خبر- معاون نظارت بیمه مرکزی اعلام کرد
شناسایی و احصای ۱۰۰ وظیفه نظارتی بیمه مرکزی
معاون نظارت بیمه مرکزی اعلام کرد که همزمان با آزادسازی تعرفهها، تدوین نظام جامع نظارت در صنعت بیمه در حال انجام است. رحیم مصدق در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری اعتبار با اشاره به ماده ۱۰۷ قانون برنامه پنجم توسعه، گفت: در این ماده به دولت اجازه داده شده است تا ضمن اصلاح نظام نظارت تعرفهای و کاهش تدریجی حق بیمه اتکایی اجباری در صنعت بیمه بازرگانی، نسبت به تدوین و استقرار نظام نظارتی جایگزین مشتمل بر مقررات نظارت مالی، منع انحصار، تسهیل رقابت، توانگری و رتبه بندی موسسات بیمه حداکثر تا پایان سال سوم برنامه اقدام کند. وی با اشاره به این نکته که بیمه مرکزی پیش از تصویب این قانون، تدوین برنامه نظارت را شروع کرده است، گفت: دو طرح پژوهشی در زمینه نظام نظارت مالی و مقررات مربوط به رتبه بندی در پژوهشکده بیمه در حال انجام است که امیدواریم به زودی به نتیجه برسد.
مصدق از شناسایی و احصای ۱۰۰ وظیفه نظارتی بیمه مرکزی خبر داد و افزود: به تدریج درحال اجرایی کردن این وظایف هستیم. وی این وظایف را در چند بعد خواند و یادآور شد: در بعد نظارت مالی، نظارت بر اندوختهها، سرمایهگذاریهای شرکتهای بیمه و رعایت توانگری مدنظر است، نظارت بعدی نظارت بر امور اتکایی موسسات بیمه به لحاظ پذیرش ریسک در حدود ظرفیت مطرح است و نظارت دیگر، نظارت بر صلاحیت فنی افراد شاغل مانند مدیران عامل، معاونان مدیرعامل، محاسبان فنی شرکتهای بیمه و مدیران و مسوولان فنی شرکتها است که وظیفه بررسی و تایید صلاحیت مسوولان فنی شرکتهای بیمه به سندیکای بیمهگران ایران تفویض شده است.
مصدق، نظارت بر شبکه فروش، کارگزاران و نمایندگان را بعد دیگر نظارتهای بیمه مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: در زمینه نمایندگان، وظیفه اصلی نظارت بر عهده خود شرکتهای بیمه است و وظیفه بیمه مرکزی نظارت بر شرکتهای بیمه در بخش نمایندگان است.
به گفته وی، در عین حال اگر مواردی از تخلف نمایندگان بیمه اعلام شود، اقدامات لازم از قبیل اعلام و لغو پروانه نمایندگی متخلف هم انجام خواهد شد. مصدق گفت: در طرحی پژوهشی در حال بررسی وضعیت نظارتهای مالی در ۸ تا ۹ کشور دنیا هستم که برخی از آنها صنعت بیمهای شبیه به ایران دارند و بعضی پیشرفتهترند که امیدواریم با استفاده از تجارب آنها، در بحث نظارتهای مالی، به موفقیتهای خوبی دست پیدا کنیم. وی در مورد نیروی انسانی موردنیاز برای انجام نظارتهای مختلف از سوی بیمه مرکزی، اظهار داشت: یکی از بحثهای اساسی، تامین نیروی انسانی متخصص برای انجام وظایف نظارتی است که البته برخی از وظایف از طریق تشکلهای صنفی مثل انجمن محاسبان فنی یا انجمنهای صنفی بیمهای قابل انجام است که بیمه مرکزی در پی ایجاد این تشکلها است.
ارسال نظر