رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی‌ایران از واگذاری امورمربوط به برآورد خسارت‌های بیمه‌ای به شرکت‌های مستقل خبر داد. به گزارش‌ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی صنعت بیمه، «جواد فرشباف ماهریان» دراین خصوص افزود:‌این تصمیم با هدف اطمینان از تامین حقوق مردم اتخاذ شده است که شرکت‌های مستقل و بی‌طرف آن را اجرا خواهند کرد.

وی گفت: هم اکنون برآورد خسارت‌ها را خود شرکت‌های بیمه انجام می‌دهند، ولی در روش جدید، نهادهای جدیدی به عنوان شرکت‌های برآورد خسارت که طبق ضوابط و مقررات بیمه مرکزی تاسیس و با نظارت آن، فعالیت خواهند کرد،‌این مسوولیت را عهده‌دار خواهند شد.

رییس شورای عالی بیمه همچنین با اشاره به عرضه قریب‌الوقوع سهام شرکت‌های بیمه دانا و آسیا در بورس اوراق بهادار تهران، ورود صنعت بیمه به بورس را نقطه عطفی در عرضه خدمات بیمه‌ای دانست و گفت: به‌زودی تراز صنعت بیمه به سود شرکت‌های بیمه خصوصی تغییر می‌کند و سهم بخش خصوصی در‌این صنعت بیشتر از بیمه‌های دولتی می‌شود.

وی تصریح کرد: با واگذاری سهام دو شرکت بیمه دولتی دیگر به‌زودی سهم شرکت‌های بیمه خصوصی در صنعت بیمه کشور از ۲۵ درصد کنونی به بیش از ۵۳ درصد می‌رسد.

رییس کل بیمه مرکزی درباره علت استقبال کم نظیر از ده درصد سهام عرضه شده شرکت بیمه البرز، افزود: شفاف بودن فعالیت‌ها در صنعت بیمه یکی از عوامل استقبال فعالان بازار سرمایه از سهام شرکت‌های بیمه دولتی است و همین موضوع سبب شد در مدت کوتاهی سهام شرکت بیمه دولتی البرز خریداری شود.

فرشباف با اشاره به تدوین طرح تحول در صنعت بیمه کشور، نخستین آثار اجرای آن را فراهم شدن شرایط رقابت و تعرفه خدمات بیمه‌ای در بازار بیمه کشور دانست و گفت: شورای عالی بیمه از آغاز امسال آزادسازی مرحله‌ای تعرفه‌ها را در دستور کار قرار داده است. وی از اجرای نخستین مرحله آزادسازی نرخ خدمات بیمه‌ای از دو ماه پیش خبر داد و افزود: شرایط عمومی‌آزادسازی نرخ‌ها به شرکت‌های بیمه ابلاغ شده است و مرحله دوم آزادسازی پس از برگزاری نشست شورای‌عالی بیمه در آینده نزدیک اعلام می‌شود. رییس کل بیمه مرکزی گفت: آزادسازی نرخ برخی از خدمات بیمه‌ای که مردم بیشتر از آنها استفاده می‌کنند، همچون بیمه آتش سوزی واحدهای مسکونی، بیمه بدنه خودرو و مانند آن در دست بررسی است تا‌این نرخ‌ها در شرایط رقابتی و در نهایت به سود مردم تعیین شود و به طور قطع نرخ‌های جدید کمتر از نرخ‌های کنونی خواهد بود.

فرشباف افزود: اگر شرکت‌های بیمه خصوصی شوند، اما امکان تعیین قیمت خدمات بیمه‌ای برای آنها فراهم نشود شکل آنها خصوصی می‌شود، اما نمی‌توانند درتعیین قیمت به رقابت بپردازند. رییس شورای عالی بیمه درپاسخ به ‌این پرسش که چه زمانی شاهد تغییر رویکرد شرکت‌های بیمه‌ای در کاهش نرخ و افزایش خدمات بیمه‌ای خواهیم بود، اظهار داشت: هم اکنون در برخی رشته‌ها، خسارت‌های پرداختی بیشتر از حق بیمه‌های دریافتی است، اما در برخی خدمات بیمه‌ای غیراتومبیلی، حق بیمه‌های دریافتی بیشتر از خسارت‌های پرداختی است و بیمه مرکزی با ‌ایجاد شرایط رقابتی در پی کاهش نرخ‌این نوع خدمات بیمه‌ای است.

فرشباف از برنامه‌ریزی برای عرضه سهام برخی شرکت‌های بیمه‌ای (غیردولتی) که به لحاظ سرمایه و امکانات امکان ورود آنها به بورس نیست در فرابورس خبر داد و گفت: با ورود‌این شرکت‌ها به فرابورس شفافیت عملکرد آنها بیشتر می‌شود.