مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی:
جشنوارهها باید عیب و نقص صنعت بیمه را منعکس کنند
در پی زمینهسازی برگزاری اولین جشنواره بینالمللی بانک، بیمه، لیزینگ و خدمات مالی، میرزایی، مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی جمهوری اسلامیطی بازدیدی که از دبیر خانه این جشنواره به عمل آوردند، درباره وضعیت فعلی صنعت بیمه اظهار کردند: اگر بخواهیم درباره صنعت بیمه در سال ۱۳۸۸ ارزیابی داشته باشیم، چند شاخص بینالمللی وجود دارد که روند پیشرفت از طریق این شاخصها مشخص میشود.
اولین شاخص، حق بیمه سرانه است که نسبت حق بیمه تولیدی به جمعیت کل کشور میباشد و در سال ۱۳۸۸ به حدود ۶۵ دلار رسید که نسبت به سال ۱۳۸۷ که ۵۹ دلار بود رشد ده درصدی را نشان میدهد. یکی دیگر از شاخصها، حق بیمه تولیدی است که در سال ۱۳۸۸ به حدود ۸/۴ میلیارد دلار رسیده و روند رو به رشدی داشته است که بر مبنای دلار، ۱۲ درصد و بر مبنای ریال، ۷/۱۴ درصد رشد را نشان میدهد.
در مجموع، یکی از اتفاقات مبارک که در این صنعت حادث شد، بحث خصوصی سازی است که در سال گذشته دو شرکت بیمه البرز وآسیا به بخشخصوصی واگذار شدند و این امر باعث شده است که سهم بخشخصوصی از حق بیمه، رشد فزایندهای داشته باشد. این رقم در سال ۱۳۸۷ بیست و پنج درصد بوده و در سال ۱۳۸۸ به چهل و هشت درصد افزایش یافته است. امیدواریم این تحول باعث ارتقای منافع بیمهگذاران و حرکت سریعتر صنعت بیمه به سمت رقابتی شدن بشود.
وی در ادامه صحبتهای خود، درباره اینکه چگونه خصوصیسازی میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کمک کند، گفت: هرچه خصوصیسازی عمیقتر شود، مشتریان که بیمهگذاران هستند، قدرت انتخاب بیشتری پیدا میکنند و رقابت، منجر به افزایش خدمات بیمه و کاهش نرخهای حق بیمه و خدمات بیمه برای بیمهگذاران میشود، اصولا از توسعه رقابت مشتری بیشترین سود را میبرد.
وی گفت: خصوصی سازی نقش و مسوولیت دولت و نهادهای نظارتی را در بحث حمایت و نظارت جدی بر عملکرد موسسات بیمه افزایش میدهد. بازار بیمه، فعالیت و سازوکار خود را دارد. نظارت باعث میشود مشتریان از رقابت آسیب نبینند، در واقع نهاد نظارتی با ارتقای سطح فرهنگ بیمه و اطلاعرسانی مناسب و افزایش آگاهی مردم از طریق جشنوارهها، انجام کنفرانسهای مطبوعاتی و آموزش در سطوح مختلف از دبستان و دانشگاه میتواند در اطلاعرسانی و توسعه خدمات بیمه مفید باشد. میرزایی در پاسخ به سوالی که در باره مشکلاتی که در راه توسعه خدمات بیمه وجود دارد گفت: یکی از موانع اصلی، سهم بالای اقتصاد در دست دولت است. هر چه دولت در اقتصاد عقب بکشد و بخش خصوصی واقعی در کلیه عرصههای اقتصادی شکل بگیرد، در واقع زمینه رشد بیمه هم فراهم میشود. وقتی بخش عمده اقتصاد دولتی باشد، نیازی به بیمه احساس نمیشود و خرید بیمه موضوعیت ندارد. وقتی شاخص سهم میزان حق بیمه تولیدی را با سایر کشورها مقایسه میکنیم، همواره ضریب نفوذ بیمه در آنجا بیشتر است و دلیل آن، اقتصاد خصوصی است که در آن بیمه یک ضرورت میباشد.
ضمنا جشنواره بانک، بیمه، لیزینگ و خدمات مالی در تاریخ ۱۹ مرداد ماه سالجاری در سالن حجاب واقع در خیابان حجاب برگزار میشد. در کنار سمینارهای علمی و تخصصی که در این جشنواره میباشد، نمایشگاه بزرگی با حضور دستاندرکاران این چهار نهاد برپا میباشد که بازدید آن برای عموم آزاد است.
ارسال نظر