پیشنهاد اختصاص سود وی‍ژه 15 درصد به یارانه‌ها

مدیرعامل بانک تات گفت: برای ایجاد انگیزه در مردم برای تبدیل پرداخت‌های نقدی به پس انداز نزد بانک‌ها، به حساب‌های یارانه، سود وی‍ژه ۱۵ تا ۱۶ درصدی اختصاص یابد. بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: برای اینکه بانک‌ها بتوانند در ارتباط با اقدام همزمان مردم به برداشت از حساب‌های یارانه، به خوبی عمل کنند دو راهکار قابل ارائه است که یکی از آنها به اطلاع‌رسانی بانک‌ها در خصوص اختصاص سود ویژه به این حساب‌ها مربوط است.

وی افزود: در قالب راهکار اول، لازم است تا بانک‌ها سودی بیشتر از سود سپرده یکساله که ۱۴ درصد است، به این حساب‌ها اختصاص دهند که بهترین نرخ برای این منظور نرخ ۱۵ تا ۱۶درصد و نرخی معادل سود اوراق مشارکت است.

مدیرعامل بانک تات در تبیین راهکار دوم گفت: بانک‌ها باید بتوانند با ایجاد و افزایش امکان دسترسی مردم در سراسر کشور از جمله مناطق دور افتاده به بانک و پول، مراجعات مردم به بانک‌ها را برای دریافت پرداخت‌های نقدی مدیریت کنند.

وی افزود: فراهم کردن ابزار پرداخت به وی‍ژه در روستاها می‌تواند با ایجاد امکاناتی همچون خودپردازهای سیار یا نصب دستگاه‌های ای. تی. ام. در مسجد، مدرسه یا دفتر شورای روستا و... ممکن شود. حسینی هاشمی افزود: با فراهم کردن ابزار و امکانات و ارائه آموزش‌های لازم برای استفاده از این ابزار، می‌توان مردم را در سراسر کشور به انجام عملیات و مبادلات پولی و بانکی از همین طریق تشویق کرد.

وی با بیان اینکه دولت روی اینگونه پیشنهادات کار کارشناسی صورت دهد، افزود: با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نیاز است تا بانک مرکزی در سیاست‌های پولی خود تغییر ایجاد کند که در این راستا،‌ تبدیل پرداخت‌های نقدی به پس‌اندازهای مردم با نرخ سود موثر می‌تواند یک گام اثرگذار محسوب شود.

مدیرعامل بانک تات تاکید کرد: با اختصاص نرخ سود ۱۵ تا ۱۶ درصد به حساب‌های یارانه، ۵۰ تا ۶۰ درصد تقاضاها برای برداشت سریع از این حساب‌ها دچار کاهش می‌شود.

وی با بیان اینکه پرداخت یارانه‌ها باید در فاصله زمانی ۱۰ تا ۱۵ هر ماه یا ۱۵ تا ۲۰ هر ماه صورت گیرد، افزود: در این فاصله‌های زمانی ترافیک کاری بانک‌ها کمتر از ابتدا و انتهای ماه است.

حسینی هاشمی در خصوص پتانسیل‌های موجود در سیستم بانکی برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: وجود ۲۰هزار دستگاه خودپرداز، حدود ۱۸هزار شعبه بانکی و یک میلیون دستگاه پوز حکایت از این دارد که پتانسیل‌های لازم برای اجرای قانون در بانک‌ها موجود است و در خصوص مناطق دور افتاده فاقد شعبه یا امکانات بانکی، نیاز به وجود خودپردازهای سیار یا ثابت است. وی با بیان اینکه از کلیه ابزارهای نوین اعم از تلفنبانک، موبایل بانک و دستگاه‌های ای. تی. ام. که با ماهواره کار می‌کنند برای ایجاد دسترسی مردم به نظام پرداخت‌ها باید استفاده کرد، افزود: باید سیستم بانکی تمام توان خود را برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به کار گیرد تا این قانون به درستی به اجرا درآید. مدیرعامل بانک تات گفت: امید است تا این دوره با اهمیت، به خوبی سپری شود تا اقتصاد کشور وارد فضایی از شکوفایی و رقابت شود.