
رییس هیات مدیره و کلامی معاون مدیرعامل بانک تجارت در حوزه امور مالی و سرمایهگذاری پاسخ داده شد و پس از آن صورتهای مالی سال منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۰ بانک مورد تصویب مجمع قرار گرفت.
در ادامه مجمع عادی سالانه بانک تجارت به بحث و تبادلنظر و اتخاذ تصمیم درباره چگونگی تقسیم و تخصیص سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۱ پرداختند و پس از استماع نظرات مدیرعامل و رییس هیات مدیره بانک تجارت درخصوص افزایش میزان سرمایه و لزوم بهبود نسبت کفایت سرمایه این بانک، سهامداران با تقسیم یکصد ریال از سود هر سهم موافقت نمودند تا برنامه افزایش سرمایه بانک به منظور تقویت ساختار مالی و امکان توسعه فعالیتهای مختلف بانکی مطابق برنامهریزیهای به عمل آمده محقق شود.
بانک تجارت یکی از سه بانک بزرگ تجاری کشور است که در پی اجرای قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ در زمره بانکهای خصوصی کشور درآمد و سهام آن به بخش غیر دولتی واگذار شد. تا پایان سال مالی ۱۳۹۰ قریب به ۸۰ درصد سهام این بانک از مالکیت دولت خارج شده و چهار کرسی از پنج کرسی هیات مدیره به بخش خصوصی واگذار شده است.
ارسال نظر