معافیت حقوق ورودی باعث شد
رشد بیسابقه واردات طلا
دنیای اقتصاد- پس از اعلام معافیت واردات انواع شمش طلا و نقره از پرداخت حقوق ورودی در اواسط آبان ماه، میزان واردات طلا در آذر ماه امسال هفت برابر این میزان در هشت ماه امسال بوده که در مجموع نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش ۴۰ هزار درصدی داشته است. قیمت طلا در آذرماه به اوج خود رسیده بود؛ این در حالی است که این روزها با تقویت نرخ دلار و کاهش درخواست خرید طلا در بازارهای آسیا، قیمت طلا در یک ماه اخیر روند نزولی به خود گرفته است. در آذر ماه امسال نسبت به ۸ ماه قبل از آن
واردات طلا یک ماهه ۷ برابر شد
پس از اعلام معافیت واردات انواع شمش طلا و نقره از پرداخت حقوق ورودی در اواسط آبان ماه، میزان واردات طلا در آذر ماه امسال هفت برابر این میزان در هشت ماه امسال بوده که در مجموع نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش ۴۰ هزار درصدی داشته است؛ اما در مقابل طلا، میزان واردات نقره نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۸۹ درصد کاهش داشته و در آذر ماه امسال هیچ نقرهای وارد کشور نشده است.
به گزارش ایسنا پس از گذشت مدتی از زمان ابلاغ معافیت واردات انواع شمش طلا و نقره از پرداخت حقوق ورودی، مراجعه به آمار گمرک در زمینه واردات طلا نشان میدهد در ۹ ماه امسال میزان واردات طلا به شکل خام به کشورمان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۴۰ هزار و ۲۰ و ۳۲ هزار و ۱۸ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که این روزها با تقویت نرخ دلار و کاهش درخواست خرید طلا در بازارهای آسیا، قیمت طلا روند نزولی به خود گرفته است. بر این اساس، طی این مدت هشت هزار و ۵۴۰ کیلوگرم طلا به ارزش ۳۰۴ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۹۱۵ دلار با سهم ۸۲/۰ درصدی از ارزش کل واردات به کشورمان وارد شده است.
این میزان واردات در مدت مشابه سال گذشته ۲۶ کیلوگرم به ارزش ۷۵۹ هزار و ۱۹۶ دلار بوده که از ارزش کل واردات آن مدت سال گذشته، صفر درصد سهم داشته است.
مقایسه آمار هشت و ۹ ماهه واردات طلا در امسال و سال گذشته نیز حاکی از این است که در حالی که در آذر ماه سال گذشته هیچ طلایی وارد کشور نشده بود، اما در این مدت امسال هفت هزار و ۴۳۴ کیلوگرم طلا به ارزش ۲۶۴ میلیون و ۵۰۵ هزار و ۸۴۲ دلار وارد کشور شده است. به عبارتی این ارقام نشان میدهند در حالی که در هشت ماه امسال بیش از هزار و ۱۰۶ کیلوگرم طلا وارد کشور شده بود، تنها در آذر ماه امسال بیش از هفت هزار کیلوگرم طلا وارد کشور شد؛ در واقع واردات طلا در آذر ماه هفت برابر واردات طلا در هشت ماهه امسال بود. طبق این گزارش، کشورهای عمده مبدا واردات طلا به ایران نیز به ترتیب امارات متحده عربی، ترکیه و آلمان بودهاند که هرکدام به ترتیب ۷۰، ۲۸ و ۶۱/۰ درصد از وزن کل واردات طلا به کشورمان سهم دارند.
کاهش ۸۹ درصدی واردات نقره
به گزارش ایسنا، معافیت طلا و نقره از پرداخت حقوق ورودی هرچند به نظر میرسد در واردات طلا خیلی تاثیر داشته؛ اما در واردات نقره اثر چشمگیری نداشته است؛ چرا که آمار گمرک کشور نشان میدهد میزان واردات نقره طی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۸۹ درصدی مواجه بوده است.
بر این اساس طی این مدت حدود ۵۶۷ کیلوگرم نقره به ارزش ۲۵۱ هزار و ۱۶۷ دلار وارد کشور شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته پنج هزار و ۶۵۱ کیلوگرم به ارزش دو میلیون و ۸۰۲ هزار و ۷۶۷ دلار بوده است. مقایسه این آمار اعلام شده توسط گمرک کشور نشان میدهد میزان واردات نقره به اشکال خام به کشور طی هشت ماهه امسال نسبت به هشت ماهه سال ۸۷ از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۹۷/۸۹ و ۰۴/۹۱ درصد کاهش داشته است.
در آذر ماه هیچ نقرهای وارد کشور نشده است
علاوه بر این، براساس این آمار در آذر ماه امسال هیچ نقرهای وارد کشور نشده و این در حالی است که در این مدت، سال ۸۷ ، ۲۶۸ کیلوگرم طلا به ارزش ۱۴۵ هزار و ۸۱۸ دلار وارد کشور شده است. همچنین سه کشور عمده مبدا واردات نقره به ایران، کشورهای ایتالیا، جمهوری کره و آلمان بودهاند که به ترتیب ۴۷ ، ۱۹ و ۱۰ درصد در واردات نقره به کشورمان سهم داشتهاند.
در مجموع با این روند واردات طلا و نقره به کشور آنچه گویاست افزایش رغبت به واردات طلا در مقابل کاهش اشتیاق به واردات نقره است.
ارسال نظر