5میلیون سهم بیمه دی در فرابورس عرضه می‌شود

لیلا اکبرپور

ساعت ۱۴ امروز دوشنبه بیست و هفتم مهرماه جلسه معارفه بیمه دی در ساختمان مرکزی این شرکت واقع در بلوار میرداماد تهران برگزار می‌شود و در روز چهارشنبه همین هفته حداقل ۵میلیون سهام اولیه این شرکت در فرابورس عرضه خواهد شد.

این آخرین خبری بود که علی فتحعلی، مدیرعامل بیمه‌ دی در خصوص عرضه سهام این شرکت در فرابورس به دنیای اقتصاد گفت. از او همچنین در خصوص پیش‌بینی ارزش تعیین شده هر سهم بیمه دی برای عرضه اولیه در فرابورس پرسیدیم، هر چند فتحعلی از این قیمت خبر داشت اما صلاح دید سوال خبرنگار دنیای‌اقتصاد را این‌گونه پاسخ دهد: پیش از این نقل و انتقال سهام بیمه دی از طریق شبکه غیررسمی صورت می‌گرفت و نوسان زیادی داشت، روز چهارشنبه عرضه اولیه سهام بیمه دی براساس قیمت پایه مشخص شده صورت می‌گیرد.

مدیرعامل بیمه دی در خصوص سوددهی این شرکت یادآور شد: طی سال‌های فعالیت بیمه دی همواره سعی شد سودی متناسب با نرخ بازار در جهت پاسخگویی به انتظار سهامداران تقسیم شود، اما توجه داشته باشید که سیاست اصلی شرکت افزایش سرمایه و ذخایر فنی است تا ضمن ارتقای ظرفیت نگهداری، سود معقولی از محل سرمایه‌گذاری‌های همان ذخایر فنی حاصل شود.

در واقع سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه طبق آیین‌نامه ۴۲ مصوب شورای عالی بیمه از محل ذخایر فنی صورت می‌گیرد. بنابراین افزایش ذخایر فنی ضمن ارتقای توان شرکت برای پذیرش ریسک بیشتر در جهت بهبود سودآوری کمک خواهد کرد.

همچنین فریدون صفرخانلو، مدیر سرمایه‌گذاری و برنامه ریزی بیمه دی در این نشست با بیان اینکه EPS هر سال مالی بیمه دی طی سال‌های ۸۴ تا ۸۷ همواره بالاتر از نرخ بازدهی سالانه حاکم بر بازار سرمایه بوده و نسبت به توزیع DPS بر همین اصل اقدام شده است، افزود: جمع دارایی‌های بیمه دی از ۲۸۳میلیارد ریال در پایان سال مالی ۸۴ به ۹۷۸میلیارد ریال در سال ۸۷ رسیده است.

او ادامه داد: ذخایر فنی شرکت در سال ۸۴ معادل ۱۸میلیارد ریال بود که در سال ۸۵ به ۵۰ و در سال ۸۶ به ۱۵۶میلیارد ریال افزایش یافت و در پایان سال مالی ۸۷ به ۳۹۰میلیارد ریال بالغ شد.

به گفته مدیر سرمایه‌گذاری بیمه دی، مشارکت در تاسیس بانک دی و کارگزاری نماد شاهد از جمله فعالیت‌های این شرکت در سرمایه‌گذاری‌ها است که در راستای بهبود سودآوری صورت گرفته است.

صفرخانلو در خصوص عرضه سهام بیمه دی در فرابورس متذکر شد: بیمه دی پیش از آنکه این شرکت بخواهد سهام خود را در فرابورس عرضه کند، طی نامه شماره ۱۰۴۷ مورخ چهارم دی‌ماه سال ۸۷ سازمان بورس در فهرست ثبت شده شرکت‌ها نزد بورس درج شده و مشمول مقررات، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل سازمان بورس اوراق بهادار قرار دارد، اما فرابورس را جذاب‌تر دیدیم. در همین مدت کوتاه فعالیت فرابورس مشاهده شد که وجه تمایزی بین بورس و فرابورس نیست، مگر پذیرش سهل‌تر و کاهش نرخ مالیات نقل و انتقال سهام در فرابورس جذابیت آن را بیشتر کرده است.

و تصمیم در حال حاضر هیات‌مدیره ادامه فرآیند عرضه سهام در فرابورس برای مدت یک سال است تا پس از گذشت این زمان طبق شرایط بازار در خصوص ورود به بورس اتخاذ تصمیم خواهد شد.

او در خصوص سهام شرکت‌های بیمه گفت: طبق ماده ۳۱ قانون تاسیس بیمه مرکزی و آیین‌نامه ۴۰ مصوب شورای‌عالی بیمه، عملیات بیمه فقط باید توسط شرکت‌های بیمه سهامی عام ایرانی عرضه شود، بنابر این الزام نقل‌و‌انتقال سهم و سودآوری جزو سهامی عام بودن است، اما تا قبل از این فرآیند نقل‌و‌انتقال سهام شرکت‌ها خارج از بورس و فرابورس انجام می‌شد و بیمه دی نخستین شرکت بیمه‌ای کشور است که در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب وارد فرابورس می‌شود.

او در خصوص افزایش سرمایه این شرکت گفت: سرمایه فعلی بیمه دی ۳۰۵میلیارد ریال است که طی یک برنامه کوتاه‌مدت این رقم ۵ برابر شده و سهامداران جدیدی به ترکیب سهامداران اضافه خواهد شد.صفرخانلو ادامه داد: اکنون ۲۰درصد سهام بیمه دی به شرکت توسعه دانش مدیریت خوارزمی وابسته به بانک صادرات ایران تعلق دارد و این شرکت در صدد توسعه سهام خود است، ضمن آنکه شرکت‌های عمده سرمایه‌گذاری نیز خواهان خرید سهام بیمه‌ دی و پیوستن به جمع سهامداران این شرکت هستند.

مدیر سرمایه‌گذاری بیمه دی درخصوص عملکرد این شرکت در ۴ سال فعالیت خود گفت: در این مدت ضمن توسعه زیرساخت‌های لازم جهت فعالیت بیمه‌ای، توسعه شعب و نمایندگی در سراسر کشور همگام با کسب درآمدهای عملیاتی از محل حق بیمه تولیدی از سیاست‌های اصلی شرکت بیمه‌ دی بود که توانست به سودآوری قابل‌قبولی دست یابد.

صفرخانلو ادامه داد: سود خالص شرکت در عملکرد سال‌مالی ۸۷ با رشد ۵/۲برابری نسبت به سال قبل به رقمی بالغ‌بر ۵۴میلیارد ریال رسید که انتظار می‌رود این رشد سیر صعودی را طی کند.

او گفت: حق بیمه عاید شده بیمه دی در سال ۸۴ حدود ۶۵میلیارد ریال بود که در سال ۸۷ به بیش از ۶۰۱میلیارد ریال افزایش یافت.

او با بیان اینکه پرداخت خسارت به منزله خدمات پس از فروش و ارائه سرویس به مشتریان است، اظهار داشت: بیمه‌ دی در سال ۸۷ بالغ‌بر ۴۰۶میلیارد ریال خسارت پرداخت کرد که عمده پرداخت‌ها مربوط به بیمه‌گذاران رشته‌های عمر، درمان و خودرو بوده است.

صفرخانلو یادآور شد: در راستای کنترل ریسک‌ها و در جهت پاسخگویی مناسب، نسبت به تشکیل زیرشاخه‌های مدیریت ریسک و آکچوئری در معاونت فنی شرکت جهت مواجهه با بازار بدون تعرفه و توسعه بیمه‌های عمر انفرادی و فروش بیمه‌های خرد اقدامات مناسبی صورت پذیرفته است، ضمن آنکه تشکیل میزهای بیمه‌ای در شعب بانک دی از مهم‌ترین برنامه‌های آتی بیمه دی در بخش فنی است.

مدیر سرمایه گذاری بیمه دی در خاتمه درخصوص چشم‌انداز عملیاتی شرکت بیمه دی گفت: کمک به جامعیت و توسعه صنعت بیمه در گستره ملی و تامین نیاز مشتریان با کیفیتی متمایز از اهم وظایف بیمه دی است. این شرکت با تکیه بر نیروی انسانی کارآمد در پی گسترش بازارهای خود در داخل و خارج است تا ضمن کسب و تثبیت اعتبار در صنعت بیمه، سودآوری و بقای شرکت تضمین شود.