مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی از امکان افزایش اعتبار کارت‌های اعتباری از ۶۰ هزار تومان به مبالغی بیشتر پس از آشنایی مردم با خدمات این نوع کارت‌ها خبر داد.

مهران شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار بانک و بیمه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره مبلغ کم سقف اعتبار در کارت‌های اعتباری صادر شده اظهار کرد: چون این کارت‌ها براساس عقود قرض‌الحسنه طراحی شده، فعلا سقف مبلغ آن ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است، اما پس از آشنایی مردم با کارکرد این کارت‌ها می‌توان مبلغ آن را افزایش داد.

وی تصریح کرد: در واقع این کارت‌ها براساس عقد قرض‌الحسنه یک وام کوتاه‌مدت در اختیار متقاضی قرار می‌دهد و پس از گذشت حداکثر ۳۰ روز، صورتحسابی در اختیار مشتری قرار داده و ۱۵ روز هم مهلت برای پرداخت آن در نظر گرفته می‌شود و اگر در این موعد مبلغ بدهی مشتری پرداخت شد، هیچگونه کارمزدی دریافت نمی‌شود. به گفته او مشتری می‌تواند بر اساس این اعتبار به خرید از تمام فروشگاه‌هایی که به دستگاه‌های کارت‌خوان فعلی مجهز هستند اقدام کند، ضمن اینکه مبلغ خرید مشتری ظرف مدت ۲۴ ساعت به حساب فروشنده واریز می‌شود.

مدیر کل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: هر شخص فقط می‌تواند یک کارت اعتباری داشته باشد و پس از صدور این کارت در هر بانک‌، مشخصات آن در یک پایگاه اطلاعاتی مرکزی در بانک مرکزی ثبت می‌شود و یک فرد نمی‌تواند از دو بانک مختلف کارت اعتباری دریافت کند.

شریفی به در نظر گرفتن شرایط تشویقی برای بانک‌ها برای گسترش استفاده از این کارت‌ها اشاره کرد و گفت: استفاده از این کارت‌ها باعث می‌شود بانک‌ها منابع خود را کمتر مصروف اسکناس و ایران‌چک کنند و به همین دلیل قدرت تسهیلات‌دهی‌شان بالاتر می‌رود. وی تاکید کرد: بانک‌ها بر اساس شناخت‌شان از مشتری برای او تعیین اعتبار می‌کنند، ولی حداکثر این تعیین اعتبار فعلا ۶۰۰ هزار تومان است.

این گزارش می‌افزاید: صدور کارت‌های اعتباری در بانک‌های ملی، صادرات و ملت آغاز شده و برخی بانک‌های دیگر هم برای صدور این کارت‌ها بر اساس ضوابط بانک مرکزی اعلام آمادگی کرده‌اند. البته پیش از این برخی بانک‌های خصوصی هم به صدور این کارت‌ها اقدام می‌کردند که بر اساس ضوابط بانک مرکزی نبوده است و بعضا برای اعتبارشان کارمزد در نظر می‌گرفتند.