باید به فکر ادغام بانک‌های کوچک بود

مدیرعامل بانک کارآفرین گفت: اصرار داریم که بنگاه‌های اقتصادی ورشکسته را سرپا نگه داریم. به گزارش خبرنگار موج،

ولی اله سیف مدیرعامل بانک کارآفرین در سمینار تحلیل تحولات اخیر در بانکداری مرکزی و نظارت بر بانک‌ها اظهار داشت: شاید تا پیش از این بحث نظارت بر بانک‌ها چندان اهمیت نداشت، چرا که تمام بانک‌ها دولتی بوده‌اند و باور عمومی ‌این است که دولت حامی ‌این بانک‏ها است؛ اما در حال حاضر که چندین بانک خصوصی تاسیس شده است و برخی از بانک‌های دولتی نیز به جرگه بانک‌های خصوصی پیوسته اند، بحث نظارت بر شبکه بانکی یک ضرورت به شمار می‌رود.

وی افزود: عدم شفافیت و حجم بالای مطالبات معوق امری است که باید به آن توجه شود. این مطالبات سال به سال انباشته شده و حجم بالایی نیز دارند، به‌طوری‌که معلوم نیست مطالبات بانک‌ها در صورت‌های مالی چگونه تعریف می‌شوند.

سیف با اشاره به این که عدم پیاده سازی اطلاعات حسابداری در صورت‌های مالی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود، گفت: نظارت بر بانک‌ها باید از نظارت مکانیکی به نظارت احتیاطی تبدیل شود و با تحت پوشش قراردادن بازار غیر متشکل پولی دامنه نظارت را وسعت بخشید.

مدیرعامل بانک کارآفرین با بیان این که ورشکستگی در نظام بانکی ما وجود ندارد، گفت: ما اصرار داریم که بنگاه‌های اقتصادی ورشکسته را سرپا نگه داریم، در حالی که با ادامه فعالیت ظاهری این بنگاه‌ها امکانات زیادی در معرض تخریب و تلف شدن قرار می‌گیرد پس باید به راحتی بتوانیم ورشکستگی بنگاه‌ها را اعلام کنیم.

وی به عدم کفایت سرمایه بانک‌ها به ویژه بانک‌های جدید التاسیس اشاره کرد و گفت: باید در آینده برای جلوگیری از ایجاد هر گونه مشکل به فکر ادغام بانک‌های کوچک باشیم. بنابراین قوانین را براساس این امر باید اصلاح کنیم، چرا که ضرورت اقتصاد ما وجود بانک‌های بزرگ است.

به گفته وی، تثبیت صلاحیت مدیران شبکه بانکی در بانک مرکزی از جمله موارد مهم در امر نظارت است.