نفت و طلا در سراشیبی نزول
دنیای اقتصاد- در پی کاهش ۸۴/۳ دلاری قیمت نفت، طلا در دو روز گذشته بیش از ۶۰ دلار کاهش قیمت را تجربه کرد. این نرخ علاوه بر خنثی کردن افزایش هشت دلاری روز چهارشنبه، به میزان ۶۶ و بعضا ۶۸ دلار در ساعات ۳۰/۱۳ و ۱۴ روز جمعه از بهای طلا کاست. این نرخ در آخرین گزارش روز جمعه به یک هزار و ۵۳ دلار کاهش یافت. با این روند پیشبینی میشود اثرات این کاهش ۶۸ دلاری طلا، امروز در بازار تهران مشهود باشد و شاهد کاهش قیمت طلا باشیم. خبر
در پی بیشترین کاهش یک روزه قیمت نفت
طلا ۶۸ دلار ارزان شد
فاطمه بهادری- در پی کاهش ۸۴/۳ دلاری قیمت نفت، طلا در دو روز گذشته بیش از ۶۰ دلار کاهش قیمت را تجربه کرد.
گرچه چندی است که این فلز قیمتی حرکت صعودی و نزولی هیجانی را در تاریخ خود ثبت میکند، اما پیشبینیها از ادامه افزایش ارزش آن حکایت دارند. برخی کارشناسان معتقدند بنا بر محدود بودن منابع طلای جهانی، ذخیرهسازی آن از بهترین سرمایهگذاریها برای آینده است، البته روند دو روز گذشته و کاهش ۶۶ دلاری در برخی ساعات کاری بازارهای دنیا این پیشبینی را کمرنگتر میکند.
بر این اساس نرخ هر اونس طلا با وزن تقریبی ۱/۳۱ گرم در ساعت ۱۴ روز چهار شنبه گذشته یک هزار و ۱۲۱ دلار به فروش میرسید که براساس آن نرخ یک مثقال طلای ۱۷ عیار در بازار تهران ۱۱۷ هزار و ۱۱۰ تومان به فروش رفت. نرخ یک گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۲۷هزار و ۳۰ تومان بود. این در حالی است که روزهای پنج شنبه و جمعه که دو روز نیمه تعطیل و تعطیل در کشورمان است، بهای طلا در بازارهای جهانی در حال کاهش بود. این نرخ علاوه بر خنثی کردن افزایش هشت دلاری روز چهارشنبه، به میزان ۶۶ و بعضا ۶۸ دلار در ساعات ۳۰/۱۳ و ۱۴ روز جمعه از بهای طلا کاست. این نرخ در آخرین گزارش روز جمعه به یک هزار و ۵۳ دلار کاهش یافت. با این روند پیشبینی میشود اثرات این کاهش ۶۸ دلاری طلا، امروز در بازار تهران مشهود باشد و شاهد کاهش قیمت طلا باشیم.
کاهش ۸۴/۳ دلاری قیمت نفت در روز پنج شنبه نسبت به روز قبل از آن، قیمت نفت را به بشکهای ۱۴/۷۳ دلار رساند تا بیشترین کاهش یک روزه را در چهارماه گذشته داشته باشد.
دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک نیز به شدت نسبت به ادامه روند نزولی قیمت نفت و کاهش پایبندی اعضا به سهمیههای تولید ابراز نگرانی کرد.
عبدا... البدری در مصاحبه با شبکه بیبیسی تصریح کرد، میزان پایبندی اعضای اوپک به سهمیههای تولید از ۸۰ درصد در سال گذشته به کمتر از ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است. این مساله به شدت نگرانکننده است. افزایش تولید و عرضه نفت از سوی اعضای اوپک به شدت نگرانکننده است، چرا که عدم خرید نفت از سوی کشورهای مصرفکننده موجب کاهش شدید قیمتها خواهد شد. وی تاکید کرد، در حالی که اوپک تغییری در سیاستهای تولید و عرضه نفت خود ایجاد نکرده تنها با افزایش تقاضای انرژی از سوی چین، هند و خاورمیانه روبهرو شده است. اوپک ۴۰ درصد نفت موردنیاز بازارهای جهانی را تامین میکند و حدود ۸۰ درصد ذخایر جهانی نفت را در اختیار دارد. قیمت جهانی نفت از ۱۴۷ دلار در جولای ۲۰۰۸ به کمتر از ۷۵ دلار در هر بشکه رسیده است. بحران مالی و اقتصادی جهان موجب کاهش بیسابقه تقاضای انرژی در کشورهای صنعتی و توسعهیافته شده است.
البته هنوز نگرانیهایی از نرخ بیکاری در آمریکا، بدهیهای کشورهای اروپایی همچون یونان و بالطبع نگرانی از بهبود اوضاع اقتصادی وجود دارد.
نرخ بهره بانکی اروپا بدون تغییر باقی ماند
همچنین بانک مرکزی اروپا برای نهمین ماه متوالی نرخ بهره بانکی این قاره را در حد یک درصد ثابت نگه داشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، بانک مرکزی انگلیس نیز در اقدامی مشابه نرخ بهره بانکی این کشور را بدون تغییر حفظ کرده است. ژان کلود تریکت، رییس بانک مرکزی اروپا طی بیانیهای تاکید کرد، با توجه به عدم وجود فشارهای تورمی در اقتصاد اروپا، بانک مرکزی اروپا تصمیم گرفت بار دیگر نرخ بهره بانکی را بدون تغییر در حد یک درصد ثابت نگه دارد. نرخ بهره بانکی اروپا از ماه مه ۲۰۰۹ تا کنون در حد یک درصد ثابت نگه داشته شده است. کلیه این اقدامات برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی جهانی است. تریکت در ادامه ضمن ابراز نگرانی از بحران اقتصادی و مالی یونان، گفت: نگرانیهای زیادی وجود دارد که بحران مالی یونان به سایر کشورهای اروپایی مثل پرتغال و اسپانیا نیز گسترش یابد. افزایش بدهیهای دولتی یونان تاثیر منفی شدیدی بر ارزش یورو داشته است. بانک مرکزی انگلیس نیز در اقدامی مشابه نرخ بهره بانکی خود را در رکورد بیسابقه ۵/۰ درصدی حفظ کرده است.
ارسال نظر