تازهترین آمار رسمی منتشر شد
افزایش خزنده نرخ تورم
دنیای اقتصاد- تازهترین آمار رسمی بانک مرکزی که دیروز منتشر شد، حاکی از آن است که نرخ تورم در یکسال منتهی به مهرماه ۲/۹ درصد بوده که ۳/۰درصد بیشتر از تورم ۹/۸ درصدی شهریور بوده است. نرخ تورم در یکسال منتهی به شهریور هم ۱/۰ درصد نسبت به تورم ۸/۸ درصدی در مرداد بالاتر بود؛ در حالی که این روند پیش از آن کاهشی بود. آمار رسمی نشان میدهد که تورم ۱۲ ماهه از ۴/۱۰ درصد در فروردین به ۹/۹ درصد در اردیبهشت، سپس به ۴/۹ درصد در خرداد، سپس به ۱/۹ درصد در تیر و بالاخره به ۸/۸ درصد در مرداد کاهش یافت ولی در دوماه اخیر افزایشی شده است. نرخ تورم در مهرماه امسال نسبت به دوازده ماه منتهی به مهر ماه سال قبل ۲/۹درصد اعلام شد
افزایش خزنده نرخ تورم
حمیدرضا اسلامی منوچهری- بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود از نتایج بهدست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران یا همان نرخ تورم که بر اساس متوسط قیمت ۳۵۹ قلم کالا و خدمات محاسبه می شود نرخ این شاخص در دوازده ماه منتهی به مهرماه امسال نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه سال گذشته را معادل ۲/۹درصد اعلام کرد.
در گزارش ماه قبل بانک مرکزی، نرخ تورم شهریور ماه امسال نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال ۱۳۸۸ معادل ۹/۸ درصد اعلام شده بود. به این ترتیب نرخ سالانه تورم در مهر ماه امسال نسبت به شهریور ماه معادل ۳/۰ درصد افزایش داشته است.
روند کاهشی نرخ تورم که از اواسط سال ۱۳۸۷ به دنبال سیاستهای انقباضی بانک مرکزی، رکود حاکم بر اقتصاد جهان و واردات پر حجم کالاهای خارجی صورت گرفته بود، در شهریور ماه امسال متوقف شد. گزارش اخیر بانک مرکزی نشان میدهد که احتمالا این روند در حال تغییر جهت است. بنا بر گزارش بانک مرکزی نرخ تورم در مهرماه امسال نسبت به ماه قبل ۸/۱درصد افزایش داشته است و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۹/۱۱درصد رشد را نشان میدهد. نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به تیر و شهریور ماه امسال به ترتیب ۱/۹ و ۹/۸ درصد گزارش شده بود.
اگرچه شاخص تورم در هر شرایطی برای فعالان اقتصادی و دولتمردان از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ اما در شرایط جدید اقتصاد ایران که قانون هدفمندسازی یارانهها وارد فاز عملیاتی شده از اهمیتی دو چندان برخوردار شده است. پیش از این محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، تورم ناشی از اجرای قانون یارانهها را ۱۵ درصد اعلام کرده بود، اما برخی از نهادهای پژوهشی مثل مرکز پژوهشهای مجلس و برخی کارشناسان اقتصادی، تورم ناشی از اجرای این طرح را تا ۶۰ درصد هم اعلام کردهاند که البته اغراقآمیز
به نظر میرسد.
در دو سال گذشته سیاست انقباضی بانک مرکزی جای خود را به سیاست انبساطی کنترل شده داده است، بهطوریکه نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۳۸۸ به ۹/۲۳ درصد رسید. این متغیر پولی در پایان سال ۱۳۸۷ معادل ۹/۱۵درصد گزارش شده بود. بر اساس اظهارات دکتر حسین قضاوی ،معاون اقتصادی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در حال حاضر ۲۵۸ هزار میلیارد تومان است؛ در حالی که این رقم در ابتدای امسال ۲۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
ارسال نظر