مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک، طول عمر اسکناسی معادل ۲۰۰ تومان را دو سال و سکه آن را ۳۰ سال عنوان کرد و گفت: مردم می‌توانند سکه‌های از رده خارج شده خود را به شعبه‌ای از بانک ملی که به این امر اختصاص داده شده است، تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند.

مجید صنیعی در گفت‌وگو با مهر درباره هزینه‌های ضرب سکه‌ها نسبت به چاپ اسکناس‌ها، با اشاره به ضرب سکه‌های ۲۰۰ تومانی گفت: سکه‌ها نسبت به اسکناس‌ها از طول عمر بیشتری برخوردار هستند، عمر یک اسکناس ۲۰۰ تومانی حدود دو سال است، اما عمر یک سکه ۲۰۰ تومانی ۲۰ الی ۳۰ سال است.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک با بیان اینکه جمع‌آوری سکه‌های خرد نیز مانند اسکناس‌ها توسط بانک مرکزی صورت می‌گیرد، افزود: بانک مرکزی از همین فلز سکه‌های جمع‌آوری شده برای ضرب سکه‌های جدید استفاده می‌کند که در مورد اسکناس‌ها اینگونه نیست.

وی گفت: طول عمر سکه‌های ۲۰۰ تومانی که وارد بازار خواهند شد، همچون سکه‌های ۱۰۰ تومانی است، امکان چرخش سکه‌ها به مدت زمان طولانی در بین مردم وجود دارد، حتی سکه‌ها این قابلیت را دارند که تا ۳۰ سال در دست مردم باشند و به هیچ وجه از بین نروند.

این مقام مسوول در بانک مرکزی با اشاره به اینکه سکه‌های ۲۰۰ تومانی یادبود پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ‌ایران، سال آینده به میزان محدود وارد بازار خواهند شد، افزود: اگر بانک مرکزی تشخیص دهد، سکه‌های ۲۰۰ تومانی را با طرح جدید و وزن کمتر ضرب خواهد کرد.

به گفته وی، اما سکه‌های ۲۰۰ تومانی با وزن کمتر را جمع‌آوری نمی‌کنیم، تا زمانی که تعداد سکه‌های در دست مردم بسیار محدود شود که به عنوان سکه‌های از رده خارج شده مطرح می‌شود. صنیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم می‌توانند سکه‌های از رده خارج شده خود را به شعبه‌ای از بانک ملی که به این امر اختصاص داده شده است، تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک در مورد اسکناس‌های از رده خارج شده نیز گفت: یکی از شعب بانک ملی عامل اداره نشر اسکناس است، این اداره مردم را در این خصوص راهنمایی می‌کند یا اینکه این اداره اسکناس‌ها را دریافت می‌کند، اگر حجم اسکناس‌ها نیز زیاد باشد یکی از شعب بانک ملی راهنمایی می‌کند.