وزیر اقتصاد خبر داد:
رفع ممنوعیت ورود بیمههای خارجی در برنامه پنجم
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه رفع ممنوعیت ورود بیمههای خارجی یکی از مسائلی است که در قالب لایحه به مجلس داده میشود، گفت: در برنامه پنجم توسعه زمینه جذب شرکتهای بیمه خارجی و نمایندگی آنها در کشور ایجاد خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت بیمه، سیدشمسالدین حسینی در دومین همایش تحول در صنعت بیمه در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بیشتر صنایع کشور به خصوص در بخش مالی دچار دروننگری شدهاند. به طوری که هم بازار و هم رقبای خود را تنها در سطح ملی و نه بینالمللی میبینند.
وی با بیان اینکه دروننگری یکی از آفتهای زندگی بشری است، افزود: حمایت از ظرفیتهای ملی به این معنی نیست که خود را از رقابتهای بینالمللی محروم کنیم، بلکه میتوان با روشهایی مثل سرمایهگذاری مشترک، تشکیل کنسرسیوم و غیره با شرکتهای خارجی در بخش مالی فعالیت کرد.
رییس کمیسیون اقتصادی دولت در ادامه به ظرفیتهای اقتصادی بسیار زیاد در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور ما هماکنون ۳/۱ درصد است. در صورتی که این رقم میتواند چند برابر رقم فعلی افزایش یابد.
وی همچنین افزود: سال گذشته رشد حق بیمههای شرکتهای خصوصی از شرکتهای دولتی بیشتر بود و این هم نشاندهنده آن است که ظرفیتهای بسیاری در این صنعت وجود دارد.
حسینی بیمه را به سیستم پدافند در مقابل مخاطرات سرمایهگذاری تشبیه کرد و اظهار داشت: امروز هم در سطح خرد و هم در سطح کلان نیاز به بیمه شدیدا احساس میشود. به طوری که هم اکنون یکی از دغدغههای کمیسیون اقتصادی دولت چگونگی پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز است.
وی به دستور ۱۰ مادهای رییس جمهور به وزیر وقت اقتصاد در خصوص تحول در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: محور اصلی دستور رییس جمهور تحول ساختاری، فراهم کردن زمینه مناسب برای حضور فعالتر بخشخصوصی در صنعت بیمه است که هماکنون ۱۶ شرکت خصوصی با ۲۵ درصد سهم در این صنعت فعالیت دارند.
بیمه مرکزی با انحصار یک شرکت دولتی در این صنعت مقابله میکند
رییس کل بیمه مرکزی نیز در این همایش، مقابله با قیمتگذاری تهاجمی و رقابت ناسالم را به عنوان دغدغه و یک اصل برای بیمه مرکزی توصیف کرد.
فرشباف ماهریان گفت: در شش سال اخیر ۱۶ شرکت بیمه در چارچوب بخش خصوصی تاسیس شده و بیش از ۲۵ درصد بازار بیمه کشور را اختیار دارند که با اجرای سیاستهای کل اصل ۴۴ در صنعت بیمه و خصوصی شدن یکی از شرکتهای دولتی سهم بخش خصوصی از بازار بیمه کشور اکنون به ۳۳ درصد رسیده است و با خصوصی سازی شرکتهای بیمه آسیا و دانا سهم بخش خصوصی در صنعت بیمه کشور به ۵۳ درصد خواهد رسید.
وی افزود: تسلط یک شرکت دولتی یا خصوصی بر حدود ۴۷ تا ۵۰ درصد از کل حق بیمه کشور ادامه شکلی از انحصار است که بیمه مرکزی به عنوان بالاترین رکن و مقام ناظر صنعت بیمه با این وضعیت مقابله میکند.
دکتر فرشباف ماهریان تصریح کرد: بیمه مرکزی برای تقویت رقابت در بازار بیمه کشور و گسترش هر چه بیشتر پوشش بیمه، اصلاح نظام تعرفه بیمه را به تدریج طی ۵ سال و در هفت مرحله به اجرا میگذارد و تاکنون دو مرحله اول آن را در مورد بیمههای باربری، آتشسوزی و بدنه اتومبیل برای اجرا ابلاغ کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در اصلاح نظام تعرفه در بیمه، حفظ حقوق بیمهگذاران و بیمه شدگان و گسترش بیمه در کشور مورد توجه بیمه مرکزی قرار دارد و یادآور شد: حمایت از ایجاد و توسعه نهادهای حرفهای و تخصصی در بازار بیمه، جلوگیری از ایجاد انحصار در بازار بیمه کشور و مقابله با قیمتگذاری تهاجمی یا دامپینگ، حفظ توازن بین حق بیمه هر رشته و خسارتها و هزینههای همان رشته نیز در اصلاح نظام تعرفه در بیمه، مورد توجه بیمه مرکزی است.
وی با بیان اینکه طرح نظام نظارت جامع، مشتمل بر نظارت مالی و غیرتعرفهای، نهایی شده و حداکثر تا ۲ سال آینده اجرایی خواهد شد، یادآور شد: اینکه شرکتهای بیمه در برخی رشتهها نرخهای تهاجمی بگذارند و زیان آن را با گران کردن بیمهنامه رشتههای دیگر جبران کنند، قابل قبول نیست. شرکتها باید با رقابت سالم به سمت تعادل در نرخگذاری بروند تا بیمه گسترش یابد و همه کشور از آن منتفع شوند.
رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: صنعت بیمه کشور در حال گذار از دوران طولانی انحصار چند شرکت بیمه دولتی به بازاری است که در آن چند شرکت بیمه خصوصی و یک شرکت بیمه دولتی به صورت غیرانحصاری و رقابتی به فعالیت بپردازند و به این منظور، ما باید یک نظام نظارتی مالی و غیرتعرفهای را در صنعت بیمه به اجرا بگذاریم و همزمان با آن بازار رقابتی را در صنعت بیمه کشور توسعه بدهیم.
دکتر فرشباف ماهریان در پایان با اشاره به سرعت گرفتن روند «تحول در صنعت بیمه» از زمان اعلام محورهای اساسی برای تحول در صنعت بیمه در فرمان ۱۰ مادهای رییس جمهور در سال ۱۳۸۶ تاکنون گفت: بیمه مرکزی عملیاتی کردن برنامه تحول در صنعت بیمه را از سال ۱۳۸۷ به اجرا گذاشت و امسال با برگزاری همایش جدید بیمه و توسعه، استقرار نظام نظارت و تنظیم بازار بیمه کشور به صورت نهادینه، هوشمند و خود تنظیم را مورد توجه قرار داد.
ارسال نظر