دههزار تومانی به بازار آمد
حذف سه صفر از پول ملی پس از هدفمندسازی یارانهها
دنیای اقتصاد- دهمیلیون برگ اسکناس دههزار تومانی از امروز به بازار میآید.
حذف سه صفر از پول ملی پس از هدفمندسازی یارانهها
دنیای اقتصاد- دهمیلیون برگ اسکناس دههزار تومانی از امروز به بازار میآید.
مجموع اسکناسهای رایج در کشور شامل اسکناسهای ده، بیست، پنجاه، صد، دویست، پانصد، هزار، دوهزار و پنجهزار تومانی است که اسکناس دههزار تومانی دهمین برگ اسکناسی است که از امروز به این مجموعه اضافه شد.اسکناس ۱۰ هزار تومانی روز گذشته طی مراسمی با حضور دبیرکل بانک مرکزی و مدیران اداره نشر اسکناس و خزانه، کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار و سازمان تولید اسکناس و مسکوک رونمایی شد. ۱۰ هزار تومانی ازبهترین نوع کاغذ پنبهای با رنگ سبز زیتونی در ابعاد ۷۹ در ۱۶۶ میلیمتر است که برای نخستین بار دو رشته نخ امنیتی در آن به کار رفته است و در مقابل عواملی چون آب، مواد شوینده، پارگی، تای مضاعف و کشش از مقاومت کافی برخوردار است که درصورت استفاده صحیح عمر واقعی آن بین ۷ تا ۸ سال است و تعداد آن تا پایان امسال
به 200 میلیون برگ میرسد.به گفته مهندس عباسی، مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار استانداردهای امنیتی به کار رفته در اسکناس 10 هزار تومانی فوق امنیتی هستند و جعل آن غیرممکن است.سیدمحمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی در مراسم رونمایی اسکناس 10 هزار تومانی گفت: ورود اسکناسهای 10 هزار تومانی به معنای خروج چکپولها از شبکه بانکی نیست و بانک مرکزی فعلا هیچ برنامهای در این زمینه ندارد. او اظهار داشت: از فردا این اسکناسها در اختیار بانکها گذاشته خواهد شد. دبیرکل بانک مرکزی در خصوص هزینههای تولید اسکناس در کشور گفت: سالانه قریب به30 میلیارد تومان هزینه ریالی تولید اسکناس در کشور است. به گفته احمدی، هدف از انتشار اسکناس 10 هزار تومانی جمعآوری اسکناسهای ریز از سطح جامعه است و بانک مرکزی میخواهد مبادلات جاری مردم را تسهیل نماید. همچنین دبیرکل بانک مرکزی در خصوص حذف صفرهای پول ملی گفت: برنامه حذف سه صفر از پول ملی جدی بوده و هست؛ اما به خاطر لایحه هدفمندی یارانهها قرار شد اجرای این طرح به بعد از اجرای قانون هدفمندی موکول شود.
10 میلیون برگ اسکناس 10 هزار تومانی از امروز در شعب بانکها
دهمین اسکناس روانه بازار شد
لیلا اکبرپور
۱۰ میلیون برگ اسکناس ۱۰۰هزار ریالی از امروز به بازار میآید. مجموع اسکناسهای رایج در کشور شامل اسکناسهای ۱۰۰ ریالی، ۲۰۰ ریالی، ۵۰۰ ریالی، ۱۰۰۰ ریالی، ۲۰۰۰ ریالی، ۵۰۰۰ ریالی، ۱۰۰۰۰ ریالی، ۲۰۰۰۰ ریالی و ۵۰۰۰۰ ریالی است که اسکناس ۱۰۰ هزار ریالی دهمین برگ اسکناسی است که از امروز به این مجموعه اضافه شد.
اسکناس ۱۰ هزار تومانی روز گذشته طی مراسمی با حضور دبیرکل بانک مرکزی و مدیران اداره نشر اسکناس و خزانه، کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار و سازمان تولید اسکناس و مسکوک رونمایی شد.
10 هزار تومانی ازبهترین نوع کاغذ پنبهای با رنگ سبز زیتونی در ابعاد 79 در 166 میلیمتر است که برای نخستین بار دو رشته نخ امنیتی در آن به کار رفته است و در مقابل عواملی چون آب، مواد شوینده، پارگی، تای مضاعف و کشش از مقاومت کافی برخوردار است که درصورت استفاده صحیح عمر واقعی آن بین 7 تا 8 سال است و تعداد آن تا پایان امسال به 200 میلیون برگ میرسد.
به گفته مهندس عباسی، مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار استانداردهای امنیتی به کار رفته در اسکناس ۱۰ هزار تومانی فوق امنیتی هستند و جعل آن غیرممکن است.
سیدمحمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی در مراسم رونمایی اسکناس 10 هزار تومانی گفت: ورود اسکناسهای 10 هزار تومانی به معنای خروج چکپولها از شبکه بانکی نیست و بانک مرکزی فعلا هیچ برنامهای در این زمینه ندارد. او اظهار داشت: از فردا این اسکناسها در اختیار بانکها گذاشته خواهد شد و چند روز آینده وارد بازار میشود.
وی اسکناسها را تابلویی از فرهنگ و اعتقادات هر کشوری دانست و افزود: اسکناس ۱۰ هزار تومانی تلفیقی از هنر اسلامی، طراحی ویژه و نکات امنیتی بالایی است که حاصل زحمات مجموعه یک هزار نفری کارشناسان بانک مرکزی است.
احمدی با بیان اینکه نگهداری اسکناس در کشور بسیار نامطلوب است، تصریح کرد: در حال حاضر 9 قطعه اسکناس ریز و درشت در جامعه وجود دارد که این آمار امروز با ورود اسکناس 10 هزار تومانی به 10 قطعه افزایش یافت. دبیرکل بانک مرکزی هزینههای تولید، توزیع و استفاده اسکناس در مبادلات را بالا دانست و این امر را موجب صدمه زدن در نگهداری اسکناس تلقی کرد.
وی اضافه کرد: مردم باید با ویژگیهای بسیار پیشرفته امنیتی اسکناسها آشنا شوند و این اوراق را با اوراق جعلی بیارزش اشتباه نگیرند.
دبیرکل بانک مرکزی در خصوص هزینههای تولید اسکناس در کشور گفت: سالانه قریب 30 میلیارد تومان هزینه ریالی اسکناس در کشور است که البته اسکناسها علاوه بر هزینههای بالا وسیلهای برای انتقال میکروب نیز هستند.
احمدی با اشاره به اینکه از سال ۸۲ تاکنون کاغذ مورد نیاز اسکناس در داخل کشور تولید میشود، اظهار داشت: به مردم اطمینان میدهیم کاغذ تولید داخلی در حد استاندارهای خوب دنیا و حتی بالاتر از آنها است. احمدی تاکید کرد: مکانیزم امنیتی اسکناسهای تولید شده در بانک مرکزی بیش از ۷۰ درصد استانداردهای کشورهای اروپایی است.
احمدی در خصوص خروج ایرانچکها از بازار مالی گفت: بانک مرکزی جمعآوری ایرانچک را در دستور کار دارد؛ ولی هنوز تصمیم قطعی در این زمینه اخذ نشده است. وی اضافه کرد: به دلیل اینکه جعل اوراق بهادار از جمله ایران چک در کشور وجود ندارد، مردم از استفاده ایران چک در مواصلات خود راضی هستند.
وی اضافه کرد: بعد از ورود اسکناسهای ۵ هزار تومانی به بازار سرانه اسکناس در کشور بهبود یافت و با ورود اسکناس ۱۰ هزار تومانی نیز این آمار ارتقا خواهد یافت.
به گفته احمدی، هدف از انتشار اسکناس 10 هزار تومانی جمعآوری اسکناسهای ریز از سطح جامعه است و بانک مرکزی میخواهد با این کار تسهیل را در مبادلات جاری مردم فراهم کند. دبیرکل بانک مرکزی در خصوص حذف صفرهای پول ملی گفت: برنامه حذف سه صفر از پول ملی جدی بوده و هست؛ اما به خاطر لایحه هدفمندی یارانهها قرار شد اجرای این طرح به بعد از اجرای قانون هدفمندی موکول شود.
ویژگیهای امنیتی
عباسی، مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار بانک مرکزی در مراسم رونمایی این اسکناس با ارائه مشخصات امنیتی آن افزود: این اسکناس دارای سه سطح امنیتی است که در سطح اول قابل تشخیص توسط عامه مردم از طریق نخهای امنیتی و واترمارک است.
او افزود: در سطوح دیگر موارد امنیتی این اسکناس قابل تشخیص توسط متصدیان بانکی و کارشناسان با استفاده از ابزاری نظیر دستگاه لامپ «یو وی» و در مرحله سوم نیز تنها کارشناسان بانک مرکزی توانایی تشخیص سطوح امنیتی آن را دارند.
مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار بانک مرکزی در خصوص تصاویر این اسکناس گفت: تصویر سه بعدی حضرت امام (ره) بهصورت واترمارک در این اسکناس وجود دارد و همچنین عدد 100 هزار ریال بهصورت لاتین در زیر پرتره حضرت امام چاپ شده است.
عباسی افزود: برای اولین بار در تولید کاغذ این اسکناس از دو نوع نخ امنیتی استفاده شده که یک رشته آن نخ پنجره ای و از نوع هولوگرام است.
وی با بیان اینکه این رشته نخ 5/2 میلی متر است و آرم بانک مرکزی در وسط نخ وجود دارد، اظهار داشت نخ امنیتی دیگر به طور پنهان و از جنس پولیستر با عرض یک میلی متر در میان کاغذ و با نوشته بانک مرکزی بر روی آن تحت تابش اشعه ماورای بنفش با سه رنگ سبز، آبی و قرمز قابل مشاهده است.
مدیر کارخانه تولید کاغذ اسناد بهادار بانک مرکزی اضافه کرد وجود الیاف فلورسنتی نامرئی در خمیره کاغذ که تحت تابش اشعه ماورای بنفش در چهار رنگ سبز، زرد، آبی و قرمر قابل مشاهده است از دیگر مشخصههای این اسکناس میباشد.
سرانه اسکناس
مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی نیز صحبتهای خود را با اعلام سرانه اسکناس در ایران آغاز کرد و گفت: سرانه اسکناس در ایران بیش از ۱۰۰برگ است (دکتر بهمنی سرانه اسکناس در ایران را ۱۱۸برگ اعلام کرده است.) در حالی سرانه اسکناس در کشور ما بیش از ۱۰۰ برگ است که این رقم در کشورهایی مانند ترکیه ۱۴ برگ، اردن ۲۳ برگ، مکزیک ۲۴ برگ، مصر ۴۵ برگ، مجارستان ۳۰ برگ، چک ۳۰ برگ، انگلستان و سوئیس ۳۵ برگ و استرالیا ۴۰ برگ است.
بهزاد قیاسوند از حجم سرانه قابل توجه اسکناس در ایران به عنوان بهترین دلیل برای چاپ اسکناسهای درشت نام برد و گفت: انتشار اسکناس درشت مزایایی نظیر صرفهجویی در وقت، کاهش صف بانکها، سهولت و کاهش خطرات حمل و نقل، پایین آمدن هزینههای ناشی از تولید و همچنین خرید دستگاههای چاپ اسکناس، خودپرداز و غیره دارد.
ارسال نظر