مدیرعامل بانک کارآفرین:
شورای پول و اعتبار باید به نفع غیردولتیها تغییر کند
گروه بازار پول- پس از مصوبه پر سر و صدای مجلس شورای اسلامی در مورد ترکیب جدید اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی که در جریان بررسی ماده ۸۰ لایحه برنامه پنجم توسعه به وقوع پیوست و اعلام موافقت و مخالفتها با این مصوبه، اکنون به نظر میرسد تعدادی از مدیران بانکی و کارشناسان اقتصادی بر آنند تا اهمیت نقش شورای پول و اعتبار را در استقلال بانک مرکزی برجسته سازند.
عکس: نگار متیننیا
گروه بازار پول- پس از مصوبه پر سر و صدای مجلس شورای اسلامی در مورد ترکیب جدید اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی که در جریان بررسی ماده ۸۰ لایحه برنامه پنجم توسعه به وقوع پیوست و اعلام موافقت و مخالفتها با این مصوبه، اکنون به نظر میرسد تعدادی از مدیران بانکی و کارشناسان اقتصادی بر آنند تا اهمیت نقش شورای پول و اعتبار را در استقلال بانک مرکزی برجسته سازند. نمایندگان مجلس در مصوبه یاد شده مقرر کردند تا در طول برنامه پنجم، رییسجمهوری از ترکیب اعضای مجمع بانک مرکزی کنار گذاشته شود و در عوض رییس اتاق بازرگانی و ۷ اقتصاددان به ترکیب جدید اضافه شوند.
شورای پول و اعتبار هم در مصوبه اخیر دستخوش تغییر میشود و چند اقتصاددان به ترکیب آن افزوده خواهد شد، اما همچنان اعضای دولتی در آن نقش عمده خواهند داشت. برخی از کارشناسان و مدیران بانکی معتقدند نقش شورای پول و اعتبار در تعیین سیاستهای پولی بیشتر است، بنابر این باید ترکیب اعضای این شورا به نفع افراد غیردولتی و کارشناسان تغییر کند تا استقلال بانک مرکزی تضمین شود. چندی پیش، مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که استقلال بانک مرکزی را باید از طریق شورای پول و اعتبار پیگیری کرد، ولیاله سیف، مدیرعامل فعلی بانک خصوصی کارآفرین و مدیرعامل سابق چند بانک بزرگ دولتی در اظهارنظری بر این موضوع تاکید کرده است.
تقویت شورای پول و اعتبار به جای تقویت مجمع بانک مرکزی
مدیرعامل بانک کارآفرین گفت: ترکیب شورای پول و اعتبار باید به نفع افراد غیردولتی تغییر کند، کارشناسان عضو این شورا شوند و با نگاه کارشناسی سیاستهای پولی را تدوین کنند. ولیاله سیف در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد تاثیر تغییر ترکیب مجمع بانک مرکزی و تاثیر آن بر استقلال این بانک اظهار داشت: بحث اساسی که باید در زمینه استقلال بانک مرکزی در سیاستهای پولی مورد توجه قرار گیرد، استقلال این بانک بابت سیاستگذاریهای پولی است. وی افزود: مرجع سیاستگذاریهای پولی و بانکی شورای پول و اعتبار است، بنابراین باید تقویت این شورا به جای تقویت مجمع بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل بانک کارآفرین با اشاره به اینکه شورای پول و اعتبار باید از استقلال لازم برخوردار شود، تصریح کرد: این شورا باید از توانایی برخوردار شود که بتواند با نگاه به مصلحتهای بلندمدت اقتصاد کشور سیاستهای پولی مناسب را اتخاذ کند.
سیف مقوله مجمع بانک مرکزی را یک بحث اداری عنوان و اضافه کرد: عزل و نصب و برخی از تصمیمات اداری بانک مرکزی در این مجمع شکل میگیرد، درحالی که ترکیب اصلی موثر در استقلال این بانک، شورای پول و اعتبار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسوول در شبکه بانکی درباره وضعیت استقلال فعلی بانک مرکزی گفت: در مقایسه با خیلی از کشورهای کمتر توسعه یافته بانک مرکزی ایران از استقلال بیشتری برخوردار است، ولی در مقایسه با کشوری مانند آلمان به مراتب استقلال کمتری دارد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی در شورای پول و اعتبار حضور دارد، ولی باید ترکیب این شورا به نفع افراد غیردولتی تغییر کند و اکثریت کارشناسان عضو این شورا شوند و با نگاه کارشناسی سیاستهای پولی را تدوین کنند.
سیف در مورد تاثیر تغییر پی در پی رییس کل بانک مرکزی در استقلال این بانک، تصریح کرد: ایجاد مکانیزمهای ثبات در مدیریت بانک مرکزی باید مورد توجه قرار گیرد، هرچه قدر در این وضع ثبات ایجاد شود مصالح بلند مدت اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
ارسال نظر