پس از بررسی در شورای عالی بیمه
شرایط عمومی بیمههای درمان تکمیلی به زودی نهایی میشود
گروه بازار پول- بیمههای تکمیلی درمان با رشد ۲۷درصدی ضریب خسارت در مرحله آزادسازی قراردارند و به زودی نرخ حق بیمه آن در بازار رقابتی تعیین میشود و شورای عالی بیمه پس از بررسی شرایط عمومی بیمههای تکمیلی و درمان در جلسات اخیر خود، آییننامه تسهیلگری آن را به زودی نهایی میکند. چندی پیش دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران با اشاره به نقش موثر همکاری سندیکای بیمهگران و بیمه مرکزی، از تشکیل کمیتهای سهجانبه با حضور سندیکای بیمه، نظام پزشکی و وزارت بهداشت به منظور بررسی و جلوگیری از افزایش مشکلات بیمههای درمان خبرداده بود.
تاجگردون ضمن تاکید بر اینکه تعرفههای اصلی خدمات درمانی را دو رکن مذکور تعیین میکنند، گفته بود: از امسال وزارت رفاه و تامین اجتماعی نیز به این رکنها اضافه شده است؛ البته بزرگترین فاکتوری که تاثیر عمیقی بر نرخ حق بیمه درمان تکمیلی میگذارد، تعرفه خدماتی است که در این بخش وجود دارد به این ترتیب که اگر این نرخها افزایش پیدا کند، متناسب با آن قیمت تعرفه بیمههای درمان نیز افزایش و متقاضیان آنها کم خواهد شد.
وی وجود مکانیزمهای مفید را در میان سه رکن عنوان شده موثر دانست و افزود: وجود تفاهمنامهای منطقی میان شرکتهای بیمه، نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان میتوانند تا حد قابل توجهی مشکلاتی را که به هر دلیلی در روند آزادسازی اتفاق میافتد، تسهیل کند.
تاجگردون اضافه کرد: با افزایش نرخ بیمههای تکمیلی درمان افرادی که دارای ریسک بالا بوده و سالانه بیمهنامه خود را تمدید میکنند به دلیل استفاده زیاد از این بیمهها در مواجهه با نرخهای بالا نه تنها از خرید ممانعت نکرده، بلکه به کار خود نیز ادامه میدهند.
فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی ایران نیز درخصوص بیمههای درمان تکمیلی متذکرشده بود: صنعت بیمه سرویسهای مناسبی را برای بیمه تکمیلی درمان ارائه میکند و طبق قوانین کارکنان یا گروهی که بیمهنامه درمان تکمیلی را خریداری میکنند، میتوانند خدمات مورد نیاز را از بیمههای تجاری دریافت کنند و بیمه نامهای مشابه بیمه طلایی فرهنگیان داشته باشند.
تعیین نرخ برای بیمه درمان آسان نیست
مدیرعامل بیمه دانا در گفتوگو با خبرگزاری مهر در رابطه با حذف تعرفه بیمههای درمان گفت: تعیین نرخ و شرایط برای آن به راحتی امکانپذیر نیست و ممکن است خسارت آن به نوسانات ارائه خدمات منجر شود. هادی اویار حسین درباره اصلاح آییننامه بیمه درمان و ایجاد شرایط رقابتی برای تعرفههای آن گفت: بیمه درمان یکی از نیازهای مهم مردم است و جامعه به خدمات درمانی نیاز دارد.
اویارحسین با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از افراد جامعه و بیمهشدگان از این بیمه استفاده میکنند، گفت: هرگونه تعیین نرخ با توجه به خدماتی که ارائه میشود، دارای حساسیت است، چون خود بیمهگران از بیمارستانها، رادیولوژیها و مراکز درمانی خدمت خریداری میکنند. وی تاکید کرد: با در نظر گرفتن این عوامل نمیتوان به راحتی برای این نوع بیمه نرخ تعیین کرد و ممکن است خسارت آن به نوسانات ارائه خدمات منجر شود، بنابراین کار سختی خواهد بود.
هدفمندی یارانهها، بیمههای درمان را گران میکند
معاون بیمههای اشخاص بیمه نوین نیز اعلام کرد: اجرای هدفمندی یارانهها موجب افزایش هزینههای بیمارستانها خواهد شد و شرکتهای بیمه هم برای جبران خسارتهای درمانی ناچارند تعرفههای خود را افزایش دهند.
محسن صالحی عمران اظهار داشت: هماکنون نرخهای رشته درمان مربوط به گذشته است و سالها بدون هیچ افزایشی از طرف شورای عالی بیمه باقی مانده است و از سوی شرکتهای بیمه اجرا میشود.
وی با اشاره به مشکلات این بیمهنامهها در کشور، اضافه کرد: همه ساله بیمارستانها و مراکز درمانی براساس رشد هزینههای خود، تعرفههای بیمههای درمان را افزایش میدهند که این امر باعث شده تا شرکتهای بیمه نتوانند در مقابل تعرفههای آنها مقاومت کنند. صالحی عمران با تاکید بر اینکه نرخ مراکز مذکور را وزارت بهداشت و در مواردی وزارت رفاه و تامین اجتماعی تعیین میکند، ادامه داد: بیشترین افزایش قیمت تعرفه بیمههای درمان را باید از جانب وزارت بهداشت و درمان دانست، زیرا این نهاد، به عنوان عمدهترین بخش تعیینکننده تعرفههای درمانی بهشمار میرود.
ارسال نظر