لیلا اکبرپور- مدیرعامل بیمه ایران نیروی انسانی متخصص در صنعت بیمه را یکی از ابزارهای موثر در تحول صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: متاسفانه تربیت نیروی انسانی حرفه ای در صنعت بیمه به موازات توسعه سایر بخش‌ها صورت نگرفته است. او که در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌ آموزشی و پژوهشی در صنعت بیمه بین دانشگاه پیام نور و بیمه ایران که با حضور رییس دانشگاه پیام نور امضا شد سخن می‌گفت، افزود: زمینه فکری توسعه آموزش نیروی انسانی مستقر در صنعت بیمه که موجب امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه پیام‌نور شد، از سال ۸۶ در شرکت بیمه ایران شکل گرفت.

سهامیان ادامه داد: همیشه به فکر ایجاد مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا برای رشته‌ بیمه بوده‌ایم؛ مذاکرات و کارشناسی‌های زیادی در این مورد صورت گرفت، نیازسنجی‌ها در این زمینه انجام شد و پتانسیل‌های صنعت بیمه بررسی و در نهایت تفاهم‌نامه امضا ‌شد. سهامیان مقدم با بیان اینکه تحصیل در رشته بیمه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه پیام نور برای پرسنل بیمه ایران، سایر شرکت‌های بیمه و تمام مدیران و فعالان اقتصادی علاقه‌مند به مباحث بیمه‌ای امکان‌پذیر است، افزود: نحوه پذیرش آن فراگیر است و متقاضیان با مطالعه چند کتاب مرتبط معرفی شده از سوی دانشگاه پیام نور و شرکت در آزمون ورودی با کسب حد نصاب نمره می‌توانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنند. او با اشاره به اینکه هفته آینده تفاهمنامه جدیدی بین بیمه ایران و یکی از دانشگاه‌های معتبر کشور در مقاطع کارشناسی امضا می‌شود، افزود: یکی از رموز صنعت بیمه، فرهنگ‌سازی عمیق است که نباید در یک مقطع زمانی خاص اجرا شود.

وی با بیان اینکه مدیران امروز دانشجویان و دانش‌آموزان سابق هستند، آیا در آن زمان به فرهنگ بیمه توجه می‌شد؟ ادامه داد: باید در دوره تحصیل دانش‌‌آموزان و دانشجویان فرهنگ بیمه گنجانده شود تا وقتی که این افراد مدیریت کشور را به‌دست گرفتند، با دیدی که نسبت به بیمه دارند، بتوانند این صنعت را گسترش دهند.

وی با اشاره به سهم ۳/۱درصدی صنعت بیمه در اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: متوسط سهم بیمه در اقتصاد دنیا ۵/۷درصد و در کشورهای پیشرفته ۱۴درصد است که صنعت بیمه ایران برای رشد ضریب نفوذ بیمه نیازمند برنامه‌ای اصولی است که باید با جدیت دنبال شود.

وی با بیان اینکه در شرکت سهامی‌بیمه ایران پنج هزار کارمند و پنج هزار نمایندگی وجود دارد، گفت: نزدیک به ۵۰ درصد از کارکنان در سطح دیپلم هستند و برای هموار کردن مسیر ارتقای شغلی کارکنان در صنعت بیمه، نیازمند افرادی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هستیم. به گفته وی این آموزش تنها به صنعت بیمه ایران منحصر نمی‌شود و این مراکز آموزشی برای همه مردم ایران است. از صاحبان سرمایه نیز دعوت می‌کنیم برای ارتقای سطح دانش بیمه کارکنان خود را برای تحصیل در این رشته دعوت کنند.

سهامیان افزود: این تفاهم‌نامه به منظور همکاری لازم به دانشگاه پیام نور و بیمه ایران منعقد می‌شود و هدف از آن ایجاد همکاری آموزشی نه پژوهشی مشترک بین این دو نهاد، ارتقای سطح علمی ‌مدیران و کارمندان صنعت بیمه، همکاری و تفاهم در جهت ارتقای مسائل بیمه کارکنان و دانشجویان است.

مدیرعامل بیمه ایران ادامه داد: این تفاهم‌نامه به مدت پنج سال است و تمدید آن با حضور نمایندگان شرکت بیمه ایران و دانشگاه پیام نور صورت می‌گیرد و محدوده جغرافیای آن سراسر کشور است.

سهامیان تصریح کرد: اگر دانشجویان بدانند بیمه چه مصالحی در اجتماع و اقتصاد دارد از آن استقبال می‌کنند. امروز دانشجو از دانشگاه بیرون نمی‌رود مگر اینکه با صنعت بیمه کاملا آشنا باشد. اگر دانشجویان با توان و دانش بالا وارد صنعت بیمه شوند، زمینه بهره‌وری در این صنعت مهیا می‌شود.