گروه بازار پول- باید در سیاست‌های ارزی، مالیاتی، بانکی و یارانه‌ای نگاه کنیم که مدیران تولیدی کشور برای پایداری چه نیازی دارند و اگر به‌این اصل معتقدیم که امنیت کشور اصل اول است باید به‌این موضوع توجه کافی کنیم.

دکتر نهاوندیان با اشاره به تصویب‌ آیین‌نامه وصول مطالبات معوقه بانکی تصریح کرد:‌این‌ آیین‌نامه مبتلا به فعالان اقتصادی است و باید با اتاق در‌این باره مشورت شود، زیرا فعالان اقتصادی می‌توانند در توفیق‌این مصوبه کمک کنند.

وی افزود: هدف اصلی باید‌این باشد که واحد تولیدی به کار خود ادامه دهد، ولی اگر هدف‌این باشد که بانک به پولش برسد برخورد ریشه‌ای با موضوع نشده است.

دکتر نهاوندیان ضمن اعلام آمادگی اتاق‌ایران برای تشخیص بدهکاران خوش حساب و بدحساب گفت: تجربه خوبی در استان خراسان داشتیم که واحدهای تولیدی توانستند صندوقی تشکیل دهند و بدهی‌ها را به بانک‌ها پرداخت و در نتیجه زمینه اعطای تسهیلات جدید فراهم شد. بنابراین در بحث استمهال می‌توان‌این الگو را پیاده کرد و به روز شدن مطالبات را تسهیل کرد. وی با بیان‌این مطلب که تعداد قابل توجهی از واحدهای بدهکار به بانک‌ها از دولت طلبکارند، تصریح کرد: اگر بانک‌های دولتی بتوانند‌این بدهی‌ها را پایاپای کنند برخی از مشکلات حل خواهد شد. صنایع برق، فلزی و پیمانکارها با‌این مشکل مواجه هستند. وی افزود: شرکت‌های بزرگ که دولتی یا شبه دولتی‌اند با بانک‌ها به توافقاتی رسیده‌اند و ما توقع داریم که رفتار یکسانی نیز با شرکت‌های کوچک و متوسط بخش خصوصی شود.

رییس اتاق ‌ایران سپس خواستار توجه به شرایط خاص برخی از واحدها شد و افزود: بعضی از واحدها که قادر نیستند بدهی‌های خود را به بانک‌ها پرداخت کنند به علت تعویق‌هایی خارج از اداره آنها بوده است و نباید حکم واحد و کلی ابلاغ کرد.

وی عقد خرید دین را یکی از راه‌حل‌های حل مشکل بانک‌ها و واحدهای تولیدی دانست و تصریح کرد: اجرای موفق ‌این‌ آیین‌نامه مورد توجه همه است و‌این که تصور شود فعالان اقتصادی تسهیلات دریافت می‌کنند، ولی پرداخت نمی‌کنند تصور غلطی است.