تداخل وظایف ناظر و مجری در بانک و بیمه مرکزی

قائم‌مقام بانک مرکزی در پانزدهمین نشست تخصصی اتاق فکر صنعت بیمه خواستار ایجاد نظارت یکپارچه در نظام بانک، بیمه و بورس شد. به گزارش ایسنا، حمید پورمحمدی در این نشست که با موضوع «نقش و تاثیر تعامل نظام بانکداری و صنعت بیمه در توسعه اقتصادی کشور» در پژوهشکده بیمه برگزار شد، با اشاره به آسیب‌پذیری بازار سرمایه از نحوه نظارت گفت: در بانک مرکزی و بیمه مرکزی هنوز بین بخش‌های ناظر و مجری مشارکت وجود دارد و بایستی حوزه‌های نظارت آنها از بخش اجرا جدا شود.

پورمحمدی با اشاره به امکان هم‌افزایی در نظام بانک بیمه و بورس افزود: در صورتی که نظارت یکپارچه‌ای در این مثلث طلایی ایجاد شود، به زبان واحدی خواهیم رسید و در این صورت هم‌افزایی در بازار سرمایه تقویت می‌شود.

وی با اشاره به بحران مالی اخیر جهانی گفت: بحران مالی جهانی نشان داد که اگر آسیبی به نظام بانکداری وارد شود، بیمه و بورس نیز از آن متاثر می‌شوند و پیوند ناگسستنی بین این سه حوزه وجود دارد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود تا کمیته تثبیت مالی با مشارکت نظام بانکداری، بیمه و بورس تشکیل شود تا در هنگامی که علایم بحران نمایان شد، این کمیته هشدارهای اولیه قبل از وقوع بحران را به بازار سرمایه منعکس کند.

قائم‌مقام بانک مرکزی پیوند عمیق‌تر بین بازار سرمایه و شرع را از ضروریات مسلم دانست و تصریح کرد: با وجود تلاش‌های فراوانی که پس از انقلاب در این مورد انجام شده، اما هنوز از نوآوری و ابتکار در این حوزه دور مانده‌ایم.

وی با اشاره به پویایی فقه امامیه گفت: تجربه تشکیل شورای فقهی در بانک مرکزی نشان داد که بسیاری از مباحثی که برای کارشناسان بانک مرکزی به عنوان موضوعات ربوی شناخته می‌شد، برای فقهای این شورا مباح شناخته شد که این موضوع ابتکار عمل کارشناسان نظام بانکداری جهت نوآوری را بالا برد. پورمحمدی با اشاره به بازار گسترده و رو به رشد بیمه اسلامی افزود: امیدوارم تجربه تشکیل شورای فقهی در بانک مرکزی جهت استفاده از نوآوری‌های فقه شیعه، مورد استفاده بیمه مرکزی قرار گیرد.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد کارگروهی برای ترسیم نقشه راه نظام بانکی و صنعت بیمه گفت: نظام بانکی دچار مخاطره‌ای به نام افزایش مطالبات معوق است، صنعت بیمه می‌تواند با شناسایی این مخاطرات در این بازار گسترده فعالیت کند. در ادامه این نشست، لامه‌ای، حجاریان، حسن‌زاده، جاذبی، ده‌منش، آسوده، رحیمی، صحت، کریمی و نوربخش به طرح دیدگاه‌های خود درباره ارتباط نظام بانکداری و صنعت بیمه و تاثیر آن بر اقتصاد کشور پرداختند.