۱۲۷ ریال پرداخت ۱۰ روزه، ۲۲۳ ریال به حساب افزایش سرمایه
بانک پارسیان ۳۵۰ ریال سود تقسیم کرد
مجمع عمومی عادی سالانه بانک پارسیان سهشنبه گذشته، یکم تیرماه، با حضور بیش از ۸۵ درصد صاحبان سهام در سالن همایش پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
حمیدرضا اسلامی منوچهری
مجمع عمومی عادی سالانه بانک پارسیان سهشنبه گذشته، یکم تیرماه، با حضور بیش از ۸۵ درصد صاحبان سهام در سالن همایش پژوهشگاه نیرو برگزار شد. مهمترین موضوع مورد علاقه سهامداران به ویژه سهامداران حقیقی میزان و نحوه تقسیم سود عملکرد سال ۱۳۸۸ بود که پس از بحث و بررسی، پیشنهاد هیات مدیره، مبنی بر تقسیم ۳۵۰ ریال سود به ازای هر سهم با سرمایه ۹ هزار میلیارد ریال به تصویب رسید. به گفته علی شیخی، رییس هیات مدیره بانک پارسیان، ۱۲۷ ریال از این رقم حداکثر تا ۱۰ روز دیگر به حساب سهامداران واریز خواهد شد و بقیه مبلغ سود به میزان ۲۲۳ ریال تا زمان افزایش سرمایه در حسابهای بانک نگهداری و پس از آن در صورت تمایل سهامداران به افزایش سرمایه اختصاص خواهد یافت. بانک پارسیان در نظر دارد بنا به مصوبه سال گذشته مجمع عمومی فوقالعاده سرمایه این بانک را به
۱۱ هزار میلیاردریال افزایش دهد. مرحله نخست این افزایش سرمایه از مبلغ ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال انجام گرفته و مرحله بعدی تا چند ماه آینده عملیاتی خواهد شد.
از دیگر مصوبات مجمع، تصویب صورتهای مالی عملکرد سال ۱۳۸۸، تعیین روزنامههای دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی، تعیین حق حضور اعضای غیرموظف هیات مدیره به ازای یک جلسه ۸ میلیون ریال بود. همچنین پاداش هیات مدیره به میزان هر سهم یک ریال تعیین شد که با توجه به سرمایه ۹ هزار میلیارد ریالی مبلغ آن ۹ میلیارد ریال خواهد بود. پیشبینی سود هر سهم (EPS) برای سال ۱۳۸۹ نیز ۵۴۳ ریال اعلام شد که به گفته مدیران این بانک درصد پیشبینی شده آن برای سه ماهه نخست امسال تحقق یافته است.
گزارش عملکرد بانک در سال ۸۸
گزارش عملکرد هیات مدیره بانک پارسیان در سال ۱۳۸۸ به علت کسالت علی سلیمانی شایسته، مدیر عامل این بانک، توسط دکتر فطانت، قائممقام مدیر عامل قرائت شد. پیش از قرائت این گزارش، علی جهانی، مدیر جدید روابط عمومی بانک پارسیان، متن پیام هیات مدیره به سهامداران را قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است: شکرگزار ایزد منان و سپاسگزار تمامی ذینفعان هستیم که با سرمایههای خرد و کلان مادی و معنوی خود بانک را در دستیابی به موفقیتهای بزرگی چون کسب مقام اول بانکها در رتبهبندی صد شرکت برتر، برترین جایگاه در بین شرکتهای خصوصی و حضور در جمع ۱۰ شرکت پیشرو کشور یاری کردند.
دکتر محمد فطانت، عضو هیات مدیره و قائممقام مدیرعامل بانک پارسیان نیز گزارش کاملی از عملکرد این بانک را ارائه کرد. وی با اعلام تعداد ۷۲ هزار و ۱۷۴ نفر اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان سهامداران بانک پارسیان گفت: این بانک به عنوان یک شرکت سهامی عام و به لحاظ تعداد سهامداران در بین بانکهای حاضر در بورس در رتبه نخست قرار دارد. اشخاص حقیقی سهامدار بانک پارسیان ۷۱ هزار و ۹۰۳ نفر میباشند که با یک میلیارد و ۷۷۵ سهم ۶۵/۲۳ درصد سهام این بانک را در اختیار دارند. ۲۷۱ شخصیت حقوقی نیز با ۵ میلیارد و ۷۲۵ میلیون سهم مالک ۳۵/۷۶ درصد بانک پارسیان میباشند. پس از بانک پارسیان به ترتیب بانکهای تجارت با ۲۹ هزار و ۵۰۰، بانک ملت ۲۷ هزار و ۱۹۳، بانک اقتصاد نوین ۸ هزار و ۳۴۵، بانک کارآفرین ۵ هزار و ۷۲۶، بانک صادرات ۴ هزار و ۳۶۹ و بانک سینا دو هزار و ۴۳۱ سهامدار در ردیفهای بعدی قرار دارند.
جذب سپردهها
بنابر گزارش هیاتمدیره، جمع سپردههای بانک پارسیان در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۱۹۲ هزار و ۳۱۴ میلیارد ریال بوده است.
در سال یادشده، مبلغ ۲۲ هزار میلیارد ریال سپرده جدید با رشد ۹۵/۱۲ درصد جذب شده که سپردههای سرمایهگذاری مدتدار ۶۵ درصد کل سپردهها را به خود اختصاص داده است.
تعداد حساب سپردههای بانک پارسیان در پایان سال ۱۳۸۸ معادل سه میلیون و ۵۱۷ هزار و ۸۴۴ حساب گزارش شده است که نسبت به سال قبل از آن ۱۵ درصد رشد را نشان میدهد.
اعطای تسهیلات
بانک پارسیان در سال ۱۳۸۸ بیش از ۷۶ هزار میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و حقوقی (بنگاههای اقتصادی) تامین اعتبار کرده که توزیع آن در بین بخشهای مختلف اقتصادی بوده است.
مانده تسهیلات اعطایی این بانک در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۱۶۳ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال بوده که ۹ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۸۷ داشته است. همچنین بنابر گزارش هیاتمدیره بانک پارسیان، ۱۷ درصد از تسهیلات اعطایی به افراد حقیقی پرداخت شده است. بر اساس این گزارش، بیشترین سهم اعطای تسهیلات با ۴۷ درصد به بخش تولیدی تعلق گرفته است. مانده اصل تسهیلات بانک پارسیان در پایان سال ۱۳۸۸ نیز با ۱۲ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۸۷ به ۳/۱۵۷ هزار میلیارد ریال رسیده است.
پارسیان در بورس
بنابر گزارش هیاتمدیره بانک پارسیان در تاریخ ۴/۸/۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه واسطهگری مالی با نماد «وپارس» درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۱۰/۹/۱۳۸۳ مورد معامله قرار گرفت.در سال ۱۳۸۸ بازار سرمایه سالی پر از فراز و نشیب را پشت سر نهاد. بنابر این گزارش، شاخص کل از حدود ۷ هزار و ۹۶۵ واحد در ابتدای سال با رشدی ۷۷ درصدی به ۱۴ هزار و ۱۰۹ واحد در یازده خردادماه رسید.
مهمترین اتفاق سال ۱۳۸۸ درخصوص سهام شرکتهای حاضر در صنعت بانکداری، عرضه بلوکی سهام بانکهای پارسیان، ملت و تجارت در بورس بود. عملکرد سهم بانک پارسیان در سال ۱۳۸۸ نشان میدهد که چنانچه یک فعال بازار سرمایه در ابتدای سال سهم این بانک را خریداری کرده بود، ارزش سهم وی ۱۰۲ درصد رشد داشته است؛ در حالی که شاخص کل ۷۷ درصد رشد نشان میدهد و چنانچه سهامداری قبل از تشکیل مجمع سال ۱۳۸۷ (۲۱/۴/۱۳۸۸) سهامی را خریداری کرده ارزش آن ۷۲ درصد رشد داشته؛ در حالی که شاخص کل رشدی معادل ۵۰ درصد را نشان میدهد و در حالت سوم یعنی خرید سهم بلافاصله پس از مجمع سال ۱۳۸۷ (۲۸/۴/۱۳۸۸) رشدی معادل ۷۸ درصد را در سهم خود داشته؛ در حالی که شاخص کل ۴۹ درصد رشد داشته است.
شاخصهای عملکردی بانک
شاخصهای عملکرد بانک پارسیان به ترتیب در چهار بخش سودآوری، کارآیی عملیات، توسعه فعالیت و بهرهوری حاکی است که رشد درآمدهای این بانک در سال ۱۳۸۸ معادل ۸/۲۰ درصد و رشد سود خالص ۱۸ درصد بوده است. در بخش کارآیی عملیات، نسبت مانده تسهیلات به کل سپردهها در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۷/۸۱ درصد، نسبت مانده تسهیلات به کل داراییها ۳/۶۹ درصد، متوسط تسهیلات اعطایی هر شعبه ۷۴۸ هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال و متوسط سپردههای جذب شده هر شعبه ۹۱۶ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال بوده است. نسبت کفایت سرمایه این بانک نیز در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۳۴/۱۰ درصد گزارش شده است.
در بخش توسعه فعالیت، رشد سپردهها در پایان سال ۱۳۸۸ معادل ۹/۱۲ درصد، حجم ضمانتنامههای صادره ۲۷ هزار و ۵۷ میلیارد ریال و حجم اعتبارات اسنادی گشایش یافته ۷۰۲ میلیون دلار بوده است. در پایان سال ۱۳۸۸ شعب بانک پارسیان به
۲۳۰ شعبه افزایش یافته و تعداد کارکنان آن به ۳ هزار و ۷۴۶ نفر رسیده است. سرانه مجموع درآمدها به میزان ۹ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال، سرانه جذب سپردهها معادل ۵۰ هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال، سرانه اعطای تسهیلات ۴۱ هزار و ۱۱۷ میلیارد ریال و سرانه داراییها ۵۶ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال شاخصهای بهرهوری نیروی انسانی بانک پارسیان را ترسیم میکنند.
جایگاه داخلی و بینالمللی
بانک پارسیان به عنوان یک بانک خصوصی پس از گذشت ۸ سال از شروع فعالیت خود در رتبهبندی سال ۱۳۸۸ صد شرکت برتر کشور، موفق به کسب رتبه هفتم گردید. مبنای اصلی این رتبهبندی میزان کسب درآمد و فروش بوده و الگویی از رتبهبندی ۵۰۰ شرکت برتر جهان میباشد که هر ساله توسط سازمان مدیریت صنعتی صورت میگیرد. بنا بر گزارش هیاتمدیره بانک پارسیان، این مقام بالاترین مقامی است که یک شرکت خصوصی در رتبهبندی صد شرکت برتر کشور به دست آورده است. همچنین این مقام بالاترین مقام بین مجموعه شبکه بانکی کشور است. به عبارت دیگر، بانک پارسیان در رتبهبندی سال ۱۳۸۸ صد شرکت برتر ایران از کلیه بانکهای دولتی با سابقه بسیار طولانی و داراییها و سرمایه بسیار بیشتر و همچنین کلیه بانکهای خصوصی، بالاتر قرار گرفته است.
از نظر جایگاه بینالمللی نیز مجله گلوبال فاینانس در شانزدهمین رتبهبندی سالانه خود، بانک پارسیان را به عنوان بانک برگزیده و برتر جمهوری اسلامی ایران و حائز جایگاه نخست در میان بانکهای کشور در سال ۲۰۰۹ معرفی کرد.
معیارهای این موسسه برای رتبهبندی، شاخصهایی همچون آگاهی از شرایط محیطی و نیازهای مشتریان و پاسخگویی، رشد داراییها، ارتباطات استراتژیک، سودآوری، نوآوری و خلاقیت در محصولات، کارکنان باتجربه، نرخهای رقابتی محصولات و خدمات بانکی، میزان استفاده از تکنولوژی در ارائه خدمات، وضعیت وامهای غیرقابل وصول، سیستم کارآمد مدیریت ریسک، کیفیت بالای خدمات و حاکمیت شرکتی مناسب است و بر اساس همین شاخصها، بانک پارسیان را برترین بانک کشور معرفی کرده است.
ارسال نظر