22 درصد جمعیت کشورتحت پوشش بیمه معلم قرار دارد

عکس: نگار متین نیا

لیلا اکبرپور- محمدرضا عباسی، مدیرعامل بیمه معلم روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد: طبق آخرین آماربیمه مرکزی ایران سهم بیمه معلم از ۶۵/۰درصد از سهم بازار بیمه کشور درسال ۸۶ با رشد ۲۵۰درصدی به ۹۳/۱درصد در پایان سال ۸۷ رسید و براساس عملکرد شرکت در پایان ۶ماه اول سال جاری تاکنون ۵۰درصد پرتفوی ۷۰۰میلیارد ریالی مصوب مجمع عمومی صاحبان سهام تحقق یافته است.

عباسی با استناد به گزارش بیمه مرکزی ایران گفت: بیش از ۶۰درصد از ۲/۳‌درصد پرتفوی بیمه‌های دولتی منتقل شده به بخش خصوصی طی سال ۸۷ متعلق به بیمه معلم است.

وی با یادآوری اینکه ۲۲درصد از جمعیت کشور که شامل دانش‌آموزان و پرسنل آموزش و پرورش می‌شود، تحت پوشش بیمه معلم قرار دارند، ادامه داد: این شرکت در سال جاری برای اولین بار و با هدف ارتقای خدمات کیفی بیمه درمان تکمیلی معرفی‌نامه‌ای را از طریق سیستم پردازش الکترونیکی به افراد تحت پوشش ارائه می‌دهد.

عباسی با اشاره به اینکه ۱۳میلیون دانش‌آموز و ۲میلیون نفر از پرسنل آموزش و پروش تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان بیمه معلم قراردارند، ادامه داد: نزدیک به ۹۰درصد از بیمه‌های عمر و حوادث مصوب کارکنان و بیمه‌های عمر و حوادث مکمل پرسنل آموزش و پرورش بیمه‌نامه بیمه معلم دارند.

مدیرعامل بیمه معلم در پاسخ به پرسش خبرنگار دنیای‌اقتصاد مبنی بر اینکه آیا با واگذاری ۵۰درصدی اتکایی اجباری بیمه‌های فرهنگیان به بیمه مرکزی ایران، پرتفوی فرهنگیان مقرون به صرفه است؟ گفت: درخصوص کاهش واگذاری‌های اتکایی اجباری به بیمه مرکزی صحبت‌هایی شده وصنعت بیمه این امر را دنبال می‌کند اما تا آن زمان واگذاری ۵۰درصد این پرتفوی به بیمه مرکزی ناگزیر صورت می‌گیرد. اما توجه داشته باشید که بیمه معلم ضمن ارائه خدمات مناسب به جامعه فرهنگیان همواره از نظر مدیریت هزینه‌ها درمیان شرکت‌های بیمه در مقام اول است.مدیرعامل بیمه معلم با درخواست از تمام فرهنگیان برای تکمیل فرم معرفی‌نامه بیمه تکمیلی از طریق سایت این شرکت افزود: تمام فرهنگیان سراسر کشور باید با مراجعه به سایت این شرکت ثبت‌نام الکترونیکی را انجام دهند تا خدمات بیمه درمان تکمیلی آنها با مشکلی مواجه نشود. وی با اشاره به انعقاد قرارداد بیمه معلم با بانک صادرات ایران، گفت: براساس این تفاهم‌نامه هزینه خسارت مشتریان به حساب‌های بانک صادرات واریز می‌شود که با اعلام کد ملی زیان دیده به بانک خسارت به حساب وی واریز می‌شود.مدیرعامل بیمه معلم با بیان آنکه ‌پرتفوی این شرکت در سال گذشته با رشد ۲۵۳درصدی مقام اول را در بین بیمه‌های کشورکسب کرده است، گفت: این شرکت در شش ماه ابتدای سال جاری ۱۸۶هزار بیمه‌نامه ارائه کرده که این رقم در کل سال گذشته ۲۸۶هزار مورد بیمه‌نامه بوده است.عباسی افزود: این شرکت در سال ۸۷ بیش از ۱۶۹میلیارد ریال برای جبران ۴۱هزار پرونده خسارت پرداخت کرده است که سهم بیمه معلم از خسارات پرداختی بخش غیردولتی در بازار بیمه کشور را به ۴درصد افزایش داد.

عباسی اظهار داشت: میزان رشد پرتفوی ۶ماه اول سال ۸۸ نسبت به دوره مشابه سال ۸۷ بالغ بر ۱۴۳درصد است.به گفته وی کل حق بیمه‌های تولیدی بیمه معلم از سال ۷۴ تا اول سال ۸۶ معادل ۲۰۳میلیارد ریال بود که این رقم از نیمه دوم ۸۶ تا نیمه اول ۸۸ به ۱۴۶میلیارد تومان رسید و ۷برابر رشد داشت.

او در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر تاثیر قرار داد فرهنگیان با بیمه معلم بر رشد قابل توجه این شرکت یادآور شد: فرهنگیان بیمه‌گر خود را براساس خدمات مناسب انتخاب می‌کنند و سهم بیمه معلم از پرتفوی بزرگ فرهنگیان تنها چند‌درصد است که مصرهستیم با ارتقای سطح کیفی و سرعت خدمات سهم بیشتری از این پوشش‌ها را جذب نماییم.

او همچنین میران افزایش بازده حقوق صاحبان سهام در سال ۸۷ نسبت به سال قبل از آن را ۴۰۰درصد عنوان کرد و افزود: افزایش بازده دارایی‌ها در سال گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴۷درصد رشد نشان می‌دهد.

مدیرعامل بیمه معلم سود عملیاتی این شرکت در سال ۸۷ را بیش از ۵۸میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با سال ۸۶ از رشد ۳۱۰درصدی برخوردار است.

به گفته عباسی، سود خالص سال مالی ۸۷ در مقایسه با سال قبل از آن از رشد ۵۴۹درصدی برخوردار است.وی، تعداد شعب این شرکت را ۶۰۰ مورد عنوان کرد و گفت: این رقم در پایان سال جاری به هزار نمایندگی و شعبه خواهد رسید.

عباسی با بیان اینکه بیمه معلم از نظر ‌درصدی رشد تعداد بیمه‌نامه‌های صادره مقام سوم را کسب کرده است اظهار داشت: اولین مجوز فعالیت این شرکت در سال گذشته در عراق کسب شده و اینک شعبی در اربیل عراق ایجاد شده و عملیات راه‌اندازی شعب در سلیمانیه و دهوک عراق نیز آغاز شده است.او درخصوص ترکیب پرتفوی بیمه معلم تنها متذکر شد: حق بیمه رشته‌های آتش‌سوزی، مهندسی و مسوولیت طبق برنامه از پیش تدوین شده تولید شده است، پرتفوی رشته شخص ثالث از برنامه پیشی گرفت و رشته باربری از رشد منفی برخوردار است.عباسی درخصوص سرمایه‌گذاری‌های شرکت بیمه معلم در بازار سرمایه نیز یادآورشد: در سال مالی ۸۵ و ۸۶ تمام سرمایه‌گذاری‌ها از رشد منفی ۳۰‌درصد برخوردار بود که در سال ۸۷ با جابه‌جایی سهام موجود در سبد سرمایه‌گذاری‌ها توانست بالغ بر ۲۰درصد سود کسب نماید.

او همچنین ادامه داد: بیمه معلم با ساخت شعب در کلان شهرهای شیراز، مشهد، ارومیه، اهواز و تبریز ضمن توسعه عملیات بیمه‌گری اقدام به رشد دارایی‌های خود کرده است.عباسی در خصوص آزادسازی تعرفه بیمه در کشور نیز گفت: در صورتی که شرایط فراهم و قواعد وضع شود، خصوصی‌سازی شرکت‌های بیمه معنادار است.