نرخ حق بیمه ریسک‌های هوایی ایران 20‌درصد افزایش یافت

لیلا اکبرپور

به موازات تحریم‌های صورت گرفته برای صنعت بیمه کشورمان، سوانح هوایی ایران در سال ۸۸ موجب شد تا نرخ حق بیمه ریسک‌های هوایی برای ناوگان هوایی کشورمان بیش از ۲۰درصد افزایش یابد.

یک منبع آگاه در این خصوص به دنیای اقتصاد گفت: بحث تحریم موضوع جدیدی نیست و رویکرد بیمه‌گران اتکایی دنیا به این مساله متفاوت است.او ادامه داد: تا زمانی که سازمان ملل موضوع تحریم را به صورت رسمی اعلام نکند بیمه‌گران اتکایی بازار اروپا توجهی به تحریم ندارند، اما بیمه‌گرانی که سهامداران آمریکایی دارند به تبعیت از تهدیدات دولت آمریکا علیه ایران از فهرست بیمه‌گران اتکایی طرف قراداد با صنعت بیمه ایران خارج می‌شوند.او درخصوص افزایش نرخ حق بیمه ریسک‌های هوایی ایران یادآورشد: این موضوع ربطی به تحریم ندارد بلکه وقوع حوادث متعدد هوایی در امسال موجب شد تا صنعت هوایی ایران جزو کشورهای با ریسک بالا قرارگیرد و افزایش نرخ حق بیمه برای این گروه در عالم بیمه‌گری طبیعی است.

او همچنین از پیشنهاد لیدرواگذاری اتکایی یکی از شرکت‌های هواپیمایی کشورمان به شرکت بیمه ایران خبر داد و گفت: لیدر یاد شده که مسوول توزیع ریسک این شرکت هواپیمایی در بازار لندن است برای استفاده از ظرفیت شرکت بیمه ایران به هواپیمایی مذکور پیشنهاد کرده تا با تغییر بیمه‌گر خود با بیمه ایران به عنوان بیمه‌گر مستقیم قرارداد امضا نماید.این درحالی است که شرکت هواپیمایی مذکور در حال تمدید قرارداد خود با یکی از شرکت‌های بیمه خصوصی ایرانی است که این شرکت برای اخذ پوشش‌های لازم در بازار خارجی با مشکل کم بیمه گی روبه رو شده است.

این منبع آگاه در این خصوص متذکر شد: پوشش لازم بیمه مسوولیت برای ناوگان هوایی این شرکت حداقل یک میلیارد دلار است که پوشش ریسک برای زمان حداکثر وزن در زمان بلندشدن، حداکثر وزن درزمان نشستن هواپیما و ظرفیت صندلی هواپیما مبنای تعیین این میزان است.

او ادامه داد: بیمه‌گران ایرانی برای حفظ اطلاعات بیمه‌گذار خود به ویژه مشتریان دانه درشت در زمان واگذاری اتکایی تنها واگذاری اتکایی اجباری به بیمه مرکزی را رعایت می‌کنند و بدون توجه به اشباع بازار داخلی اقدام به واگذاری بیش از ۹۰درصد ریسک در بازارهای خارجی می‌کنند.

به گفته وی لیدر یادشده به منظور استفاده از ظرفیت بیمه ایران و سایر بیمه‌گران پیشنهاد تغییر بیمه‌گر مستقیم را داده است که هنوز خبری مبنی‌بر قبول یا رد پیشنهاد مذکور توسط مسوولان شرکت هواپیمایی فوق در دست نیست.

سهم ایران از سوانح هوایی جهان

طی هفت سال گذشته ۳۷۱ سانحه مرگبار هوایی با ۷۲۰۹ نفر کشته در دنیا رخ داده که سهم ایران از تعداد سوانح هشت سانحه (۲‌درصد) و از تعداد کشته‌ها ۶۲۵ نفر (۸‌درصد) بوده است.

به گزارش فارس به نقل ازسایت بین‌المللی planecrashinfo که تازه‌ترین و به روز‌ترین سوانح هواپیمایی دنیا را منتشر می‌کند و با استفاده از ۶۸ مرجع و منبع معتبر بین‌المللی جزئیات اطلاعات ۵۲۸۲ سانحه مرگبار هواپیمایی را از سال ۱۹۲۰ میلادی در اختیار دارد، با اعلام این آمار افزود: از مجموع هشت سانحه هوایی در ایران طی هفت سال گذشته دو سقوط مربوط به سی ۱۳۰، دو سقوط توپولف و چهار سقوط دیگر مربوط به بوئینگ، ایلیوشین، آنتونف و فالکون بوده است.

در سال ۲۰۰۹ میلادی تا تاریخ ۲۰ جولای ۳۰ سانحه هوایی با ۹۵۹ کشته در دنیا داشتیم که یکی از این سوانح هوایی مربوط به هواپیمای توپولف در ایران با ۱۶۸ کشته بوده است و در عین حال مرگبار‌ترین سانحه هوایی در این سال سقوط ایرباس شرکت هواپیمایی ایرفرانس با ۲۲۸ کشته بوده است.

بنابراین گزارش، در سال ۲۰۰۸ میلادی ۶۲ سانحه هوایی با ۸۲۰ کشته رخ داده که مرگ‌بارترین آنها سقوط هواپیمایی مک‌دونالد داگلاس شرکت اسپان ایر با ۱۵۴ کشته است و خوشبختانه ایران در این سال سانحه مرگباری نداشته است. در سال ۲۰۰۷ میلادی ۵۴ سانحه هوایی با ۹۳۱ کشته داشتیم که سقوط ایرباس در برزیل با ۱۸۷ کشته مرگبار‌ترین آنها بوده است و خوشبختانه در این سال نیز سانحه مرگبار هوایی در ایران رخ نداده است.