رییس‌کل بانک مرکزی درباره ارزش‌گذاری پول ملی اظهار داشت: معتقدم پول درشت عامل ایجاد تورم نیست‌ و انتشار ایران‌چک‌های ۵۰ و ۱۰۰هزار تومانی بانک مرکزی تاثیری بر افزایش نرخ تورم نداشته است. محمود بهمنی در جمع خبرنگاران به بحث حذف صفرها از پول ملی اشاره کرد و گفت: باید منتظر باشیم تا نتایج برنامه‌های دولت از جمله طرح هدفمند کردن یارانه‌ها را ببینیم و پس از آن برای این کار امر تصمیم‌گیری کنیم؛ بنابراین هنوز زمان حذف صفرها از واحد پولی کشور فرا نرسیده است.

واحد پولی جدید

بهمنی درباره نام جدید واحدپولی کشور پس از حذف صفرها گفت: هنوز فکر خاصی برای نام‌گذاری واحد پولی کشور پس از حذف صفرها نکرده‌ایم؛ چون هنوز به نتیجه نهایی برای حذف سه یا چهار صفر از واحد پولی نرسیده‌ایم؛ اما به هر حال تعدادی از صفرها حذف خواهد شد.

موسسات خدمات مالی

رییس‌کل بانک مرکزی درباره چاپ آگهی موسسات پولی و مالی غیرمجاز و شرکت‌های خدمات مالی در برخی رسانه‌ها گفت: ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرده‌ایم که از تبلیغات این گونه موسسات در رسانه‌ها ممانعت کند؛ یعنی ارائه خدمات مالی و واسطه‌گری پولی، پرداخت تسهیلات یا دریافت وام به وسیله این گونه موسسات ممنوع است. فعالیت آن‌ها با اشکالات زیادی همراه است. بهمنی همچنین از جذب سرمایه‌های سرمایه‌گذاران و ارائه تضمین به آنها از سوی بانک مرکزی استقبال کرد و گفت: به این سرمایه‌ها سود بالایی پرداخت می‌شود و اگر این سرمایه‌ها وارد فعالیت‌های اقتصادی شوند، سودی بیش از ۲۰درصد خواهند داشت؛ ضمن اینکه در حال حاضر نرخ سود اوراق مشارکت ۱۶درصد است.

تورم

وی در مورد ملاک‌های بانک مرکزی برای محاسبه نرخ تورم گفت: ممکن است که مردم تنها قیمت چند کالا را مدنظر قرار دهند، اما بانک مرکزی شاخص کل کالاها؛ یعنی ۳۵۹ قلم کالا را در نظر می‌گیرد؛ مثلا نرخ اجاره بهای مسکن یک قلم کالای اساسی در محاسبات نرخ تورم است، براساس گزارش آمارگرهای بانک مرکزی نرخ اجاره بهای مسکن در اجاره‌نامه‌های جدید افزایش نیافته است و بعضا با کاهش همراه بوده و این افزایش نیافتن به معنای صفر بودن رشد آن است. حال این قلم با بقیه اقلام جمع و نرخ تورم به دست می‌آید. هم‌اکنون نرخ رشد تورم ۵/۱۸درصد است که این امر به معنای کاهش نرخ تورم نیست، بلکه به این معنا است که اگر نرخ تورم در سال گذشته بیش از ۲۹درصد بود امسال نرخ رشد آن ۵/۱۸درصد است.

تسهیلات قرض‌الحسنه

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سلیقه‌ای مدیران شعب در دریافت تضامین بیشتر به هنگام پرداخت وام قرض‌الحسنه گفت: سیستم ثبت‌نام و ارائه تسهیلات ازدواج بانک مرکزی و نظام بانکی یکپارچه است و برای ارائه تسهیلات ازدواج بانک‌ها نباید چک یا سفته دریافت کنند و تنها ضمانت یک یا دو ضامن کافی است؛ البته لازم نیست که ضامن حتما کارمند رسمی باشد این موارد مذکور به بانک‌ها اعلام شده است و آنها باید رعایت کنند. رییس ‌کل بانک مرکزی از طراحی یک بانک اطلاعاتی برای تمام متقاضیان دریافت تسهیلات خبر داد که از طریق آن می‌توان هر نوع تسهیلاتی که شخص تاکنون دریافت کرده رصد کرد.